Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha több édességet eszek a...

Ha több édességet eszek a kalóriszükségletemen belül akkor hízok?

Figyelt kérdés
2015. júl. 28. 19:45
 1/10 anonim ***** válasza:
szerintem igen :/ ugyanis a cukortól hízunk főleg, szóval azt kell kiiktatni minél hamarabb az étrendből. tudom, mindenben van, szinte még a csapvízben meg a csomagolt salátákban is(öntet nélkül jóformán), de nézz utána. az édességevés nem fér össze a fogyókúrával, kivéve ha mondjuk tolod a görögdinnyét, mert az édes, de vízhajtó és fogyaszt is állítólag.
2015. júl. 28. 19:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Hanincs kalóriatöbblet, mitől híznál?

Azt tudom elképzelni, hogy ugyanannyi kalóriabevitel mellett édességgel hízol, mert bekavar az anyagcserédbe, hormonokba és a kalóriaégetés kevesebb lesz... Annyiféle ember van, biztos akad ilyesmi. A hormonális bekavarás egyszerű, a magas inzulinszint a zsírtárolást támogatja.

Az se mindegy, milyen édességről van szó, milyen nagy az inzulinválasza, pl.

A tapasztalataim szerint amíg deficitem van, addig fogyok, édességektől függetlenül, habár az én édességeim sosem nagyon szénhidrátosak. Olykor egy kicsit azok, tipikusan pedig a legszénhidrátszegényebb ételeim közé tartoznak. Viszont ártanak a deficitemnek.

2015. júl. 28. 19:58
 3/10 anonim ***** válasza:

#1:A görögdinnye csak akkor "fogyaszt", ha valaki illogikus módon jóllakik viszonylag kevéssel, így egy nagy ebédet kivált némi dinnyével...

Logikusabb, hogy akadályoz, sok cukor, kevés tápanyag, az ember hamar újra megéhezik... Persze ez emberfüggő, aki még a víztől is jóllakik, annak kevéssé lehet veszélyes - amíg nem eszik belőle túl sokat.

2015. júl. 28. 20:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs kalóriatöbblet csodálkoznék, ha valaki hízna, szerintem az energiafeleslegtől hízunk el.

Viszont ha sok az édesség akkor kevés a normális tápanyag ami rövid és hosszú távon is egészségtelen lehet (emésztési, bőrproblémáktól a krónikus vitaminhiányokig / belső szervi gondok).

Még a legjobb, ha az ember rendszeresen sportol mert akkor kicsit több kalória fér bele, és akkor az ember 1 héten 1-2 nap inkább belefér, hogy "bűnözzön" valamennyire. :)

Nem vagyok szaki hülyeség is lehet ebben de laikus szinten azt gondolom rendben van az infó. A témában érdeklődtem, olvasgattam, mert 25 kg-t fogytam le 1 év alatt.

2015. aug. 2. 09:29
 5/10 raudaeirikr válasza:
Az anyagcseréd állapotától függ. Ám ha úgy tekintesz magadra mint egy autóra, amibe X liter Y oktánszámú benzin kell és akkor minden kafa, akkor tuti.
2015. aug. 3. 06:08
 6/10 anonim válasza:
A válasz benne van a kérdésedben, igen. A kalóriaszükséglettel csínján kell bánni,mert nem egyenlő 1 kalória szénhidrátból, és 1 kalória zsírból.Ha szénhidrátból viszed be a napi kalóriádat, attól még símán elhízhatsz, ha nem mozogsz eleget.Ha zsírból számítod ki a napi kalóriádat, soha nem fogsz elhízni. A táplálkozásról legtöbbet itt olvashatsz: www.tenyek-tevhitek.hu
2015. aug. 3. 22:30
 7/10 anonim ***** válasza:

#6: Márpedig elég sokan azt tapasztaljuk, hogy az energia az energia... Ha az ember ugyanannyi kalóriát eszik, de a szénhidrát zömét zsírra cseréli, nem esélyes, hogy észrevehetően jobban fogy. Oké, hogy hormonálisan jobb ez az irány s arra érzékenyeknél biztos jelent is valamit... De nem értékelném túl, a termodinamika törvényei ott vannak a szeren, a testünk bizonyos mennyiségű energiát igényel s csak mert azt zsírból kapja, ugyanúgy deficit kell a fogyáshoz és nagy többletnél elég esélyes a hízás...

S ott van a fehérje is, amiről nem volt szó.

2015. aug. 3. 23:34
 8/10 anonim válasza:

Az ember nem engedelmeskedik a termodinamikának, mert egyrészt az emésztőrendszer az elfogyasztott zsírt nem teljesen szívja fel, másrészt a szénhidrátok emésztéséhez, lebontásához kevesebb energia szükséges, ezért több marad lebontás után. Az evolúció során a szervezetünk valamiért sokkal jobban ragaszkodik a szénhidrátokhoz, az utolsó morzsáját is elraktározza, valószínüleg a gyors lebonthatóság miatt, a könnyű raktározás miatt és a gyors felhasználhatóság miatt.

És még egy dolog: óriási tévedés, hogy a zsíros ételektől hízunk, ez sajnos a néphülyítés része, aki tisztában van a táplálkozás élettanával, az tudja, hogy a gyorsan felszívódó szénhidrátoktól hízunk, gabona, krumpli cukor.

2015. aug. 6. 18:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Mindkettőtől lehet hízni. Szinte semmi szénhidrát mellett is híznak emberek, ha túl sokat esznek, a zsír elraktározása zsírként inzulin nélkül is megy, úgy tudom.

De alapvetően a szénhidrát a gond, egészség és hízás szempontjából is, ebben egyetértünk. Attól még nyilván lehet rengeteg szénhidráttal is fogyni, hisz azt is megteszik emberek.

Lehet, hogy szénhidrátszegény étrenden mondjuk minimálisan többet ehetünk ugyanahhoz az eredményhez, de nagy különbségekről nem olvastam s a tapasztalatok alapján sincs így. Szép is lenne, ha zsíros étrend mellett észrevehetően többet ehetnék fogyáskor. Sajna ez nincs így, bár hosszabb távon inkább szerencsére.

Egyes ketogénezők szerint pedig ketogénben pont hogy durván kevesebb energiára van szükség, 1000 kcal is elég egy normál embernek súlytartáshoz, akár edzés mellett. Ez sem igaz.

2015. aug. 7. 01:29
 10/10 anonim válasza:
Saját tapasztalatom: Megvettem egy hét napos káposztaleves-kúrát, napi 3-szor káposztaleves.Ez is szénhidrát, de lassan felszívódó,és valamiért nem hízlal a káposzta, nem tudom miért. Lényeg az,hogy már a negyedik napon nem bírtam, és beleszeleteltem jó kis füstölt kolbászt, tehát fehérjét és zsírt, de nem keveset.Viszont nem ettem kenyeret és semmi mást ezen kívül. A hét nap után a mérés eredménye 5 kg fogyás volt egy hét alatt.Ez megkérdőjelezi legalábbis a hízlaló zsír teóriát.
2015. aug. 11. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!