Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tiltsam el magamtól az édesség...

Tiltsam el magamtól az édességet, vállalva azt a kockázatot, hogy megint falásrohamaim lesznek?

Figyelt kérdés

Amikor eltiltottam magamtól az édességet, időközönként falásrohamaim voltak. Már 3 hónapja naponta 2x eszek kevés édességet és csökken a súlyom, ahogy szeretném.

170 cm, 61 kg nő (65 kg-ról indultam)

2015. aug. 5. 22:48
 1/6 anonim válasza:
Csökkentsd a napi 2x adagot. Én is leszoktam róla, 170 cm vagyok és 50 kg.
2015. aug. 5. 23:07
 2/6 anonim válasza:
Nekem is ugyanez a problémám... nem megy.
2015. aug. 6. 00:28
 3/6 anonim ***** válasza:
nekem a szemem elott vannak a bonbonok csokik kekszek de en annyira erosen elhataroztam magam hogy azokat nem eszem, h be is tudom tartani, fejben dol el, probald te is bebeszelni magadnak h nem kellenek azok neked.
2015. aug. 6. 09:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Így, hogy naponta eszek egy kicsit, én is meg tudom állni, hogy nem eszek az "előírtnál" többet. Itt van mellettem egy tábla csoki bontatlanul már egy hete, és 2 fajta keksz.
2015. aug. 6. 09:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Ami nekem bevalt:

Eloszor egy meregtelenites, "elvonokura". A cukor fuggoseget okoz, errol le kell jonni, mint egy drogrol. Ez ugy nezett ki nalam, hogy 3 hetig semmi cukor. Se csoki, se a kaveba, se a teaba, semmi edesseg.

3 het utan mar nem fogja annyira kivanni a szervezeted. En nagy edessegfuggo voltam, most hetvegeken engedek meg magamnak par kocka csokit vagy egy fagyit, es ennyi.

Egyebkent sokat segit, ha egyszeruen nem veszed meg a boltban, amit otthon talalunk, azt esszuk.

2015. aug. 6. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy, hogy le tudtál állni az édességről (még ha nem is jött be). Nekem egy napra is ritkán jön össze, pedig lelkileg nem tartom jónak... S bekavar, ha egy csomó édességet eszem, megdobja a kalóriabevitelt (az inzulint nem igazán, bár tudom, a szénhidrátszegénység még kevés az üdvösséghez).

Nos, mivel Nálad ez így bevált, csináld csak, kivéve, ha hozzám hasonlóan nem érzed (lelkileg) egészségesnek, hogy napi többször édességezel. A testnek nem kell, milyen már egy ilyen régi szokáshoz ragaszkodni... Néha OK, de mindennap... Többször...

S persze nem mindegy, milyen az édesség. A teljesen értelmetlen merő cukrokra fújok, a csoki viszont szolid, nem értem, miért üldözik, egy csomó értelmes dolog van benne, cukor pedig alig, ha pl. 1-2 kocka étcsokiról van szó, ami sokunknak elég egyszerre. (Persze van, akinek az életmódjába semennyi sem fér normál cukorból, az más kérdés.) Az is fontos, hogy az édesség ne vegye el a helyet a normális, fontos tápanyagoktól, de ez simán megoldható.

2015. aug. 6. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!