Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ti hogyan tartjátok a súlyotok?

Ti hogyan tartjátok a súlyotok?

Figyelt kérdés

Én ezt még nehezebbnek találom, mint magát a fogyást. Hiszen az csak annyi, hogy egyél kevesebbet, mint amennyit elégetsz. De a súlytartásnál sokkal nehezebb, hogy most mennyit ehetsz, mennyiy sportolj, mit engedhetsz meg most már meg...

Ti hogy csináljátok?

2017. júl. 31. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
55%

hát igen, a súlytartás a legnehezebb..a még hátralévő életen át mérni kell mindent.

Sportolni nem mindenki tud, nem mindig, mindenhol lehet, mozogni sem, kertet ásni sem, de enni kell..nagyon nem mindegy mennyit.

még szerencse, hogy a modern számítástechnika évek óta segít.

2017. júl. 31. 14:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem zabálok össze minden nap mindent, próbálok egészséges lenni, max egy héten egyszer elengedem magam.
2017. júl. 31. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem is nehezebb.Amugy mindent lemerek es mar joval tobbet eszek 500kcallal tobbet,mint fogyo alatt.Igy tokre jol elvagyok,nem hizok,nem is fogyok.Csak az a baj hogy annyira unom mar hogy mindennap mindent meregetni kell:((
2017. júl. 31. 15:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
mozogni ugyan keveset mozgok, mert elég lusta vagyok, de ehelyett próbálok keveset enni, vagyis annyit, hogy pont elég legyen, vagy nem viszem túlzásba az evést :)
2017. júl. 31. 15:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Addig amíg így gondolkodsz, ilyen a hozzáállásod, hogy "a súlytartásnál sokkal nehezebb, hogy most mennyit ehetsz, mennyiy sportolj, mit engedhetsz meg most már meg..." addig bitang nehéz is lesz.

Nekem nagyon egyszerű a súlyomat megtartani. Eleve nagyon kevés, vagy szinte semmi édességet nem eszek. Néhanapján szoktam itthon mozogni. Inni csak ásványvizet, vagy vizet iszok. Tudom, hogy ha vacsira köretet meg szénhidrátot eszek, akkor az rajtam marad, ezért vagy nem eszek ilyet, vagy mérsékelten. Ilyenkor nyáron sok gyümölcsöt eszek, egyszerű kajákon élek. Nyilván nem a szénhidrátban gazdag életmódot választottam. Péksütiből csak kiflit eszek, azt is csak reggel, egyébként szimpla fehér kenyeret eszek.

Nem számolom a kalóriákat, nem nézem azt, hogy mennyit sportoljak.

Mindent lehet enni mértékkel.

A sportot nem kényszerből kell csinálni, hanem élvezetből.

Na, ezért mondják, hogy egészséges életmódra célszerű átváltani, mert akkor nem érezd nehéznek, hogy megtartasd a súlyod.

Válts gondolkodásmódot, és máris sokkal könnyebb lesz minden. :)

2017. júl. 31. 15:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem mindig sokkal nehezebb volt a fogyás, a súlytartás megy magától, kivéve, ha igen rossz étrenden vagyok tartósan, de mivel életmódot váltottam, ez nem teljesül.

Jóllakom valami jó étellel és kész.

Fogyáskor pedig éheznem kell (az nem számít, hogy szinte nulla a deficit, attól még éhezem, bár jó étrenden kevésbé) vagy extrém trükkösnek lennem.

Nyilván ez egyéni, van, aki tud szigorú lenni, de könnyen hízik.

Szóval alapvetően tartom az életmódomat s igyekszem nem enni túl sokat, ha nem vagyok éhes. A jelen, nem teljesen lefogyott szinten ez bőven elég, bár 1 hónap lelkes zabálás is megteszi (csak az nem egészséges). Nehezen hízom, nehezen fogyok.

De aki nem ilyen, annál is a jó életmód a kulcs, azt hiszem :) S nem enni unalomból, örömként, cukrászdázásnál, ha egyszer kicsit sem vagyunk éhesek.

2017. júl. 31. 16:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Én őszintén nem értem,hogy ezt miért mondják.

Lefogytam közel egy év alatt 20 kg-ot és már lassan 3 éve tartom a súlyom fele annyi odafigyeléssel mint a fogyás időszakában.

2017. aug. 1. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!