Cukros kismamák! Hanyadik héttől tartjátok a diétát, s
hogy alakult ezt követően a súlyotok?
Figyelt kérdés
A 22 héten lett magas a terheléses cukrom. A diéta első 4 napjában fogytam 1,5 kilót. Most vagyok a 26 hétben, s újabb 1 kiló lement rólam. Ez normális? Lassan visszafogyok a terhesség előtti súlyomra (még 4 kiló plusz van rajtam).
Ügyeletes orvos annyit mondott a 1,5 kilóra, hogy "dicséretes". A sajátom eddig szabin volt, ha minden igaz, holnap megyek hozzá.
2012. szept. 3. 12:21
1/5 anonim válasza:
A 27. hetén voltam terheléses cukorvizsgálaton. Ott derült ki, hogy magas a cukrom. A diétával én is fogytam, a védőnőm ki is volt akadva rajta. Mondtam a dokimnak, azt felelte: akkor jó a diéta, ha mellette fogyok.
2012. szept. 3. 12:25
2/5 anonim válasza:
26. héten derült ki. Azóta 180g-os diétán vagyok. Eleinte fogytam, most már híztam is, mivel megszokta a szervezet a diétát. Ez teljesen normális. A szénhidrátot csökkented ilyenkor, a kalóriát nem számolod. A kalóriától hízhatsz. De 1-3 kg hízás a vége felé megengedett, mivel a baba is akkor nő 2/3-ad arányban.
2012. szept. 3. 13:05
3/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy van-e rajtad túlsúly vagy nincs. Minél több van, annál normálisabb, hogy fogysz a diétától. Amíg a doki normális értékeket mér a gyereknél, addig emiatt nem kell aggódni, a gyereknek is jobb ha kevesebb rajtad a túlsúly.
2012. szept. 3. 17:07
4/5 anonim válasza:
nekem a 16. héten derült ki, a diétát már előtte is tartottam mert inzulinrezisztenciám van, erről már a terhesség előtt is tudtam, évek óta diétázom. A súlyom a terhesség során úgy alakult, hogy 50 kilóval kezdtem, és most a 30. héten vagyok 58 kiló. Ez a 8 kiló leginkább az elején jött fel, én inzulinos cukros vagyok, amióta inzulinozok is, nem nagyon híztam.
2012. szept. 3. 17:08
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Túlsúly van rajtam, 168 centi mellé 80 kiló voltam teherbe eséskor. Szóval van miből fogyni, de félek, hogy nem elég a bevitt tápanyag kettőnknek.
A saját orvosom elküldött diatetikus orvoshoz (eddig csak a nővérkével beszéltem, ő állította be a diétát). Ultrahangozni viszont csak 2 hét múlva szeretne. Épp ezért elmentünk máshová, ahol kértem, hogy alaposan mérjék meg, nézzék meg, s mindent rendben találtak. 3 nap eltérés van (mínusz) a számított és a mért adatok között. Remélem, a két hét múlvai uh is ezt mutatja majd, s akkor talán megnyugszom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!