Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nem értem a makroszámolást?...

Nem értem a makroszámolást? Segítség!

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy kiszámoltam hogy fehérjéből, ch-ból és zsírból hány grammot kell ennem. Kitalálom, hogy ma csirkéből szeretném fedezni a napi fehérje adagomat. Tegyük fel, hogy nekem 200g fehérje kell egy nap. Ezt elosztom 6-tal, mert ennyiszer eszem egy nap. Az 33g étkezésenként. Ez azt jelenti, hogy ki kell keresnem, hogy 33g fehérje, mennyi csirkében van meg?

Tehát ha így kell számolni, akkor az összes hozzávolót így kell kiszámolnom az étrendemhez?

18/L

2017. jún. 29. 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Én sem értem. Egyszerűen csak eszem, ha éhes vagyok. De biztos úgy van, ahogy te mondod.
2017. jún. 29. 01:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Végre szünet van és akkor ilyen matekpéldákkal szórakoztatod magad ahelyett, hogy jókat ennél?
2017. jún. 29. 07:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Valójában igen, csinálhatod így. De kicsit uncsi lesz amúgy, ha egész nap csirkét eszel, a változatosság gyönyörködtet. Tehát én fordítva mennék neki, mondjuk ebédre meg vacsira kitalálnám, mennyi csirkét eszem, kiszámolnám, mennyi a fehérje benne, aztán a maradék étkezéseket feltölteném megfelelő mennyiségű túróval, tojással, egyébbel.
2017. jún. 29. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire nem kell bonyolìtani. Ha nem vagy profi testèpítő, akkor grammra pontosan nem kell betartanod. Reggelizz, kètszer ebédelj, dèlutànra nasi, vacsira lassú fehèrje. (Túró mondjuk)
2017. jún. 29. 13:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Csak azért kérdeztem, mert nem értettem, hogy hogyan is kéne tükröződnie a kalóriának az ételben.

2017. jún. 29. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez így osztva brrr. Én úgy szoktam, hogy beírom a kalóriabázisra a tervezett ételeimet s addig pakolom, amíg jó makrók nem jönnek ki (no nem görcsösen ragaszkodva hozzá, amúgy sincs olyan, hogy konkrétan miből mennyi KELL, van mozgástér). Aztán igyekszem nem felborítani az egészet, ma már néha megy.

Nyilván nem csak csirkét eszel, márpedig másból is bőven jöhet fehérje...

Bár meg kell mondjam, erősen kétlem, hogy 100 kiló vagy felesleg nélkül. Ha kokszolsz, akkor nem szóltam, akkor érdemes 2g/feleslegmentes ttkg fölé menni...

2017. jún. 29. 17:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!