Mi történik ha kevesebbet eszek mint a napi előírt kalóriamennyiségem?
Én meg amondó vagyok, hogy ez az 1200-as, mint minden, ami az emberi szervezettel, az orvoslással kapcsolatos, csak egy átlag érték, ami a legtöbb emberre jellemző, de attól még egyénenként némileg eltérhet.
Ha te folyamatosan úgy élted az eddigi életedet, hogy 8-900 kalóriát vittél be, és mégis egészséges, energikus és jóllakott voltál, az azt bizonyítja, hogy a te szervezeted a nagykönyvtől eltérően, ennyi kalóriával működik, és nem igényel többet. Kár erőltetni a dolgot!
Figyelj arra, hogy mit eszel, figyelj arra, hogy mikor eszed, de elsősorban a szervezeted jelzéseit figyeld, mert úgyis jelezne, ha több több kalóriára lenne szüksége.
Bizonyára lesznek, akik majd minden idiótának elmondanak ezért, lepontoznak (ez nem érdekel), és lehurrognak majd, de hidd el, tapasztalatból mondom, hogy a szervezet egyensúlya néha eltér a szokásostól!
De azt tippeli a kérdező, hogy 1300-zal jól fogy... Emiatt igenis eléggé koplal.
Amúgyis kb. mindenkinek koplalás 8-900 kcal.
Egyéni eltérések nyilván vannak, pl. 1300 kcal is sokaknak koplalás. A másik végletet nem tudom, egyeseknek extrém kicsi a kalóriaigényük, de az általában nem egészséges, belassult anyagcsere.
Ha kérdező 15éves 145cm és 30kg akkor a 800-900kcal marhára nem koplalás.
Megint kaptunk egy kérdést és válaszolunkrá úgy hogy nem tudunk semmit...a 3szög oldalait sem lehet 1adatból kiszámolni.
Nyilván ha nem érvényesek a fent említett adatokde élete huzamosabb részében is így táplalkozott az olyasmit jelent,hogy alacsony lakória igénye van.
Ha nem rég kezdte akkor a szervezete még tud tartalékból gazdálkodni.
Több adatot kérdező ez így keves egy rendes átgondolt rs megalapozott válaszhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!