Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem fogyok, ha jóval...

Miért nem fogyok, ha jóval kevesebbet eszem?

Figyelt kérdés

171/67 a súlyom, és ez azt jelenti, hogy szó szerint bármennyit ehetek, egyszerűen nem is tudnék annyit enni, hogy hízzak, már évek óta ennyi a súlyom. Viszont jó lenne ledobni pár kilót, legalább 60 kilóig.

Most a héten egészségesen ettem, és keveset is, nem koplaltam, de tényleg nem volt sok az a mennyiség, és voltam 3 futni is, mégsem ment le egy deka sem. Hogyan lehetséges, hogy ha zabálok egész héten, nem hízok, ha meg keveset eszem, mégsem fogyok?

Mit csinálok rosszul? Lehet, hogy csak a napi 3 alma módszer működne?

2016. márc. 25. 13:14
1 2
 1/11 anonim válasza:

Mert minél kevesebbet eszel,annál jobban belassul az anyagcseréd.

Sok fehérjét kell enned,és kevés szénhidrátot.

Járj el nyugodtan futni,biciklizni.

Súlyzózgatni

2016. márc. 25. 13:16
 2/11 anonim ***** válasza:

Jaj ne találj már ki butaságokat, a koplalás nem tartható, tápanyaghiányt okoz, életmódváltás kell.

Nos, megértelek. Amikor elkezdtem jobban és jóval kevesebbet enni, én se fogytam. Stagnáló típus vagyok. A szervezetem begyorsítja az anyagcserémet, ha többet eszem, de lassítani nem akar (bár biztos megtenné, ha koplalnék, de az nem az én műfajom).

Ha nem fogysz kevesebb evéssel tartósan, akkor még mindig nem vagy deficitben.

Extrém kevés evéssel persze már lassul az anyagcsere, én a normál kevésről beszélek (s akkor sem tud annyit lassítani, amennyi deficit van, úgyhogy koplaláskor fogy az ember, zsírból is. ez elég logikus egyébként, a test nem akarja tönkretenni magát, de szükségletei vannak).

Viszont egy hét semmi, fogalmad sem lehet róla, hogy fogytál-e. A testsúly lazán ingadozik 1-2 kilót... S megvannak a maga kis fura dolgai, néha teljesen abnormális, amiket csinál. Pl. mostanában tuti, hogy deficitben vagyok, de nem csökken (ráadásul 2 kilóval több a szokásosnál, ami egy szénhidrátos nap után jött fel. víz, gondolja az ember, majd lemegy. de nem teszi). Hosszabb távon kell nézni és megfelelően enni. Ha nem tudjuk, mennyivel fogyunk, akkor picit hosszabb távon, mint egy hét meglátjuk és módosítunk.

2016. márc. 25. 14:09
 3/11 anonim ***** válasza:
Péntek van, tehát 4 nap után problémázol a nem fogyáson; majd két hónap múlva térjünk vissza rá.
2016. márc. 25. 17:08
 4/11 anonim válasza:

Szerintem sportolj. Azt mondják a futás használ legjobban, de azt én nem szeretek mindig megfájdul a lábam, vagy valami baj lesz útközben, meg nem is bírok valami sokat. De csináld amit szeretsz. Bármit. Pl. én tornázni szoktam, úszni, vagy biciklizni...

Te is választhatsz bármit, csak valamelyik mozgásformát szeresd meg.

Komolyan mondom én volt időszak mikor figyeltem a kajálásra, de olyan erős hiányt éreztem, amiért nem azt vittem be amit kívántam, hogy teljesen feleslegesnek tartom.. Pl. megehetek egy rakat zöldséget, meg húst, nem fog elmúlni a vágy, ha én édesre vágyom.. És nem szívesen csapom be a szervezetem. Szerintem ez normális. Amúgy az is mozgás ha szaladsz a kertben, vagy felmászol egy fára. :)

Sok sikert. Puszi :)

2016. márc. 25. 18:44
 5/11 anonim válasza:

4-es válaszoló:)

Egy idő után megszokod ha nem eszel semmi cukrosat-édeset:)

Persze egy idő után jelez a szervezet,ez igaz.:)

Nálam 6-7 hónap után volt ilyen

2016. márc. 25. 18:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Sokmindent meg tud szokni a szervezet :) Mivel édességre semmi szüksége, azt biztos mindenkié képes nélkülözni, más kérdés, hogy az ember lelkileg vagy hedonizmusból nem engedi el s nem is tudja, milyen nélküle hetekig (amúgy tényleg vissza tud térni az édességvágy, bár ez nyilván ember- és étrendfüggő is).

Én is napi szinten eszem édességet, mert nincs motivációm, hogy ne, nálam ez inkább szokás és jólesik s nem árt, miért ne? A falat nem kaparom érte, amióta eléggé szénhidrátszegényen eszem.

2016. márc. 25. 18:59
 7/11 anonim válasza:

5-ös

És akkor mit eszel helyette? Mert pl. cukor van a teljes kiőrlésű kenyérben, lassan felszívódó szénhidrátokban is nem? Én nem hiszem el, hogy valaki csak zöldséget eszik hússal. Akkor természetes alapanyagú cukrot használsz? És a liszt helyett mit, vagy mi a jó liszt (akkor már megkérdezem)? :)

2016. márc. 25. 23:54
 8/11 anonim válasza:

Hát pedig zöldséget ettem hússal..meg pufasztott rizst,felvágottal.(reggel)

Tojást,túrót..

7 hónapig.33 kg lement így.Érdekel akkor küldök képet privátban

2016. márc. 25. 23:55
 9/11 anonim válasza:
Nem kell, elhiszem. :) De hogy lehet valaki képes, örök életen át így étkezni?:/ Hm..
2016. márc. 25. 23:57
 10/11 anonim válasza:
Nem örök életen át..De szerettem volna fogyni,és kellett a katonai felvételihez.
2016. márc. 25. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!