Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet, hogy ha sokat...

Hogy lehet, hogy ha sokat esek fogyok, ha kevesebbet hizok?

Figyelt kérdés

Két éve nyáron elkezdtem kicsit dietazni és sportolni, tehát nem ilyen eszeveszett diétarol meg sportolasrol gan szó, hanem, Pl. Kerültem a csokit, salátát és gyümölcsöt ettem tízóraira stb. És futottam párszor egy héten plusz YouTube vidikre tornaztam. Nahyon tetszett a nyári alakom, pedig akkor azt gondoltam, hogy alig változott meg alig tettem érte valamit. Idén visszanezegettem a képeket és Nahyon meglepodtem, hogy milyen formás lábaim voltak. (tudniillik, nekem a lábam a legegyszerubb eset, igazából amlabammal most sincs gondom, mivel elég hosszuak és még vayok velük elégedve, de azon a áron meg jobb volt) a hasam és a derekam ahol azért van némi felesleg, de emlékszem, hogy kB egy hónapnyi torna után már éreztem a kockaimat (tudjátok hogy mezgy ez:D) Igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy tavaly télen újra kicsit dietazni szerettem volna karacso után. Kicsit ketsegbeestem, mert nem ment... Szerintem nem voltam annyira határozott mint előtte, nekem a krnyezetemtol is kell valami loket ahhoz hogy igazán belevagjak valamibe, és ezt nem kaptam meg. KB két honapin át csináltam, hogy két napig diéta, meg párszor tornaztam, aztán gondoltam, nem bírom és újra a csoki és társai mellett kötöttem ki, szóval ez a két hónap semmit se ért nagyon, ráadásul híztam is, pedig azért kevesebbet ettem a megszokottnál. Nyáron nem nagyon spoltam meg mostanában se, és mégis fogytam két kilót, pedig egyáltalán nem figyelek az etkezesemre, azt eszek amit megkivanok, akkor amikor szeretném. Ezt nem értem, hogy hogy lehet hogy sokkal többet és összevissza eszem, akkor hogy lehet hogy fogytam?

Gondolom erre is van valami magyarázat, ha valaki tud, legyszi segítsen.

2016. jan. 3. 14:01
 1/3 anonim ***** válasza:

ez a yoyo effektus keveset eszel és a szervezet vészüzemmódra kapcsol majd amikor elkezdesz zabálni a dupláját hizod vissza mert a szervezeted "fél" hogy megint nem lesz elegendő tápanyag és ezért megpróbál mindent duplán elraktározni

Ezért van hogy a koplalós diéták után a legtöbb ember a dupláját hízza vissza

2016. jan. 3. 14:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Mert ez a kalóriaszámlálási dolog csak egy elmélet, az anyagcsere pedig sokkal összetettebb, nem ezen az egy tényezőn múlik.
2016. jan. 3. 14:15
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 😊
2016. jan. 3. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!