Elrontom a diétámat?
Sziasztok :) 170cm vagyok és 65kg, 55kg-ra szeretnék lefogyni. Mostanában változtattam az életmódomon.
Az a baj, hogy már nem igen eszek kaját és napi 700-800 kalóriát eszek, többet nem tudok letuszkolni. Érdekes (lekopogom), hogy nasit nem is kívánom, sőt. Abszolút nem mozgat meg. Kizártam az életemből a fehér lisztes ételeket, mostohaanyám az ételeket (pl.rántás) kukoricaliszttel készíti nekem. Kalóriában nem jobb, de egészségesebb. Csak vizet és 1kcal energiatartalmú ízesített vizeket iszok. Kenyérfélékből nekem ízre a rozsos-magvas kenyér jött be, elvileg jó a rosttartalma miatt. Sajtból is a tolle light amit eszek.
Főleg levest, csirkehúst eszek burgurral, zabkását, szendvicseket, nasiként gyümölcsöt (mangó, eper, kivi).
Szerintetek nagyon kevés a kalória, ha én jóllakottnak érzem magam mellette?
Másik kérdés. Menni fogok edzeni a vizsgim után. Plusz sokszor nincs meg a fehérjém. Biotech Iso whey zero (for her) mi a véleményetek ehhez? Meg néztem ilyen "zsírégető" for her kapszulát biotechen, ami igazából étrendkiegészítő és a zsír lebontásában szerepet játszó L-karnitint tartalmaz. Erről mi a véleményetek?
Igen, ez koplalás, tökmindegy, mennyire vagy jóllakott.
A fehérjepor az okés, ha bírod, van, akinek problémája van némelyikkel, hiába minőségi, egyéni érzékenység.
Az L-karnitinnek kevés szerepe van, az étrend és edzés a döntő, de persze van, akinek segíthet, de ehhez nem értek.
Ha máshogy nem megy, egyél töményebb ételeket vagy többször vagy egyszerűen egyél és kész, ha kell, ha nem. De a koplalás nagyon nem jó.
Mivel elég sok bántó üzenetet kaptam. NEM vagyok se 12 se 13 se 14 éves. 18 éves vagyok.
Nem értem ezt a stílust. Ehhez a témához hülye vagyok. Ha nem lennék az, nyilván nem kérdeznék.
Én ORVOSI UTASÍTÁSRA kell lefogynom egy terápia miatt :)
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Szia! Nem, az orvosom dietetikushoz küldött :) Ő állított össze nekem 1200kcal diétát, ami egy szénhidrátcsökkentett diéta. 1100-1300kcal között lehet enni.
Az én "hülyeségem", hogy nem tudok annyit enni, amennyit kéne. Biztosan az élelmiszerekkel, illetve a kalóriaelosztással van a gond, erre jobban oda fogok figyelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!