Ezzel nagyon elrontottam a diétámat?
"800 kalóriánál nem szoktam többet enni"
Ja, nagyon elrontottad. Minden diétás oldalon - a legsötétebbeket kivéve - ott van, hogy nem szabad koplalni, a kalóriabázison külön figyelmeztetés van, hogy ha ilyen alacsonyra állítod a keretet, annak csak kellemetlen hatásai lehetnek. Valószínűleg nagyon lelassult az anyagcseréd.
Ettől függetlenül ezt a súlygyarapodást most nem ez okozza, 1450 kalória fogyasztásával nem lehet egy nap alatt 2,1 kilót hízni. 2 hónap alatt kitapasztalhattad volna már, hogy a napok közti súlyingadozások a salakanyagtól meg a só- és vízfogyasztástól függnek elsősorban.
így van, jól mondja az előttem író,
most gondolj bele, ha én megmondanám Neked, hogy az alapanyagcseréd / az a kalóriaérték amit a tested pusztán a működéshez használ fel, hogy fenntartsa magát/, pl 1850 kcal, Te pedig beviszel 800 at és még rá is edzel nem keveset, akkor hogy fog reagálni rá?
- legyengülsz
-enervált leszel, az edzés nem megy majd és demotivált leszel a tréningre
- anyagcseréd belassul és a tested minden tartalékolni akar majd, hibáa a kalória megszorítás, amit beviszel is inkább raktározza a tested
- milliószor könnyebben betegszel meg
- lassabban regenerálódsz
Még sorolhatnám, a lényeg, hogy nagyon sokan pont ott hibáznak ,hogy a kalóriabevitel drasztikus csökkentéséel várják az eredményt, sajnos ez nem így működik.
A tápanyagot és energiát meg kell adni a testnek ,hogy bírd az edzést, aminek következtében majd fogyni fogsz. Ha jól csinálod zsírból és nem izomból.
Nem értem, hogy lehet ilyet elkövetni saját magad ellen!
Egyrészről rohadt keveset eszel, 800 kcal az bőven nem elég!
Másrészről szerinted 1,1 kg-ot lehet hízni egy nap alatt??????
Ráadásul a kalóriabázis direkt írja több helyen is, hogy nem szabad nagyon alacsonyra állítani a keretet, mert úgy pont az ellenkező hatást érheted el vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!