Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kalóriaszámolgatás nálam...

A kalóriaszámolgatás nálam totál becsapás. Másnál nem?

Figyelt kérdés

24/F

Én egy átlag testalkat vagyok. Körülbelül a napi táplálkozásom: Egy tál étel ebédre, ( kiszámoltam, kb 400 és 600 kalória között mozgó adag) és vacsorára rendszerint egy üres kolbászdarabot eszek, ami szintén olyan 600 kalória körül van, ha nem kevesebb. Kizárólag csapvizet iszok. Nincs napközben semmi nassolás, üdítőivás, rágcsa, SEMMI! Na most, ez kb 1200 kalória, és a puszta életben-maradáshoz is elvileg, ha csak egész nap fekszek az ágyban, 2000 kalóriát eléget az ember. Akkor nekem nem kéne véletlenül kegyetlen intenzitással fogynom ilyen körülmények között? Főleg, ha hozzárakom, hogy minden nap gyalog megyek a munkahelyemre, ott is kell sokat gyalogolnom, összesen olyan napi 7-8 kilómétert sétálok. Ami azért eléggé sok kalória égetés. Kb 3000 kalória amit kiadok magamból, és 1200 amit felveszek. És ezzel úgymond stagnál a súlyom. De ha ne adj isten, megennék még ezen étkezések mellé napi 3 tábla milkát, (még akkor is mínuszba lenne a kalóriabevitelem) és OLYAN MOCSKOS MÓDÓN ELHÍZNÉK, HOGY AZ VALAMI BORZALMAS! Ha csak napi 1 tábla milkát ennék még meg emellé, akkor is lassú hízás lenne a sorsom, mondjuk olyan havi fél-egy kilónyi. Tudom, mert tapasztaltam. Na ezek után adjon valaki magyarázatot, hogy mi értelme a kalóriáknak... De legyen akár csipsz, akák csoki, akár kóla, rágcsálnivaló, ezekből hiába ezek sokkal sokkal kevesebb kalóriát, mint amennyit utána ledolgozok, akkor is hízok... Pedig nem vagyok beteg, és a felmenőim se voltak kövérek.

2017. ápr. 6. 22:20
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
Egyébként én is így vagyok, mint a kérdező. Napi 1200 -nál többet nem eszem, és mégsem fogyok semmit, pedig nekem még lenne is miből. Azt gyanítom az anyagcserével van problémám... Na de hogy tudnám gyorsítani??
2017. ápr. 7. 08:29
 12/28 anonim ***** válasza:

Elsődleges ami gyorsítja az anyagcserét az a sport,különösen az HIIT.

A másik dolog a gyakori étkezés, napi 4-5 alkalom plusz 3 liter víz.

Persze az sem mindegy mit eszik az ember 4-5 alkalommal.

2017. ápr. 7. 08:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes anyám is 1200 kcallal fogyózott és nem fogyott semmit, legalább is állítása szerint. Aztán amikor 1 hétig minden falatot felírtam neki, kiderült, hogy átlagra lebontva napi 2100 kcalt eszik, persze h nem fogyott semmit fél év alatt. :D Itt-ott 1-2 szelet süti/nápolyi, kis kenyérke csücsök, ropi stb vhogy kimegy az ember fejéből.
2017. ápr. 7. 09:08
 14/28 anonim ***** válasza:

Szerintem is valahol a számolásban van a hiba. Spenótot sokszor jó vastag rántással vagy belemorzsolt, áztatott kenyérrel/zsemlével sűrítenek, jó adag zsiradékkal főzik, a rántott hús (vagy bármilyen panírozott cucc) meg eleve nem egy diétás kaja, az sem mindegy, hogy féltenyérnyi, vékony csirkemellből vagy akkora tarjaszeletből készül, hogy egyenként is lelóg a tányérról. Ezért becsapós a dolog, kalóriát akkor tudsz nagyjából pontosan számolni, ha te magad főzöl, és minden hozzávalót nyersen lemérsz. Az is igaz, amit írtak, hogy a ritka étkezéssel, közben koplalással csak átállítod a szervezeted raktározó üzemmódra, pont az ellenkező hatást éred el, mint amit szeretnél.

Őszintén szólva én nem láttam még sikeres diétát csak számolgatással, plusz mozgás nélkül. A fiam is hízásra hajlamos, nem volt rajta sok felesleg, az viszont kb. 1 hónap alatt eltűnt, amikor áttértünk egészségesebb étkezésre (napi minimum ötszöri kaja, nasi nincs, kenyér minimális, az is teljes kiőrlésű, sok zöldség minden étkezéshez), és elkezdte a saját testsúlyos edzést heti háromszor, futás a közbenső napokon.

2017. ápr. 7. 09:24
 15/28 anonim ***** válasza:
túl keveset eszel ezért nem fogysz.. fura de ez van.. olyan ez mint egy gazdasági válság keveset viszel be a tested is visszavesz az alap funkciókból, de a zsír megmarad.Egyél kb 1800-at min és mozogj.
2017. ápr. 7. 10:19
 16/28 anonim ***** válasza:

És nem válaszoltál a kérdésemre, hogy milyen vizsgálatokkal igazolták, hogy nem vagy beteg.

Csak mert egyből 2 olyan betegséget is fel tudok sorolni, aminek nincs igazán tünete, mégis akadályozza a fogyást, sőt, kevés kaja mellett is durván lehet hízni tőle.

2017. ápr. 7. 11:11
 17/28 anonim ***** válasza:
92%
A séta gyakorlatilag semmi pluszt nem jelent égetésnél, mivel az benne van a normál energiaszükségletben, a mozgást sokszor túlbecsülik.
2017. ápr. 7. 11:15
 18/28 anonim ***** válasza:
29%

Elnézve, hogy milyen durván félreszámolsz nagyvonalakban, én sem vagyok benne biztos, hogy 1200 kcalt eszel. MINDENT lemérsz grammra? Én ugyan nem értem, de az emberek bámulatosan sokat tudnak ezzel tévedni.

De vegyük a többit. Nem igaz, hogy 2000 kcal kell egész nap fekve. Inkább kevéssel 1200 fölött, ha könnyű lányka az ember, akinek még az anyagcseréje is lassú. Fiúknál ugye hasonló aktivitás mellett több az izom, de azért náluk is összejöhet a dolog. Az anyagcsere rengeteget számít. Van, akinek iszonyúan le tud lassulni, mivel más okot nem tudok arra, hogy van, aki valóban nagyon kevés kalória mellett sem fogy. A fizikai törvények durva megsértésében nem tudok hinni, de a fényevés sem tűnik magyarázatnak számomra :)

A számoknak ki kell jönniük. A kalóriadeficit a fogyás szükséges és elégséges feltétele, az energia nem vész el s nem bukkan fel a semmiből.

7-8 km gyaloglás pedig párszáz kcalt égethet, itt megint nagy a szórás, de sok kalória csak akkor megy el vele, ha sziklákon mész felfelé. Van, aki nagyságrendekkel többet éget egy nap, na annak kell párezer kcal pluszban, nem annak, aki 1,5-2 órát sétál. Gyalogoltam napi 3 órát egy időben, hétvégén sokszor többet, nem tűnt fel, hogy számottevően növelte volna a kalóriaégetésemet... Plusz állítólag a test megszokja a rendszeres mozgást s optimálisabban végzi, kevesebb energiából.

Szóval az a kis gyaloglás még nem feltétlenül viszi 2000 kcal fölé a kalóriaigényedet. Ez van.

Azt pedig nem tudhatod, hogy mitől híznál, ha nem próbáltad ki. Ez érdekesebb dolog, mert az anyagcsere simán gyorsulhat is, elég sokat. Viszont akármennyire nem lassulhat. Egy emlős sosem fog olyan kevés kalóriából megélni, mint egy hüllő... Bár egyszer volt egy hidegvérű kecskefaj, na nekik még elég jól ment az energiatakarékosság. A melegvérűség sokba kerül.

2017. ápr. 7. 11:49
 19/28 anonim ***** válasza:
Alkoholt fogyasztasz? Mekkora az a kolbászdarab, ami 600kcal? Szeritnem nagyon rosszul számolsz valamit. Ebédre akár 1500kcal-t is simán be tudnék nyomni, pedig nő vagyok. 500 kcal már eltelít egy ideig, de utána 2-3 órával muszáj ennem, mert megéhezek. Vérvételen mikor voltál? Esetleg kérj a háziorvosodtól egy beutalót, és mondd meg neki, hogy vizsgálják a pajzsmirigyedet is.
2017. ápr. 7. 14:55
 20/28 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, elolvastam újra a kérdésed. Már biztos vagyok benne, hogy rosszul számolod a kalóriákat..

Ha az alap kalóriaigényed 2000, akkor mellette a 7-8km sétálás nem éget el további 1000 kcalt. Ebben a 2000ben is benne van egy alap aktivitás, az otthoni gyaloglásd már ne számold bele, de ezen felül is ez a mennyiségű séta az max 300 kcal lesz. A plusz három tábla milka pedig már 1600, amit ha hozzáadsz a mostani kalóriabeviteleledhez, már bőven nem lennél mínuszban. Arról nem is beszélve, hogy az egészben nioncs más, csak zsír és cukor, a lehető legrosszabb kombó, amitől tuti hízol.

2017. ápr. 7. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!