Kalóriákat számolgatni van értelme?
Figyelt kérdés
Úgy értem, van mindenféle kalkulátor. Például 1 óra közepes intenzitású kerékpározásara kb 560 kalória égetést ír. Majdem pontosan annyit, mint amennyi egy tábla milka. Na, ha én most kerékpározok 5 órát, (amennyit amúgy szoktam hétvégenként, még többet is) akkor elvileg hízás nélkül megehetnék 5 tábla milkát?? Mert ez nem csak hogy hülyeségnek hangzik, hanem saját tapasztalatom szerint az is... Akkor viszont mi értelme a kalóriák számolgatásának?2017. márc. 29. 12:43
11/11 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy ennyi ember meg van győződve arról, hogy ez a kalóriaegyensúly márpedig így működik... Na, mondok valamit: Én egy átlag testalkat vagyok. Körülbelül a napi táplálkozásom ennyi: Egy tál étel ebédre, ( kiszámoltam, kb 400 és 600 kalória között mozgó adag) és vacsorára egy üres szál kolbászt eszek, ami szintén olyan 600 kalória körül van, ha nem kevesebb. Na most, ez 1200 kalória, és a puszta életben-maradáshoz is elvileg, ha csak egész nap fekszek az ágyban, 2000 kalóriát eléget az ember. Akkor nekem megyetlen intenzitással kéne ilyen körülmények között fogynom, főleg, ha hozzárakom, hogy minden nap gyalog megyek a munkahelyemre, ott is kell sokat gyalogolnom, és összesen olyan napi 7-8 kilómétert sétálok. Ami azért eléggé sok kalória égetés. Kb 3000 kalória amit kiadok magamból, és 1200 amit felveszek. És ezzel kb stagnál a súlyom. De ha ne adj isten, megennék még ezen étkezések mellé napi 3 tábla milkát, (még akkor is mínuszba lenne a bevitel) és OLYAN MOCSKOS MÓDÓN ELHÍZNÉK, HOGY AZ VALAMI BORZALOM! Ha csak napi 1 tábla milkát ennék még meg emellé, akkor is lassú hízás lenne a sorsom, mondjuk olyan havi fél-egy kilónyi. Tudom, mert tapasztaltam. Na ezek után adjon valaki magyarázatot, hogy mi értelme a kalóriáknak...
2017. ápr. 6. 22:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!