Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kalóriabázis nevű alkalmazás...

A kalóriabázis nevű alkalmazás használ ha tényleg betartom, hogy kevesebb kalóriát viszek be, mint amit elégették összesen?

Figyelt kérdés

2 hete töltöttem le az alkalmazást. Egész jónak tűnik. Konkrét kérdésem az lenne, hogy ha pl egy nap annyi kalóriát vittem be mint amennyit a célom eléréséhez szükséges, de viszont a napi adag zsírmennyiséget kb 10grammal meghaladtam akkor is ugyanúgy fogyok?

Jóval kevesebb kalóriát vittem be mint amennyit sporttal( kocogás, séta) együtt elégettem, de a napi zsírmnnyiséget viszont meghaladtam 10-15grammal. Ez nem nagy baj? Nem veszélyezteti a fogyást? Ezt a napi zsírmennyiséget nem minden alkalommal haladom meg. Ha meg is haladom, nem borzasztóan sokkal. Ezen a héten minden nap kevesebb kalóriát viszek be, mint amit elégetek. Szinte minden nap eljárok kocogni és sétálni kb 10-10percet. Válaszokat előre is köszönöm.

2017. febr. 23. 09:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%

9-es,nem tudom honnan szeded az információidat de mindig ebből van a gond.

2 g/testsúlykilogramm fehérje azoknak kell akik tömegelnek,a kéredző fogyni szeretne,így teljesen felesleges.

Ha egy átlagos vagy fogyni vágyó embernek megvan a 0.8 g/tskg akkor sem veszít az izmaiból.

A ch-tól pedig sikeresen elriasztotta az embereket a sok fantasztikus divat diéta.

Ch kell,nem is kevés,min 45-50%-nak kellene lennie a bevitt tápanyagok eloszlásában,csak az nem mindegy miből viszi be az ember.

2017. febr. 23. 12:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sokat segít a kalóriabázis. Tavaly május 5-én kezdtem diétázni, heti 5 alkalommal 1 óra közepes intenzitású tornával kiegészítve, és kb. 10 naponta egy csalónappal. December 22-ig így különösebb nehézség nélkül leadtam 23 kilót. 2 hónapig szüneteltettem a diétát, persze továbbra is odafigyeltem a súlytartásra. A héten kezdtem újra diétázni, még 15 kilótól meg szeretnék szabadulni. A fehérje fogyasztásra figyelek oda a legjobban, ez nekem mindig meghaladja a megadott értéket. A zsírt is az érték alatt tudom tartani legtöbbször, néha-néha becsúszik pár plusz g , de "jó" zsírok, tehát nem számít annyira. A szénhidrátot pedig mindig jóval az érték alatt tudom tartani. Kb. a 2/3-át szoktam elfogyasztani az ajánlottnak.
2017. febr. 23. 13:08
 13/19 A kérdező kommentje:
9-ik kommentelő! Az a baj ha átállítom akkor zsírból is kevesebbet ajánl egy napra vagyis hamarabb meghaladom. Olvastam az alkalmazás GYIK menüpontjában, hogy ami be van állítva tápanyagfelosztásnál az ajánlott. Azt konkrétan nem irja, hogy ha nem teljesítem, akkor nem tudok normálisan lefogyni. Legalábbis jó lenne, ha így lenne. Mert tapasztalatom szerint nehéz teljesíteni a fehérjét.
2017. febr. 23. 13:09
 14/19 anonim ***** válasza:
67%
Szálkásításkor is 2g/ttkg (felesleg nélkül számolva) fehérje a tipikus... A 1,5 amúgy már jó, én személy szerint nem mennék lejjebb, de mindenki döntse el vagy tapasztalja ki maga az értéket. Az aktivitás szintje természetesen számít.
2017. febr. 23. 14:40
 15/19 anonim ***** válasza:
34%
Szénhidrát nem kell, nem esszenciális tápanyag (érdekes módon azért, mert túl fontos a testnek, nem alapozhat arra, hogy mindennap elehet viszünk be). Sokan elvagyunk 8% alatt, személy szerint rosszul is leszek jóval fölötte (bár ez nem a százalékon múlik, hanem a grammban kifejezett mennyiségen s kicsit a fajtáján). Nem egyfajta helyes étrend van. Energiát prímán lehet meríteni zsírból is, meg is vannak az előnyei.
2017. febr. 23. 14:43
 16/19 anonim ***** válasza:
Szénhidrát nem kell? Nem esszenciális tápanyag? ....jézusom.
2017. febr. 23. 15:56
 17/19 anonim ***** válasza:

Az étel számolásnál teljesen jól működik és nem sokat számít ha egyszer-egyszer túlléped valamelyik értéket, de ha rendszeresen, akkor igen.

Az ételnél fontos, hogy ténylegesen kimérj minent, mert hajlamosak vagyunk nagyon alulbecsülni az étel tömegét.

A sporttal viszont vigyázni kell, az még iránymutatásnak sem megfelelő. Sajnos nem tudja személyre szabni, hogy a te súlyodhoz, magasságodhoz és izomzatodhoz viszonyítva kiszámolja hogy pont neked pont az hány kalóriát éget el. Nem méri a pulzusod stb. A lényeg, hogy ha 130 körüli pulzusod van pl 10 percig, azt már beírhatod 10 perc kocogásnak, de csak erős becslésnek vedd.

2017. febr. 23. 21:50
 18/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

második kommentelő! még egy kérdésem van hozzád. hány hét után tapasztaltál akár 1kg változást is magadon?

2017. febr. 27. 11:01
 19/19 Krisz85 ***** válasza:
0%

kalóriabázis?? na ne nevetessük ki magunkat....

a zsírbevitelnek nincs hatása a fogyásra, a rossz zsír + rossz ch együttes bevitele okoz gondot, / lásd pizzatészta + sajt, zsíban tocsogó sültkrumpli stb stb kombókat...

10 10 percet???! ez most komoly?

normális zsíból fogyáshoz precízen belőtt, betartott diéta, heti 3 óra súlyzós, intenzív edzés + 7 óra aerob kell alaphangon, de kezdésnek a 7x 30-40 perc is megteszi, ami nem futás, hanem tempós séta, ellipszis tréner, vagy szobakerékpár, innen indulunk.

2017. febr. 27. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!