A kalóriabázis nevű alkalmazás használ ha tényleg betartom, hogy kevesebb kalóriát viszek be, mint amit elégették összesen?
2 hete töltöttem le az alkalmazást. Egész jónak tűnik. Konkrét kérdésem az lenne, hogy ha pl egy nap annyi kalóriát vittem be mint amennyit a célom eléréséhez szükséges, de viszont a napi adag zsírmennyiséget kb 10grammal meghaladtam akkor is ugyanúgy fogyok?
Jóval kevesebb kalóriát vittem be mint amennyit sporttal( kocogás, séta) együtt elégettem, de a napi zsírmnnyiséget viszont meghaladtam 10-15grammal. Ez nem nagy baj? Nem veszélyezteti a fogyást? Ezt a napi zsírmennyiséget nem minden alkalommal haladom meg. Ha meg is haladom, nem borzasztóan sokkal. Ezen a héten minden nap kevesebb kalóriát viszek be, mint amit elégetek. Szinte minden nap eljárok kocogni és sétálni kb 10-10percet. Válaszokat előre is köszönöm.
9-es,nem tudom honnan szeded az információidat de mindig ebből van a gond.
2 g/testsúlykilogramm fehérje azoknak kell akik tömegelnek,a kéredző fogyni szeretne,így teljesen felesleges.
Ha egy átlagos vagy fogyni vágyó embernek megvan a 0.8 g/tskg akkor sem veszít az izmaiból.
A ch-tól pedig sikeresen elriasztotta az embereket a sok fantasztikus divat diéta.
Ch kell,nem is kevés,min 45-50%-nak kellene lennie a bevitt tápanyagok eloszlásában,csak az nem mindegy miből viszi be az ember.
Az étel számolásnál teljesen jól működik és nem sokat számít ha egyszer-egyszer túlléped valamelyik értéket, de ha rendszeresen, akkor igen.
Az ételnél fontos, hogy ténylegesen kimérj minent, mert hajlamosak vagyunk nagyon alulbecsülni az étel tömegét.
A sporttal viszont vigyázni kell, az még iránymutatásnak sem megfelelő. Sajnos nem tudja személyre szabni, hogy a te súlyodhoz, magasságodhoz és izomzatodhoz viszonyítva kiszámolja hogy pont neked pont az hány kalóriát éget el. Nem méri a pulzusod stb. A lényeg, hogy ha 130 körüli pulzusod van pl 10 percig, azt már beírhatod 10 perc kocogásnak, de csak erős becslésnek vedd.
köszönöm a válaszokat!
második kommentelő! még egy kérdésem van hozzád. hány hét után tapasztaltál akár 1kg változást is magadon?
kalóriabázis?? na ne nevetessük ki magunkat....
a zsírbevitelnek nincs hatása a fogyásra, a rossz zsír + rossz ch együttes bevitele okoz gondot, / lásd pizzatészta + sajt, zsíban tocsogó sültkrumpli stb stb kombókat...
10 10 percet???! ez most komoly?
normális zsíból fogyáshoz precízen belőtt, betartott diéta, heti 3 óra súlyzós, intenzív edzés + 7 óra aerob kell alaphangon, de kezdésnek a 7x 30-40 perc is megteszi, ami nem futás, hanem tempós séta, ellipszis tréner, vagy szobakerékpár, innen indulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!