Hogy lehet az, hogy napi 1500-1600-1700 kalóriabevitellel nem fogyok?
A legnagyobb baj, hogy tésztát eszel. Azt el kéne hagyni helyette sok rizs+ zöldség.
Az emésztésed rendben van? Minden nap mész legalább 1x wcre?
Ha nincs valami betegséged, ami miatt nem fogysz, akkor nagyon elszámolod a kalóriákat. Eleve tészta fogyasztását nem javasoljuk diéta során, ha CH kell, akkor inkább jázmin, basmati vagy barna rizs.
Kalória számolás esetén a legtöbben ott cseszik el hogy sok mindent nem számolnak bele, vagy alulbecsülik. Ha rendszeresen csokikat eszel, akár egy kicsit is, az már bekavarhat, lévén pl. 1 db 31g-os túró rudi cca. 170 kcal, és ráadásul nagy része cukor, ami emeli a vércukorszintet és gyorsan megéhezel tőle.
Az a baj, hogy ezt így vakon nem lehet tudni. Én sem értem, de láttam már tévéműsorokban, hogy feladat volt vezetni, mit és mennyit eszik s a kórosan elhízottak szépen összeszámoltak 1500-at, miközben 3500-at ettek, de valahogy elsumákolták a többit. Fura, de ha megtették, akkor mások is elszámolhatnak, lehagyhatnak legalább párszáz kcalt... Aki rendesen számol, az max. 100-at téved, hacsak nem valami furcsa dolgot eszik, amit nem lehet ennyire pontosan számolni, mert pl. az érettség rengeteget számít. Sült vs nyers súly, egyesek még itt is bizonytalankodnak. Vagy nem mérnek le mindent grammra, hanem ismeretlen összetételű ételeknél fognak valami adatot egy adatbázisból, de ott azt az ételt egészen máshogy készítették, esetleg totál hibás az adat. Előfordul.
Ha jó a számolás, akkor gond lehet.
Azt azért még hozzátyeszem, hogy egy diétába bármi beleférhet, ez merőben diéta kérdése. Igen, a tészta és az édesség általában nem előnyös, de nem mindenkinek a diétája tiltja. Az enyémben van pár tiltott étel(csoport :)), de azon túl minden OK lehet, ha akarom, csak férjen a makrókba. Én is eszem sütiket szálkásításkor, miért ne, ha belefér (speckó sütiket, de csak mert én nem tudok szénhidrátosan fogyni, éhesít. aki arra alapoz, annak más)?
Tésztával is le lehet fogyni, max. nehezebb és azért ügyelni kell a fontos tápanyagokra.
Persze ha nem megy a fogyás, akkor érdemes javítani az étrenden... Van, akiknek be tud kavarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!