Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyhatok hasi műtét után?...

Fogyhatok hasi műtét után? Elérhetem a célomat nyárra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, jelenleg körülbelül 60kg (és olyan 170-171cm). Szeptember vége óta tartom a diétámat. A kezdetek nem voltak problémamentesek, így eleinte sok volt az ingadozás. Most viszont már beleszoktam az új életmódba. Nem is kívánom az olyan ételeket, amiket kiiktattam (péksütemények, fehér liszt, édességek). Sportolni nem sportoltam egészségügyi problémák miatt. Most szerettem volna elkezdeni.

Viszont kedden műtétem volt. Laparoszkópiával a jobb oldali petefészkemet szerették volna megnézni (petefészek-gyulladás miatt), de kiderült, hogy vakbélgyulladásom volt, így azt vették ki. Most még bent vannak a kapcsok és a varratok is. Az orvosok szerint 6 hétig felejtsem el a sportot.

Kicsit elkeseredtem, mert félek, hogy így nem fogom tudni elérni a célomat. Nyárra szerettem volna 55kg-ra lefogyni. Amikor ezt elértem, akkor a sport segítségével olyan 60kg-ra feltornászni magam. Tehát amennyi zsírt lehet "lehámozni" és szép izomzatot építeni. (Lapos has, feszes test stb...).

Most így arra gondoltam, hogy folytatom a diétámat, ahogy eddig csináltam. 1200kcalt eszek és kiemelten figyelek a fehérjebevitelre, a szénhidrát csökkentésére. Miután lejárt a 6 hét két választást vázoltam fel. Vagy bérletet váltok a helyi Crossfit terembe, vagy elkezdem a sokak által dicsért BBG-t.

Nektek mi a véleményetek? Van még esélyem? És mit válasszak?

2016. nov. 20. 15:13
 1/5 A kérdező kommentje:
Kimaradt, hogy 66kg-ról indultam.
2016. nov. 20. 15:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha most 60 kiló vagy, akkor nyárra csupán táplálkozással is le tudnád adni vígan azt a maradék 5 kilót.

Sportban nem tudok tanácsot adni, az edzőtermekben vannak személyi edzők, inkább őket kérdezd meg.

2016. nov. 20. 16:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a támogatást :)

Igen, csak a táplálkozás nem elegendő a jó alakhoz :)

2016. nov. 20. 17:06
 4/5 anonim válasza:
46%
A sportos alkat elérése 80%-ban megfelelő étrend és 20%-ban az edzés. Természetes az elegendő pihenés is szükséges hozzá.
2016. nov. 20. 17:09
 5/5 anonim ***** válasza:
A zsírvesztés elég a megfelelő étkezés, 6 hétről van szó, nem ennyi idő alatt alakul ki az ember kinézete... Nyilván ha szabad, akkor majd eddz, eleve ezt akarod.
2016. nov. 20. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!