Min kellene változtatni?
Kb egy hónapja stagnál a súlyom a mérleg szerint. 175 cm vagyok és 72 kg. Rendszeresen sportolok (ez konditermi heti 3 alkalmas haladó edzést jelent, plusz heti egy kardio nap, akkor 40 percig csak kardio van)
Szeretnék és kellene még kb. 4 kg-tól megszabadulnom, de nem megy. Már 2 hete egy deka szénhidrátot sem eszek, csak túró, tojás fehérje, tofu, csirkemell saláta, uborka paradicsom, szigorúan betartva a szálkásító étrendet.
Ezt nem tudom lejjebb vinni, mert edzés napokon így is nagyon nehéz már a másfél órából az utolsó negyed óra.
Növeljem a kardiót? Vagy a súlyokat?
De nem is kis súlyokkal dolgozok. Nem tudom, várnék tippeket, hátha valaki tudna segíteni.
Mondjuk nem sietek vele, eddig sem siettem, csak szeretnék szálkásabb lenni kicsit.
Makrók? Mozogni lehet még többet, de azért ennyinek is elégnek kéne lennie, ez egyértelmű. Ha tényleg nem fogysz, akkor bizonyára sokat eszel, bár ilyen étrend mellett az tehetség.
A súlyokat akkor kell emelni, amikor túl könnyűvé válnak, ennek semmi köze a fogyáshoz. A sok kardió nem annyira szerencsés az izmokra nézve, inkább mehetne aerob, de enélkül is fogynod kell megfelelő étrenden.
De mit eszel, ha a leírás alapján fehérjén kívül szinte semmit? Nem hiszem, hogy több kiló húst, túrót tolsz be, akkor pedig a kalóriákkal nem szállhatsz el.
Zsír van elég? A túróból jön valamennyi, az igaz, bár lehet, hogy növényi is kellene, de lehet, hogy szedsz is olyat.
1-2 hétre azt mondanám, semmi gond, de egy hónap stagnálás már kezd sok lenni...
Úgyhogy érdekelnek azért a makrók, mégis mennyit eszel...
Reggeli: natúr joghurt (125 g) 10 dkg túró,
Ebéd: csirkemell 10 dkg, párolva, max, egy fújás olivaolaj, fűszerek, saláta (jégsaláta, uborka, paradicsom) 1 tojás sárgája nélkül,
Délután 1 alma/1 db barack vagy más gyümölcs, ezt szigorúan megnézem cukor szempontból, vagy nyers zöldség, zellerszár, karalábé, brokkoli, sárgarépa,
Edzés után 1 tasak why zero turmix 2 dl 1.5 %-os tejjel.
Ha nincs edzés, akkor a zöldségekkel befejeződött a napi menü.
Az ebédemet két részre osztva eszem meg, egyik nap csirkemell, másnap tofu, harmadik nap mozarellát teszek a salátára. Egy héten egyszer eszem halat ez Rio mare tonhalkonzerv a kicsi, leöntöm az olajat és a nélkül. A zsírra ügyelek. Annyi még, hogy egy héten egyszer 1 pohár (125 g) gyümölcsjoghurtot megeszek, ez az "eleresztés".
Napi 3 liter folyadék megvan és két tejeskávé még egy nap. (2 dl ebből 1.5 dl 1.5%-os tej).
Naplót vezetek az étkezésről, a mozgásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!