Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Nem változik a súlyom, mi...

Nem változik a súlyom, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

178 magas 70kg-os férfi vagyok, a napi kalóriaszükségletem alapjáraton kb. 2700Kcal. Egy hete folyamatosan odafigyelve, egészségesen étkezem, a kalória mennyiséget napi 500-1000 kalóriával csökkentettem,

a fehérje bevitelem 100-140G / nap,

szénhidrátbevitel 200G alatt van,

a zsírbevitel 30-50g / nap

és az utóbbi hetekben heti 3 alkalommal sportolok is. Természetes hogy nem indult még be a zsírégetés / súlycsökkenés ennyi idő alatt ? (se a mérleg nem mutatott változást, sem pedig a tükör :/ ) Kb. heti 1 kg-mal kellene fogynom a fent leírt Kcal és tápanyag mennyisége szerint.

Tudom, hogy elméletileg a súly/magasság arány teljesen megfelelő, de sajnos az elmélet és a gyakorlat nem mindig tükrözi egymást, kicsit pocakos vagyok és a mellem is zsíros... Valami tanácsot tudtok adni ? Tudom hogy az 1 hét kevés, de ha valamit nem jól csinálok, akkor most változtassak rajta..

2016. jún. 12. 00:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Csokkentsd 10-20g-mal a ch-t hetente amíg el nem ered a kívánt tempót fogyásban. Ha nagyon alacsony kcal szinthez érsz akkor pótold zsírból es fehérjéből. De ha biztos vagy a szamolasaid eredményében akkor rögtön kezdheted azzal, hogy az összkal marad, de atcsoportositasz egy kevés ch-t a többihez. Nem lehet hogy sok az 1000 kcalos deficit es erre jön az előre nem kalkulált sport es túl nagy lett mínusz? Vagy ezzel számoltál? Mit sportolsz amúgy?
2016. jún. 12. 01:17
 2/11 anonim válasza:

Fehérje 2-3g/tskg, szénhidrát 1,5-2g/tskg, zsír <20g

Ez nálad kb.: fehérje 140-210g, szénhidrát 105-140g, zsír 15-20g

Nem tudom mennyire tervezed komolyan venni a dolgot, de ha kicsit jobban, akkor a feldolgozott ételeket kerüld.

Fehérje forrásnak jó a csirke és pulykamell, a halak, a tojásfehérje és a zsírszegény túró.

Szénhidrátnak én rizst és zabpelyhet eszek, reggelire mehet a zab a többi étkezéshez meg a rizs.

Zsír bevitelére az egyik legjobb megoldás a hal és lenmagolaj, mindkettő elérhető kapszula formában, de főzés közben felhasználhatsz kókuszolajat is.

Fontos, hogy lefekvéshez közel már ne fogyassz szénhidrátot, azt a szervezet alvás közben már nem nagyon tudja feldolgozni.

Én 6x eszem egy nap, reggelire zab, aztán 4xcsirkemell és rizs és vacsorára egy kis zsírszegény túró.

Megfelelő mennyiségű zöldség elősegíti az anyagcserét, vitaminokat is be lehet vinni velük, de én szedek mellé még multivitamint és c vitamint is.

Sportolás alatt nem tudom mit értesz, de napi 1 óra aerob edzéssel rá bírod venni a tested, hogy a "raktárból" vegyen üzemanyagot.

Általában azzal szokott lenni a gond, hogy nem nagyon tartják be az emberek a diétát, nem mondanak le a szendvicsről vagy a néha napján (ami egyre sűrűsödik) az 1-1 csokiról és magukat verik át.

Nekem a fenti arányok váltak be, szépen tartható vele a heti 1 kg.

2016. jún. 12. 01:23
 3/11 A kérdező kommentje:

A sporttal együtt 500-1000 Kcal mínusz, azért van ez a tól ig, mert a pihenőnapokon kicsit kevesebb az elégetett mennyiség :) Egyébként a fegyencedzésből a 6 gyakorlatot végzem heti 3 alkalommal, (fekvő, húzódzkodás, kézenállás, híd, guggolás, lábhúzás /-nem tudom a pontos nevét-/, ez alkalmanként kb 40 percet vesz igénybe, a végére izzadok is rendesen :) + heti 1-szer befigyel egy kis kardió mozgás is ( bicajozás, szabadban, vagy taposógépezés)

Az étrendem teljesen megváltoztattam, a hús főként csirkemellből tevődik össze, sok főzeléket csinálok pl lencse sárgaborsó, olaj nélkül, kevés zsírszegény tejföllel és teljes kiőrlésű liszttel habarva, napi szinten sok zöldség (saláta, uborka, karfiol, brokkoli, répa a leggyakoribbak) fő étkezések között gyümölcs pl. alma, mandarin...

A feldolgozott ételeket igyekszem kerülni, sajnos a munkám és a több műszakos munkarend miatt nem tudom betartani a napi 5-6 étkezést, és az időpontok is mindig változnak,

Sajnos a zsírbevitelt nagyon nehéz betartani, eddig a fentebb leírt érték alá sose sikerült.

2016. jún. 12. 01:33
 4/11 A kérdező kommentje:
jah és munkába is bicajjal járok, ez napi 2x 15-20 perc tekerés :)
2016. jún. 12. 01:34
 5/11 anonim válasza:
100%

Elviekben, akkor nem rossz amit csinálsz, próbáld hetente csak 1x mérni magad ugyanabban az időben, én hétfőnként szoktam ébredés után. Nálam az első 2 hétben leszaladt 4-5 kg és azóta meg tartom átlagban a heti 1kg-ot.

0,5-1kg hetente ami elfogadható, ha ennél több vagy kevesebb megy le, akkor változtatni kell az étrenden/mozgáson.

Főzelékeket én a liszt miatt nem szoktam, de brokkoliból egész tűrhető levest lehet csinálni.

(#2-es voltam)

2016. jún. 12. 01:50
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat ! Megpróbálok kicsit még jobban odafigyelni, nem sok lisztet használok, a legutóbbi habaráshoz is pl. 6g liszt került az ételbe, nos nem valami sok :) Lehet kell még kis idő, aztán megindulnak azok a szalonnák rólam :D
2016. jún. 12. 01:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Első válaszolóként bejelentkezek én is es megerősítem az eddigieket, hogy teljesen jo, amit csinálsz csak apróbb finomhangolasokra szorul még a rendszer :) en nem hogy csökkentenem de nyugodtan emelném zsírt a ch rovására viszont a fehérje jelenlegi maximumja az valóban inkább egy minimum legyen. De ez itt mar egyénenként eltér, magadnak kell kitapasztalnod, az elvi háttér úgy tűnik mindehol rendben van.
2016. jún. 12. 02:03
 8/11 A kérdező kommentje:
emelni a zsírmennyiséget? Ez hogyan segíthet a dolgokban? Amiket eddig olvastam máshol , pont az volt a lényeg, hogy minimális legyen a mennyiség, csak a szükséges ami kell a normál szervezet működéséhez, vitaminok oldásához. Nem tudom hogy ha emelem az mivel járulhat hozzá a diétához?
2016. jún. 12. 13:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Azzal hogy a ch rovására tennéd szóval az összkcal marad de a ch kevesebb, nyilván másból pótolni kell. De nálad meg a fehérjét is lehet felfelé tornázni nyugodtan. De en mondjuk 70-80g zsír mellett is fogyok es ehhez van 210 fehérje, meg 140 ch, ez kb 2000 kcal ezalá meg nem mennék ( 187cm férfi, jelenleg csak kocogas, régen mikor komolyabban foglalkoztam a dologgal 2400-zal szalkasitottam a ch ugyanúgy 140-en es az az extra 400 kcalt fedezni kell valamiből ennek fele zsírból másik fele fehérjéből ment de a kcal meg kellett heti 4 sulyzo+3 aerobhoz..)
2016. jún. 12. 13:55
 10/11 A kérdező kommentje:

Most már értem :) Kicsit megijedtem, ahogy látom a 2000-2400 Kcal, én a mai nap igen alul teljesítettem, nem tudom ez mennyire lehet baj, 4x ettem, különösebben nem érzem magam éhesnek, viszont 960 körül van a mai kalória adag. 105g fehérje, 91g szénhidrát és 20g zsír.

Egyébként itt egy kép vezetve az étkezésemről, és a hozzá tartozó adatokról.. (mai nap)

[link]

2016. jún. 13. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!