Fogyókúra után hogyan tovább?
2hónap alatt 52,5ről lementem 48ra és mégegy picit folytatom. De utána? Merthogy kalóriaszámolásnàl 1000kcalnál járok, 1150nel indítottam és ahogy fogytam, a ch-t csökkentettem. Nem tervezek napi 3szelet tortát bevágni, azonban valamennyit igen, néha. Eddig összesen 3csalónapot csináltam, azokat leszámítva nem ettem kenyeret, édességet(ritkán 5g fekete csokit), pékárut(néha tk kenyeret, de az is ritka), zsíros husit, tésztàkat, mézet, tejtermékből csak light sajtot, esetleg túrót vagy natúr joghurtot, és minden 2.nap gyümölcsöt.
Na már most, ha már nem diétázom tovább, hogyan emeljem? Nem koplalok, hetente 3-4x futok. Teemészetesen, ha futok, emelem a kalóriát.
De sose ehetek már olyasmit, amit régen? Vagy kombináljam?
meg életdm végéig nem akarok kcal-t számolni, adiéta után még meddig? Hetente mennyivel növeljem, hogy ne jöjjön vissza?
17/l
Ezért nem kellett volna diétázni, át kellett volna térni egy hosszú távon (akár életen) át tartható életmódra, amiben néha van némi rosszalkodásnak helye. Akkor talán nem 2 hónap alatt ment volna le az a négy kiló, hanem fél év alatt, de most nem kellene ezen rágódnod. 1000 kalória kevés, nem tartható hosszabb ideig, ha emelsz rajta, a szervezeted reagálni fog.
Most már persze mindegy, de akkor emelj rajta folyamatosan, tartsd a kialakított étkezési elveket, a sportot, és a tested be fog állni egy szintre, ami a súlyodat illeti. Ne azzal törődj, a mérlegen 48 vagy 49 kiló van, hanem hogy hogy nézel ki, mibe férsz bele, és igen, az életnek az is része, hogy néha engedsz a csábításnak és lemegy egy szelet torta. Nem lehet és nem is kell úgy élned, hogy számolgatsz meg rettegsz az édességtől. Találd meg az egyensúlyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!