Hogy tartsak ki?

Figyelt kérdés

Napi 1400 kcalt eszem a kaloriabazis.hu segítségével. 98 kg vagyok és szerintem eddig ettem vagy 3000kcalt egy nap, úgyhogy nagyon nehéz most :(

Nem is az, hogy éhes vagyok, az annyira nem vészes. Inkább az hogy már elegem van ezekből a kajákból és annyira nem kívánom hogy inkabb nem is eszek szinte semmit.

Gyengébb vagyok, mint általában és nagyon kívánom a sültkrumplit meg a csokit.

Hogy tartsak ki :(

2016. máj. 11. 18:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Tudod mi a fő gond? Az a probléma, hogy az ember jó tanácsot ad és egyből az akinek adja keresi a kifogásokat, ez azért nem jó az azért nem. Képzeld én 59 kg vagyok és 1400-at eszem naponta. Én a pontos makróim alapján étkezem és fogyok. Voltam már 63 kiló tavaly év végén, depresszió és betegségek miatt ( egyébként jelentős pajzsmirigy alulműködésem van, amivel még nehezebb fogyni mint alapból. Endomorf alkat vagyok, tehát nagyon könnyen hízok. Az étkezésem pontos beállításával és sporttal viszont szinte napról napra látom, hogy laposodik a hasam.

Az általad leírt Tastinoról meg csak úgy megkérdezném, hogy láttad h mennyi cukor van benne? Én kb a 2000-es évek elején éltem abban a hitben, hogy ami rakódik az a zsíros dolgoktól van. A nagy szart, már bocsánat. A cukortartalmú dolgok és a magas cukortartalmú gyümölcsök az okai, meg persze a lisztes szarok.

Amúgy én első körben nézetnék neked egy vérképet, hogy pajzsmirigyed rendben van e. Nekem gyógyszerrel tökéletesen beállították és a kiszámolt napi bevitelemmel fogyok és zsírból !!!

Sokan abban a hitben vannak amúgy, hogy amit fogynak az zsírból megy le. Hát nem mindig így van sajnos. Az első leadott kilók nagy százaléka víz lesz, mivel a szénhidrátok átlagosan 2,7 gramm vizet.

kötnek meg. És onnan fogod látni, hogy jó e a diétád, hogy belenézel a tükörbe és centizel. Ha kevésbé vagy narancsbőrös már, akkor jó úton haladsz.

A másik amit még kérdeznék, hogy nem puffadsz e? Sokan nem tudják de szervezetünknek kiskorban még szüksége van a tejre, de az idő előrehaladtával már felnőttként nem tudja a szervezet lebontani a tejcukrot. Emiatt lehetséges a puffadás, rossz teltség érzet. Én speciel elhagytam a tehén tejet abszolút, nagyon maximum magtejeket iszok és semmiféle tejterméket nem eszem. Azóta tökéletes a gyomrom és nem puffadok.

A reggelid eleve rossz, mert nem indítasz megfelelő mennyiségű szénhidráttal. Én kezdeném kb 30-40 gramm zabbal, vízzel felöntve és kevés bogyós gyümölccsel ( banánnak magas a szénhidráttartalma) v negyed almával. Ez adja az energiát és kb a napi étkezés 30-40%át.

Tízórai uzsi a köztes étkezések amik kb az egész étrend 10%át kell h kitegyék kölön külön. Ez a kaukázusi kefír téma is óriási baromság, csak azzal beviszel 18 gramm cukrot.

Tízóraira mehetnek puffasztott rizs csirkesonka, zöldségek, vagy uzsi is hasonló lehetne estleg rántotta 4 tojásból ( kezdetnek 2 fehérje és 2 egész tojás) zöldségekkel

Ebédre mehet a csirke 100-120 gramm mellé mondjuk 50-60 gramm barnarizs és kb 150 gramm brokkoli. ( vagy egyéb zöld zöldségek: uborka, kelbimbó, saláták, cukkini. A hüvelyeseket kerüld! Ezenkivül akár mehet padlizsán, retek, spárga, karfiol stb. )

Uzsit kb leírtam.

Vacsi meg akár egy normális fehérje shake ! Ha ez nem akkor sovány húsok: csirke, pulyka, hal salátával, zöldségekkel ( Itt már ne fogyasszunk szénhidrátokat, csak saláta és zöldség formájában)

A titok a kísérletezésben van!

Amiket ehetsz: Húsok: csirke, pulyka, sovány marha, hal

zöldség: főként zöldek, hüvelyesek ne

gyümölcs ( minimális inkább a nap első részében. Vacsira semmiképp! A gyümölcs este kevésbé bontódik. Főként bogyósakból válassz pl áfonya, de lehet narancs , alma egy negyed, stb . )

Tejtermékekkel óvatosan ( az alacsony zsírtartalom sokszor megnövelt cukortartalommal jár! )

jó szénhidrátok: zabpehely, köles, hajdina, bulgur, barnarizs, jázmin rizs, basmati rizs, édesburgonya ( ja egyébként meg fogszlepődni de az édesburgonyát is el lehet úgy készíteni, hogy hasonlítson egy adag sült krumplira!! ) abonett, puffasztott rizs. stb ( Még egyet kifelejtettem a zacskós konyhakész kölest ha megfőzöf és ráütsz 1 v 2 db tojást, olyan íze lesz mint a tojásos nokedlinek! Nem vicc !!)

Szóval ezeket azért írom le, mert ne ess abba a hibába, hogy kiéhezteted magad és kalória alapján számolsz! Makrók makrók! Kiss Virág bikini fitness modell is makrók alapján étkezik, azért olyan a teste amilyen ( Sokan álmodoznak olyan testről, mint az övé, mégsem képesk megérteni, hogy ahhoz úgy kellene táplálkozni ) 70%ban mindig az étrenden múlik!!

És ha nekem nem hiszel, akkor linkelek egy olyan facebookos csoportot, ahol valódi emberek valódi és hihetetlen fogyást produkálnak ( ott le van írva az étrend makrók) Még oylan is akad, aki nem az egészet tartja be mozgással, és mégis megdöbbentően alakul a teste. Ezek után lehet kételkedni a helyes étrendekben:

[link]

2016. máj. 12. 15:56
 12/16 A kérdező kommentje:

Ntudom hogy a tastinoban van cukor de amellett higy kb semmi kenyeret es edesseget bem eszek ez belefer a megadott maximumba.

Sosem puffadok szeretem a tejet. Nem szoktam sokat inni de egy pohar tej a reggeli rutinom resze.

A pajzsmirigyem rendben van voltam vizsgalaton

2016. máj. 12. 18:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Gyumolcsot sem nagyon szoktam enni legfeljebb ritkán par szem epret meg ananaszt
2016. máj. 12. 18:49
 14/16 A kérdező kommentje:
Amugy kicsit ellentmondasos hogy elmondod mennyi cukor cukor van a tastinoban amit reggelire eszek majd megjegyzed hogy keves szenhidratot eszem reggelire. Eddig zabkasat ettem de mar elegem lett belole
2016. máj. 12. 18:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Szögezzük le, hogy én a szénhidrátok alatt a jó szénhidrátokat értettem. (zab, rozs, köles, stb ) Az alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. De ha nekem nem hiszel, akkor a következő hivatalos táplálékkiegészítő oldal által leírt cikknek talán!

[link]

2016. máj. 12. 22:54
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem megpróbálhatod a zsíros étkezést, én így nevezem ,nem tudom van e neve neki,de én csak ezzel tudtam úgy lefogyni,hogy tartom is a súlyom,és nem a kaján gondolkozok egész nap.A lényege,hogy a keksz (?) meg a tej helyett küldjél zsírosabb húsokat,tojást,szalonnát,kolbászt.

Nem kell roston sütni mindent,mehet alá a fini kacsazsír,vagy amit szeretsz.

A köret mindig zöldség, nem kell ezer féle,persze jó neked ha te mindet szereted,én már csak azt eszem amit imádok( paradicsom,uborka,jégsali,újhagyma) .

Semmi rizs,tészta,keksz,stb . Én amióta teljesen megszüntettem ezeket, egyáltalán nem is kívánom,nem nassolgatnék egész nap ..

Ja és ez a napi 5-6 étkezés sem jó ám mindenkinek , próbáld ki,hogy megvárod amíg TÉNYLEG éhes vagy,és eszel jóízűen,amennyit kivánsz,jóllakásig (tudni fogod, mikor jött el,nem úgy mint a ch bombáknál) .

Én mondjuk krumplit pont eszek néha,jóféle zsírban kisütöm,vagy héjában sütöm ...hmm.

Hát ,lehet ,hogy fogyni vágyóknak nem a legideálisabb,mindenestre gyomorsavam,emésztési panaszaim,rossz közérzetem,pattanásaim nincsenek tőle,így én ápolgatom továbbra is a viszonyom a krumplival :D

Ha unod a zöldséget,egyél másfélét,vagy másképp elkészítve,levesnek,főzeléknek,sütőzacsit nagyon tudom ajánlani ha van sütőd .

Ha én unok valamit,de nincs más,egy jó bolognai mártást főzök rá,azzal akármit megeszek :D Beteg vagyok tudom :) Vagy a pörkölt ..

Ilyen sótlan -natúr -fűszer és zsírszegény kaján nem is tudnék élni . Lehet,hogy te is megcsömörlesz tőle,hiába eszi más éveken keresztül a barnarizs-rostoncsirke-brokkolit napi 5* .

2016. máj. 14. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!