Hogy tartsak ki?

Figyelt kérdés

Napi 1400 kcalt eszem a kaloriabazis.hu segítségével. 98 kg vagyok és szerintem eddig ettem vagy 3000kcalt egy nap, úgyhogy nagyon nehéz most :(

Nem is az, hogy éhes vagyok, az annyira nem vészes. Inkább az hogy már elegem van ezekből a kajákból és annyira nem kívánom hogy inkabb nem is eszek szinte semmit.

Gyengébb vagyok, mint általában és nagyon kívánom a sültkrumplit meg a csokit.

Hogy tartsak ki :(

2016. máj. 11. 18:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szia. Helyettesítsd az alapanyagokat alacsonyabb kalória tartalmú dolgokkal. Egyél pl túró vagy karfiol alapú pizzát. Keress új ételrecepteket. Ok..Utána kell nézni, de megéri az energiabefektetést. Én is azóta tudok kitartani, mióta rájöttem, hogy attól hogy fogyózok még nem kell egyoldalúan is étkeznem..:) Csak kísérletezni kell, kutakodni. :) Én nekem mondjuk annyira be volt szűkülve a gondolkodásom, hogy pl eszembe nem jutott volna magamtól, hogy kedvenc kis körözöttem vagy hasonló krémet, lehet zöldségre is kenni nem csak kenyérre..:) Pedig egy jó nagy szelet pritamin paprikára kenve egy kis főtt tojással isteni..:)
2016. máj. 11. 18:57
 2/16 anonim ***** válasza:

Az előző válaszolónak igaza van! Helyettesíteni. Az első legfontosabb az életmódváltás.

Ha leírnád, hogy hogy alakul egy napi étkezésed az jó kiindulópont lenne. Illetve könyörgöm ne kalória alapján számolgass.

Ezen az oldalon számold ki az alapanyagcsere kalóriádat :

[link]

Ez az az érték, amit ha ülsz is és nem csinálsz semmit, akkor is enned kell.

Ez alá ne menj mert akkor éhezni fog a tested és jojózás lesz a vége.

Valamint fontos, hogy ne kalória alapján diétázz! Makrókat kell számolni ( szénhidrát, fehérje, zsír grammban) Kezdetnek indíts ( 2 gramm/ testtömeg kg fehérjével, 2,5 gr/ ttkg szénhidráttal és 0,8 gramm/ttkg zsírral)

Ha szeretnéd elmagyarázom részletesebben is, vagy ha kérdésed van nyugodtan írj!

2016. máj. 11. 19:13
 3/16 A kérdező kommentje:
Nem csak a kalóriát nézem, hanem a fehérjét, szénhidrátot és a zsírt is. A túróból már kezd elegem lenni állandóan azt eszek vacsorára és már rossz ránézni is :( kollégista lévén nem nagyon van alkalmam sütögetni
2016. máj. 11. 20:07
 4/16 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés lesz az 1400 kcal, tessék enni 1800-2000-et, ha eddig 3 ezer körül volt, mert így rövid időn belül garantáltan besokallsz és abbahagyod. Mindent lehet enni, csak mértékkel, ez az életmódváltás alapja szerintem, ha sült krumplira vágysz, egyél, csak bő olaj helyett mondjuk süsd meg sütőpapíron, kevés olivaolajjal meglocsolva.
2016. máj. 11. 20:08
 5/16 A kérdező kommentje:
2: ez amit te mondasz rengeteg étel ezzel nem tudnék fogyni
2016. máj. 11. 20:09
 6/16 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy az ilyen kis finomkodós jaj ne éhezzen a szervezet diétákkal sosem sikerült fogynom, úgyhogy úgy látom az nem elég.
2016. máj. 11. 20:11
 7/16 anonim ***** válasza:

Részvétem, én egyetlen napig tudnék csak ilyen keveset enni s én 64 kiló vagyok... 2000 kcal is igen kevés, ha engem kérdezel, de azzal én már csak sok mozgással fogynék. Ez mondjuk opció :D Az elmúlt években volt már sokminden. Volt, hogy hiába bírtam ki hősiesen a kevés ételt, kikészültem tőle. Volt, hogy 2000 kcal is éhezés volt és messze felmentem egy hónapig. S volt, hogy megtaláltam a jó étrendet, időzítést, amivel jóllakottan tudtam fogyni.

Ha nem bírod, szerintem változtass valamin. Én többet ennék és mozognék, de az étrended sem tuti, hogy jó.

Nem tudom, miket eszel, de ha eleged van belőlük, egyél olyat, amilyenből nincs, viszont jó ételek. Kalóriát számolsz, bizonyos határok közt ehetsz bármit, nem lehetsz minden téren kötve :D (Ez nekem nem opció, a sok szénhidráttól éhes leszek, szerencsére annyi finom szénhidrátszegény étel van. Minden nap jókat eszem.)

Hogyan eszel? Abból talán kiderül, hogy miért kívánsz olyat, amire nincs szüksége a testednek (amúgy semmi bajom a sült krumplival és a csokival. de határozottan lehet élni nélkülük, nem a test igényli őket igazán). Bár eleve a kis mennyiség is okozhat ilyet. De ha hirtelen durván máshogy eszel, akkor sem csoda, ha még hiányoznak a régi megszokott ételek... Bár sokszor pont az a helyzet, hogy durva váltás kell, hogy ne hiányozzanak, ez emberfüggő (ha én nem akarok elszállni a szénhidráttal, akkor nagyon alacsonyra kell mennem. ha nem akarok elszállni az édességekkel... akkor újra kell születnem, de elvben elég, ha elkerülöm őket nagy ívben. már ha ez lehetséges. amíg nem kezdem el enni őket, minden OK. de mások pont ilyenkor őrülnek meg értük).

2016. máj. 11. 22:38
 8/16 A kérdező kommentje:

Leírom egy napi étkezésem, szokott egy-két étel változni, de nagyjából hasonló

200 g

Tej Pilos

224 kcal 1 adag (50 g)

Tastino ébresztő,erdei gyümölccsel

REGGELI: 312 kcal

189 kcal 300 g

Milli kaukázusi kefír 450 g

89 kcal 10 dkg

Banán

TÍZÓRAI: 278 kcal

121 kcal 10 dkg

Roston sült csirke

87 kcal 1 adag (250 g)

Joghurtos saláta

EBÉD: 208 kcal

80 kcal 150 g

Ananász

232 kcal 1 adag (50 g)

tastino ébresztő,gyümölcsös

95 kcal 100 g

Pilos zsírszegény túró

20 kcal 200 g

zellerszár

VACSORA: 426 kcal

2016. máj. 11. 22:50
 9/16 A kérdező kommentje:
na ez így elég hülyén másolta be :(
2016. máj. 11. 22:50
 10/16 anonim válasza:
Hali, hat minden tiszteletem az eddigiekert. Mondjuk nekem van egy masik otletem ezzel a dietazassal kapcsolatban. Kezdj el egyre kevesebbet enni, marmint ugy ertem h pl csak napi harom etkezes es a vacsora a legkevesebb etel mennyiseg. Sajat peldat mondok hogy konnyebb legyen. Volt egy ev amikor napi egyszer vagy csak ketnaponta egyszer ettem...na akkor fogytam csak igzan. Ezalatt most nem azt ertem h hirtelen kezdj el nagyon keveset enni csak mondjuk pl kezd ugy h kiszamolsz egy x adagot eg napra...mondjuk veszel egy tanyert es azt mondod ma ezt felig pakolom meg, masnap pedig egy kanallal leveszek belole...de konyortelenul naprol napra xD maskulonben nem megy. Egy ido utan elersz oda, h kihagyod a tizorait az uzsonnat a vacsorat.. az ebedet es vegul a reggelit. Minden ido kerdese. En pl van h kepes vok lefogyni ot kilot harom nap alatt. De rengeteg lany ismerosom is van akik fel ev alatt lefogytak a felukre. Ez olyan mint a sport aprankent kell novelni a terhelest....es tilos a dugi kaja mert az mindent felborit. ;) hogy meg noveljem az eltokeltsegedet en kb 60 kilorol kezdtem a hizast, ugy szazra felmentem es most hetven vagyok. Bonusz tanacs, mindjart itt a nyar szoval ha nagyon ehes vagy, menj ki egy kicsit napozni, mert akkor szomjas leszel, es a nap allitolag meg fogyaszt is, de komolyan. Remelem segitettem, es tovabbi eltokeltseget hoztam neked. :)
2016. máj. 12. 02:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!