Hogy tartsak ki?
Napi 1400 kcalt eszem a kaloriabazis.hu segítségével. 98 kg vagyok és szerintem eddig ettem vagy 3000kcalt egy nap, úgyhogy nagyon nehéz most :(
Nem is az, hogy éhes vagyok, az annyira nem vészes. Inkább az hogy már elegem van ezekből a kajákból és annyira nem kívánom hogy inkabb nem is eszek szinte semmit.
Gyengébb vagyok, mint általában és nagyon kívánom a sültkrumplit meg a csokit.
Hogy tartsak ki :(

Az előző válaszolónak igaza van! Helyettesíteni. Az első legfontosabb az életmódváltás.
Ha leírnád, hogy hogy alakul egy napi étkezésed az jó kiindulópont lenne. Illetve könyörgöm ne kalória alapján számolgass.
Ezen az oldalon számold ki az alapanyagcsere kalóriádat :
Ez az az érték, amit ha ülsz is és nem csinálsz semmit, akkor is enned kell.
Ez alá ne menj mert akkor éhezni fog a tested és jojózás lesz a vége.
Valamint fontos, hogy ne kalória alapján diétázz! Makrókat kell számolni ( szénhidrát, fehérje, zsír grammban) Kezdetnek indíts ( 2 gramm/ testtömeg kg fehérjével, 2,5 gr/ ttkg szénhidráttal és 0,8 gramm/ttkg zsírral)
Ha szeretnéd elmagyarázom részletesebben is, vagy ha kérdésed van nyugodtan írj!

Részvétem, én egyetlen napig tudnék csak ilyen keveset enni s én 64 kiló vagyok... 2000 kcal is igen kevés, ha engem kérdezel, de azzal én már csak sok mozgással fogynék. Ez mondjuk opció :D Az elmúlt években volt már sokminden. Volt, hogy hiába bírtam ki hősiesen a kevés ételt, kikészültem tőle. Volt, hogy 2000 kcal is éhezés volt és messze felmentem egy hónapig. S volt, hogy megtaláltam a jó étrendet, időzítést, amivel jóllakottan tudtam fogyni.
Ha nem bírod, szerintem változtass valamin. Én többet ennék és mozognék, de az étrended sem tuti, hogy jó.
Nem tudom, miket eszel, de ha eleged van belőlük, egyél olyat, amilyenből nincs, viszont jó ételek. Kalóriát számolsz, bizonyos határok közt ehetsz bármit, nem lehetsz minden téren kötve :D (Ez nekem nem opció, a sok szénhidráttól éhes leszek, szerencsére annyi finom szénhidrátszegény étel van. Minden nap jókat eszem.)
Hogyan eszel? Abból talán kiderül, hogy miért kívánsz olyat, amire nincs szüksége a testednek (amúgy semmi bajom a sült krumplival és a csokival. de határozottan lehet élni nélkülük, nem a test igényli őket igazán). Bár eleve a kis mennyiség is okozhat ilyet. De ha hirtelen durván máshogy eszel, akkor sem csoda, ha még hiányoznak a régi megszokott ételek... Bár sokszor pont az a helyzet, hogy durva váltás kell, hogy ne hiányozzanak, ez emberfüggő (ha én nem akarok elszállni a szénhidráttal, akkor nagyon alacsonyra kell mennem. ha nem akarok elszállni az édességekkel... akkor újra kell születnem, de elvben elég, ha elkerülöm őket nagy ívben. már ha ez lehetséges. amíg nem kezdem el enni őket, minden OK. de mások pont ilyenkor őrülnek meg értük).
Leírom egy napi étkezésem, szokott egy-két étel változni, de nagyjából hasonló
200 g
Tej Pilos
224 kcal 1 adag (50 g)
Tastino ébresztő,erdei gyümölccsel
REGGELI: 312 kcal
189 kcal 300 g
Milli kaukázusi kefír 450 g
89 kcal 10 dkg
Banán
TÍZÓRAI: 278 kcal
121 kcal 10 dkg
Roston sült csirke
87 kcal 1 adag (250 g)
Joghurtos saláta
EBÉD: 208 kcal
80 kcal 150 g
Ananász
232 kcal 1 adag (50 g)
tastino ébresztő,gyümölcsös
95 kcal 100 g
Pilos zsírszegény túró
20 kcal 200 g
zellerszár
VACSORA: 426 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!