Játszani akartam a testvérem laptopján, és ezt találtam. Szóljak anyának?
Szóval megkérdeztem hogy simsezhetek-e,azt mondta nyugodtan.Ahogy kinyitottam a chrome meg volt nyitva és ezeket találtam:
A kalóriabázis oldal,ami szerint napi 488 kalóriát eszik,1 órát sportol és a napi kalóriaégetése 2300 valamennnyi.A kajája számokban, fehérje 64 g, zsír 6 g, szénhidrát 46 g.
Azt észrevettük hogy itthon annyit eszik mint egy egér,de azt mondja mindig hogy ő már evett.Az edzéssel nincs baj,én is edzek,szerintem az mindenkinek jót tesz,de ez a nevetséges étkezés nem.De ez még hagyján.
A következő oldalon hashajtók árait nézegette.Érdekes módon minden hétvégén amikor nem kell mennie sehova hasmenése van.A kettőt összerakva nyilván nem véletlen.
A nővérem egy elég magas és mellé duci lány,171 cm és az oldal szerint mikor elkezdte ezt a sz+rságot,107 kg volt.Most már 98.Ha jól láttam 2,5-3 hete csinálja.Mi is észrevettük hogy fogyott és kicsit furán néz ki de elrendezte annyival hogy stresszel a vizsgái miatt.
Szerintetek mekkora a baj?Szóljak anyának vagy mit csináljak?Most nagyon bunkónak érzem magam mert elolvastam az oldalakat,hát még ha be is köpném,de féltem.Féltestvérek vagyunk,sajnos ő az ő apukájának a hízékonyságát örökölte,világ életében dundi volt.Én sokat láttam sírni mert bántották,de teljesen nem tudom átérezni hogy mit érezhet,én akármit eszek nem hízok.Szóval értem is meg nem is,de a legfontosabb hogy féltem.Mit csináljak?
Szerintem ez egyelőre csak rád és húgodra tartozik. Beszélj vele, hogy a gyors súly veszteség komoly egészségügyi kockázattal jár, és az éhezés, és hashajtás sosem megoldás. Főleg, hogy a hashajtó nem is fogyaszt.
Mondd meg neki, hogy egyen egészségesen, salátát, és hasonlót, csak vizet igyon, étkezés előtt igyon mindig egy pohár vizet.
Hánytatni nem hánytatja magát? Arra is jó lenne rákérdezni!
Szóljál anyukádnak!
De mindenképpen úgy beszéljetek vele, hogy ne derüljön ki, hogy te megnézted ezeket az oldalakat. Jobb lenne, ha csak anyukád beszélne vele, és találni kéne valami más apropót, jelet amire hivatkozhat anyud, mikor elkezdi a beszélgetést.
Azért mondom ezt, mert az sem lenne szerencsés, ha te lennél a kémkedő árulkodós és berágna rád tesód. Ez eseten lehet, hogy jobban ellenkezne, mert sértve érezné magát és a magánszféráját. Így meg még nehezebb lenne rajta segíteni. Adott esetben nem árt pszichológus tanácsát kérni, mielőtt anyud beszél vele, hogy ilyenkor, hogy így kiderültek a dolgok, mi a legjobb megoldás. Hogyan kezdjen hozzá a szülő a dolgokhoz, ne csak tagadást és sértődöttséget váltson ki.
Szóval beszélj anyuddal, aztán csak ügyesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!