Elrontottam a fogyókúrámat. A spinning helyrehozhatja a hibámat?
Sziasztok :)
Sajnos abba a hibába estem, amibe sok fogyókúrázó. Habár leadtam 14kg-t (még 2 van vissza a célig), ezt nem túl egészségesen tettem. Igaz, hogy hetente maximum 1kg-t fogytam, de nagyon kevés kalóriát vittem be egy nap. Az 1000kcalt sose érte el a kalóriabevitelem. Próbáltam egészségesen táplálkozni, de alapból olyan típus vagyok, hogy hamar eltelek. Tehát megettem mondjuk 400g párolt zöldséget, ami 4x24 kcal, és utána pár óráig biztosan nem voltam éhes.
Most, hogy lassan vége a fogyókúrámnak elkezdtem azon gondolkodni, hogy hogyan tartsam meg a súlyomat. Ekkor döbbentem rá, hogy ez úgy vissza fog jönni, mint a sicc!
Szóval azt vázoltam fel magamnak, hogy fokozatosan állok vissza az 1300-1400kcalra (heti mondjuk 100-150 kcal növeléssel) és mellette eljárok heti 2x1 órát spinningelni. Ha így szoktatom magamat vissza a normális étkezéshez, akkor lehet belőle probléma?
Spinningezni akarsz, az jól helyre rakja a keringést és állóképességet növel. Ellenben az energia ahhoz is kell. A spinning edző, ha nem.kókler tud adni tanácsot, miként csináld.
Ellenben a kardió önmagában nem fog segíteni zsírt égetni, ha nem vagy edzésben. Alacsonyabb pulzus számon van zsírégetés. De erről is az edzővel beszélj. A másik, hogy izom nélkül nem fogsz tudni zsírt égetni. Az izom meg növeli a kg számot erről is szóban jobb érdeklődni.
Második, teljesen kikészítetted a szervezeted, emiatt nem híztál az elején. De ki tudja, mi lesz pár év múlva? Mennyire bírják a belső szerveid?
Jojót rengetegen tapasztalták már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!