Abban kérném a segítségrteket, hogy a kalóriát vagy a szénhidrátot számoljam a fogyókúránál?
Ok, de nálam nincs magas inzulinszint. Kizárólag alacsony glikémiás indexű ételeket eszek. Emellett sportolok, nem keveset.
Lehet, hogy nem a legjobb módszer. De a jó étrend az az, amit hosszú távon tartani tudsz.
Egy zsírszegény étrendet nemcsak nem tudnék hosszú távon tartani, de sanyargatásnak élném meg, és már rég feladtam volna. De ez nem jelenti azt, hogy zsírt eszek zsírral, de vannak napok, amikor jócskán túlélem. De így ugyanúgy eszek töltött káposztát, füstölt csülkös bablevest, vagy akár pörköltet, csak a köret más, mint régen.
Minimum 23 kg mínusznál tartok. Pontosan nem tudom, már két hónapja nem álltam mérlegre, ugyanis most ezzel egyidőben izmot is szedek fel, így a mérleg nem mérvadó, csak demotivál. De a ruháimon és centiben folyamatosan látom a változást.
*vannak napok, amikor jócskán túllépem
Imádom, amikor a telefon átírja a szöveget. :/
Márpedig 2 kósza kis kép miatt nem fogom tönkretenni az életemet :D Kismillió cikk alapján pedig pont a sok zsír az, ami jó és semmi baj nincs a telített zsírral sem (de tekintve, hogy milyen természetes táplálék, fura is lenne ez az evolúciótól. az állatok közül csak a legmegátalkodottabb növényevők nem repülnek rá pl. a tojásra, ha lehetőségük van rá). Én ugye nem vagyok tudós s nehéz igazságot tennem, inkább a testemre figyelek, ami szerint nekem extrém zsírosan kell ennem, mert neki az esik jól. Ennyi. Más félhet a zsírtól, ha annyira akar.
Elég sok tapasztalat is van mindenféle táplálkozásról. Életeket éltek végig boldogan sok zsírral, ki sok szénhidráttal együtt (ez valóban nem tűnik jónak, de van, akinél működik, más opciója pedig úgysincs, mert az földi pokol lenne számára), ki kevéssel.
Én amúgy képtelen is vagyok nem zsírdúsan enni, ezt a brutálisan szénhidrátos kilengő napjaim mutatják, amikor minimum annyi zsírt eszem, mint tizedannyi szénhidrátbevitel mellett. De ez így OK, csak ezeket a napokat kell lehetőség szerint megszüntetni. A zsír a barátom, úgy is, hogy elsősorban telítettre alapozom :) Nyugodtan lehet temetni, 80 év múlva úgyis én fogok a legjobban nevetni ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!