Abban kérném a segítségrteket, hogy a kalóriát vagy a szénhidrátot számoljam a fogyókúránál?
Én mindkettőt számolom. Ha csak a szénhidrátot korlátozom, nem fogyok. Fogyás szempontjából elég lenne a kalóriát számolnom (illetve számolni se kell, csak elég keveset enni), de nekem a kalóriabevitelem sokszor összefügg a szénhidrátbevitelemmel: sok ch esetén rengeteget eszem - de azért kevés ch esetén is lazán túl tudom enni magam. Ezért érdemes kicsit tudatosabban nézni/tervezni a napjaim, amíg bele nem jövök igazán.
Te nem tudom, milyen vagy. Azt sem, hogy mennyi szénhidrát az ideális számodra, sok, rengeteg, kevés? Ez sokat szór. Nincs étrend, ami mindenkinek megfelel.
A kettőt együtt számolom (mármint a kcal mellett az összes makrót). Ha beregisztrálsz a kalóriabázis oldalra, az nagyon jó segítség a számoláshoz.
A fehérje naponta zsír nélküli tömegre számolva legalább 1,5 gramm legyen testsúlykilogrammonként, de inkább 2 gramm.
Én a zsírt és a ch-t együtt számolom, nálam remekül működik.
Kezdj sportolni! Kezdetnek séta, bicikli, az nem terheli az ízületeket, de kalóriát éget (amit pluszban megehetsz a kereteden felül), és ha eddig nem mozogtál, felpörgeti az anyagcserét.
Ha odafigyelsz arra, hogy a szénhidrátok lassú felszívódásúak legyenek, akkor az éhség sem tör rád állandóan.
Tenyleg egyutt szamolod? Es tudod hogy a zsir 9 kcal mig ch csak 4?
Mellesleg a zsirok nincsnek jo hatassal a ch aramlasara a verben es szepen elteriti az izmok felol a zsirba hogy tovabb hiz
#6: Igen, tényleg! Nálam működik, de mint írtam, figyelem a kcal bevitelt is.
De ha kcal kereten belül vagyok, nem esek kétségbe, ha a zsírt túllépem, amennyiben a Ch legalább ugyanennyivel alatta van. Nekem a zsír nem ellenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!