Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Este is ehetek csokit, ha...

Este is ehetek csokit, ha belefér a kalóriakeretbe?

Figyelt kérdés
Ma még a vacsimon kívül maradt 250 elfogyasztható kalóriám, és kaptam múlt héten bonbont, így megehetnék 3 darabot :)
2016. jan. 26. 17:31
1 2
 1/15 Szabi.L ***** válasza:

Ha neked mindegy, hogy az izmodat fogyod le és ott marad a testeden a hály, akkor az egész napi kalória beviteled is megehetnéd csokiból. Ha viszont inkább zsírt szeretnél égetni, akkor nem lesz elég a kalóriaszámolás. Bizony kell számold a szénhidrátot,zsírt és fehérjét is.

Minél több fehérjét egyél, szénhidrátot csak csökkentve. És ezek mellé sok zöldséget

Jó nagy butaság csak kalóriát számolni. Kb olyan, mintha fogmosásnál csak a fogaid elülső részét mosnád meg.

2016. jan. 26. 18:00
 2/15 anonim ***** válasza:

Persze.

Nem ideális, gondolom, a bonbonban nem kevés cukor van (egy csokiban lehet akár minimális is, már a 80%-os étcsoki sem olyan vészes, de vannak annál jóval szénhidrátszegényebbek is, csak speckók és drágák, ha nem te csinálsz valami alternatívát), de a fogyásban nehezen tud megakadályozni. Főleg, ha alkalmi dolog, mert direkt cukrot enni minden este nem jó hozzáállás, ha bekavar, ha nem.

A napi összbevitel a legfontosabb.

2016. jan. 26. 18:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Ha már vittél be elég fehérjét, akkor nyugodtan! Az amúgy háJ, nem háLY! XD
2016. jan. 26. 18:15
 4/15 anonim ***** válasza:

Jogos, amit írnak a többiek, nekem alapból természetes, hogy a makrók legyenek rendben s persze az egyéb tápanyagok is, csak keveseknek adatbázis a feje, bár manapság már vannak alkalmazások, amik szinte mindent kiszámolnak.

De alkalmilag még ezt is boríthatja az ember, ha az neki annyira jól esne. Csak máskor egyen megfelelően.

2016. jan. 26. 18:25
 5/15 Szabi.L ***** válasza:
Bocsi, pont ott volt a ly gomb mellett a j elgépeltem :D
2016. jan. 26. 18:30
 6/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan edd meg ha jól esik és amúgyis belefér. Valóban nem elég, ha csak a kalóriát számolod, de én túlzásnak érzem, ha csak nem nagyon szigorú vagy magadhoz mindent méregetni. Bőven elég csak nagyjából odafigyelni, arra, hogy kevés legyen a szénhidrát és több a fehérje.
2016. jan. 26. 18:31
 7/15 Szabi.L ***** válasza:

Persze, ez ember és célfüggő.

Azért az egészséged(vérnyomás, koleszterinszint stb.) szempontjából az sem mindegy, hogy a makro tápanyagokat miből viszed be. Szóval lehet ezt cifrázni.

Ha jó genetikád van, akkor ehetsz sajtos pogit és csokit egész nap, akkor is kockás hasad lesz.

A célodtól és az adottságaidtól függ, hogy mit engedhetsz meg magadnak és mit nem.

Bár én sosem értem meg azokat, akik képesek 3 kocka csokit megenni egy táblából. Én ha csalok, akkor tuti letolok 2 tábla csokit megy egy pizzát. :D

2016. jan. 26. 18:39
 8/15 anonim ***** válasza:

#7: A tömény étcsoki trükkös. Én képes vagyok 1 kockát enni belőle. Sütiből inkább az összeset, ami van. Az ebédemben volt 700 kcal brownie, mivel előrelátóan csak annyit sütöttem (kicsike volt még mikrós sütinek is).

De csokiból tényleg megy a kevés.

2016. jan. 26. 18:46
 9/15 A kérdező kommentje:
Figyelek a tápanyagokra is, a bonbonnal együtt ettem ma 79 gramm szénhidrátot.
2016. jan. 26. 20:43
 10/15 anonim ***** válasza:
Az jól hangzik :) Remélem, a többi makród is rendben van, ennyi szénhidrát mellé már elég sok zsír kell, a fehérje pedig eleve minden étrendben igen fontos...
2016. jan. 26. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!