Érdemes lenne fogyóznom?
170cm vagyok 56-57 kg és 19,5-20 a testzsírszázalékom a sportorvosi mérés alapján. Egy kicsit ducinak érzem, a célom az 50kg lenne. Régóta kézilabdázom, és sprinter is vagyok. A héten elkezdtem fogyózni, kalóriát számolni 600-700kalóriát ettem ès egy kicsit éhes voltam de simán kibírtam, ma 1700at ettem mert pizzázni voltunk, ez nagyon sok fogyózás esetén? Észrevettem hogy a mérleg nem mutat kevesebben ,ez azért van mert raktároz a szervezet gondolom, mikorra indul be fogyás ha 600-700 max 1000-rel folytatom? Mikorra érhetem el a kívánt súlyt?
Köszi az értelmes válaszokat!:)
Ne.
Teljesen OK a súlyod, de ha vékonyka akarsz lenni (bár ha sportolsz, nem értem, miért akarnál ennél is kevesebb lenni), illetve le akarsz szálkásítani (az OK, csak szedj fel izmot is, mert a súlyod most se sok), akkor normálisan. Az 1700 kcal jól hangzik mindennapra, mozgással. Nem muszáj rohamosan fogyni, koplalni pedig buta ötlet.
A mérleg mutathatna kevesebbet, de az is OK, ha hirtelen +1 kg jelenik meg rajta, mivel a testsúlynak megvannak a maga kis változásai, más a tárolt vízmennyiség, a salakanyag, ésatöbbi.
50 kiló 170hez...
Centi -110 az jó.
Ha én centi -120 lennék mint amilyen te akarnál lenni, én már kábé nem is lennék.
156 centi vagyok, és 44 kiló. Így is vékony vagyok, legyen 36?
Teljesen jó a súlyod. Ne fogyózz, főleg, ha sportolsz.
Testzsírszázalékod is jó, sőt, ha nő vagy (gondolom, igen) akkor még alacsonyabb is az átlagnál, gondolom a sport miatt.
50 kg-val csontsovány lennél és a sportot is elfelejtheted!
A -100 és a -110 és a bmi sem valami mélyen értelmes dolog, egyezzünk meg ebben. Ez nem így működik.
Én nem szoktam berakni azokat a hájas vs izmos 60 kilós képeket, de eléggé rámutat a problémára. De a testalkat, a felesleg eloszlása is egészen más a különböző embereknél.
A 110 centizéssel kijövő súly simán jelenthet hájas hasat is egyébként, még akkor is, ha (könnyű) fizikai munkát végző férfi az illető, tapasztalat.
Én meg mindig úgy tudtam, hogy az ideális testsúly kb.
férfiaknál testmagasság-100,
nőknél testmagasság-100-a kapott érték 10%-a
(persze alkatfüggő, csak úgy nagyjából)
Pl. egy 170 cm magas nőre 63 kg-t, 155 cm magas nőnek 50 kg-t mond. Ezek úgy reálisnak is tűnnek a számomra.
A kérdezőnek meg: 1000 kalória alá ne menj! Különben sem kellene fogynod, főleg, ha kézilabdázol, oda kell ám az erő! Inkább alakot formálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!