Valaki írja már le magyarul, hogyha fogyni szeretnék akkor hogyan étkezzek?
Egyszerű.
A napi életed minden mozzanatának (légzés, szívverés, mozgás, gondolkodás) van bizonyos energiaigénye.
Enek az értéke valamennyi kJ (kilojoule)
A napi táplálékkal Sok energia tartalmú anyagot viszel be. ennek is van egy mérőszáma (valamennyi kJ)
na most ha ez utóbbi a kevesebb, akkor fogysz, ha több, akkor hízol.
Nagy vonalakban ennyi.
Igen, ami a fogyást illeti, kalóriadeficit kell.
Az egészséghez pedig megadnod a testednek a szükséges tápanyagokat s persze mopzogsz is.
A kalóriadeficitben jóllakottsághoz mindenkinek más kell.
Az ízlésünk, sőt testünk optimális működésének feltételei is mások. Senki meg nem mondja, konkrétan mit, hányszor, mikor egyél s hogy mennyi kalóriát égetsz el. Nem lehet.
Nekem, ami hasznal:
husok, rizs, zab, zoldseg (korlatlanul), gyumolcs (korlatozottan), tojas. Ehhez eszek humuszt, neha sajtot. Ennyi.
Lenyeg, hogy sok feherje, kevesebb szenhidrat. Egyenore nem szamolok semmit, es addig eszem, mig jol nem laktam.
Alap: A táplálékod minél közelebb van ahhoz az állapotához, ahogy a természetben fellelhető, annál könnyebben bírkózik meg vele a szervezeted.
Pl a cukor ne legyen cukrozott étel, ne legyen bármiféle édesítőszer. sokkal inkább édes gyümölcsök, méz.
Ehetsz "hizlaló" ételt is, ha elégeted, az a helyzet...
Tapasztald ki, hogy mi jó neked, mitől leszel éhes, mi kavar be a szervezeted működésébe. Nincs fix recept, az élet bonyolultabb annál.
Általában a szénhidrátcsökkentés és inkább a lassú felszívódásúakra koncentrálás válik be, de van, aki csak sok szénhidráttal tud fogyni saját bevallása szerint s van, akinek tökmindegy, gyors ch-val is tartósan jóllakik, kalóriadeficitben persze fogy.
Én alapvetően az egészségemet s ízlésemet, testem jelzéseit veszem alapul, aztán ha van egy jó, tartható étrend, akkor megpróbálok kalóriadeficitbe kerülni. Sokféleképpen lehet fogyni, egészségtelenül s önsanyargatva nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!