Bulimiás vagyok?

Figyelt kérdés
Nemrég fogytam 24 kg-t, egészséges módszerrel. De pár hónapja hetente falásrohamaim vannak, amik után egy hétig naponta csak 2 almát vagy valamilyen gyümölcsöt eszek kb, tehát koplalok. Tonnaszámra veszem az édességeket és a gyorskajákat, amiket a szekrényemben dugdosok, aztán általában éjszaka titokban felfalom őket. Jó alakom van, vékony vagyok, meg is szokták dícsérni a külsőmet, tehát már vége a fogyókúrámnak gyakorlatilag, már csak súlyt kéne tartanom, de besokkaltam attól, hogy nem ehetek annyit amennyit szeretnék, ezért most ezt csinálom :( Társaságban nem is szeretek enni, mert félek, hogy megjegyzik, hogy esetleg milyen sokat eszem, és amikor megveszem a rengeteg kaját (amiket aztán a szekrényemben eldugok), rettegek, hogy nehogy valaki gyanút fogjon az ipari mennyiségű édesség/hamburger/péksütemény/lángos miatt.

2015. dec. 18. 02:29
 1/6 A kérdező kommentje:
Lemaradt, hogy 21/L
2015. dec. 18. 02:30
 2/6 anonim válasza:
Hm,keress fel egy pszichomukit
2015. dec. 18. 04:30
 3/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Igen. És ha falásrohamaid vannak, akkor nem egészséges módszerrel fogytál. Egészséges az a módszer, ami egész életedben tartható, nem ér véget. Életmód váltás, nem kúra.
2015. dec. 18. 07:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen, a bulímiának van egy altípusa, amikor nem hányással, hanem extrém sporttal vagy koplalással kompenzál a beteg. Mindenképp keress fel egy szakembert, mert ebből az ördögi körből egyedül nagyon nehéz kitörni.
2015. dec. 18. 10:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Miért nem lehetett egészséges az étrendje?

Ez egy betegség, nem olyan szoros a kapcsolat az étrend minôségével, mint sokan hiszik.

Próbálok egészségesen étkezni, de szörnyen nagy kontrollt kell tartanom, mert az egészséges étkezés nálam általában anorexiába fordul, amibôl csak a pszichiáterem segítségével tudok kievickélni.

Kérdezô, most az a legfontosabb, hogy felkeress egy JÓ orvost! A második, hogy hetente adj magadnak 1-2 napot, mikor nyugodtan, lehetôleg egyedül el tudsz fogyasztani valamilyen "bûnös" kaját. A lényeg, hogy ne falj, hanem egyél szépen. Ha lelkiismeretfurdalásod van, nézz meg 1 sorozatot, rajzolj, majd ha már helyre billentél, edzz fél órával többet. Ne hallgass azonnal, az elsô zaklatott gondolataidra, nem adnak jó tanácsot.

2015. dec. 18. 12:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Az is a baj, hogy mindig csak fogyni szeretnék, 170 cm vagyok és már 55 kg, az eszemmel tudom, hogy sokan ölni tudnának már az alakomért, de belülről jön, hogy egyre vékonyabbnak kell lennem. Eredetileg 60 volt a cél, aztán 55 lett, most, hogy ezt is elérem, már 50 szeretnék lenni. Mindig mondom magamnak, hogy mondjuk 55-nél tényleg megállok, most azt, hogy 50-nél, de eddig az a tapasztalatom, hogy hiába mantrázom ezeket, egyre kevesebb kg szeretnék lenni. Mindennek az évekkel ezelőtti elhízásom az oka, ha nem ettem volna állandóan mint egy disznó, akkor nem kellett volna elkezdenem fogyózni, és akkor most eszembe se jutna a súlyommal foglalkozni, pedig csak egy ártatlan fogyókúra volt. Szinte minden gondolatomat az evés tölti ki, tegnap este azt álmodtam, hogy ott volt előttem egy tepsi finom sütemény, meg néhány tábla csoki. Az egyik sütiből véletlenül kifolyt egy nagyon kicsi lekvár a kezemre, én pedig nem bírtam ki, hogy ne nyaljam le, utána pedig óriási bűntudatom lett. Ilyet csak egy bolond ember álmodik.
2015. dec. 18. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!