Ti tud-nátok egy anorexiás/volt anorexiás-bulimiás/más étkezési zavarokkal küzdő lánnyal (nővel) barátkozni? Esetleg fiúk, tud-nátok egy ilyen lányba szerelmes is lenni?
Hajaj, de még mennyire, hogy tudnék.
Én magam bulimiás voltam, (és egy kicsit anorexiás is) azalatt az időszak alatt is mellettem voltak a barátaim, segíteni próbáltak, amennyire hagytam. Egy biztos: sose pártoltak el mellőlem, az a néhány igaz barát aki azóta is mellettem áll, még a legpokolibb fázisaimban sem. Nélkülük valószínűleg már nem lennék itt. Még benne voltam a betegségembe, mikor megismertem a mostani páromat (már 3 éve), és mellette egyik pillanatról a másikra kijöttem belőle. Előtte a pszichológus, pszichiáter nem tudott kihúzni, csak az igaz, őszinte szeretet/szerelem, megértés, biztonságérzet.
Én magam pedig nagyon is megértem az ilyen embereket, mint amilyen én is voltam, mert más szemszögből közelítem őket , mint a kívülállók, azok akik ebbe nem voltak benne.
Van is egy ilyen barátnőm. Mindent megbeszélünk, az apró részletekig, és néha fél szavakból értjük mire gondol a másik, mert nagyon hasonlóak vagyunk, pont emiatt a bajunk miatt.
Ő is gyógyult(nak vallja magát), én is az vagyok, az egyedüli problémánk csak az, hogy könnyedén vissza tudnánk esni mindketten, ha túlzásba visszük ezt a témát. Erre vigyázunk, hogy ne mindig erről beszéljünk. Különben Ő anorexiás volt, és 33 kiló volt, ma 46 körül, de még mindig nagyon vékony és picike. 25 Éves, de minden túlzás nélkül úgy néz ki, mint egy 12 éves kislány, a teste, de az arca is. Annyira tönkre tette magát, hogy életében nem menstruált, nem lehet gyereke soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!