Kalóriabázis.hu tényleg jó?
A kalóriabázis arra van, hogy kényelmesebben számolj. Nyilván fogalma sincs róla, hogy mennyi az energiaigényed, s az ilyen programok mindig túlbecsülik az adott aktivitás energiafelhasználását s a sport energiafelhasználását is.
Ha követed, hogy mennyit eszel, akkor kitapasztalhatod, mennyivel milyen tempóban fogysz (főleg ha nálad csak a kalória számít, sokaknál azért mindenféle dolog be tud kavarni. nálam nem, én a kalóriadeficitnek megfelelően fogyok, de az energiaigényem köszönő viszonyban sincs a kalóriabázis becsült értékeivel).
Én módszernek tekintem, de ez terminológia kérdése... Alapból egyszerű számolássegítés, nyilván nem diéta. Abszolút semmit nem mond arról, hogy mit s mennyit együnk s mit nem, azt mi állítjuk be, még a makrotápanyagok arányát is, mivel van grammos egyedi beállítási lehetőség.
Ha 300 gramm zsírt állítok be egy napra, akkor sem lehet egy szava se :) A fehérjebevitelemnél ugyan nem kezeli a felső határt, de azt magamtól is látom, ha túlmegyek rajta.
Amúgy én főleg arra használom a számoláson kívül, hogy a receptjeimet tárolja, néha könnyebb ott megkeresni, mint a jegyzeteim között s egyben megvannak a makrotápanyagmennyiségek is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!