Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért van az, hogy sokan,...

Miért van az, hogy sokan, akik kalóriabázisoznak nem elégedettek, mert nem fogynak?

Figyelt kérdés

2015. júl. 26. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
A kérdésben már meg is válaszoltad. Azért elégedetlenek, mert nem fogynak. Itt mi a kérdés?
2015. júl. 26. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:
Mert sokan nem tudják használni.Kikeresik pl.20dkg csirkemellnek a kalóriatartalmát,de a 2-3 evőkanál olajat,amiben sütik,már kifelejtik.Vagy szinte csak készételeket esznek,nem főznek,így szintén nehéz megsaccolni,miből mennyi van benne.De ez csak néhány példa.
2015. júl. 26. 17:09
 3/9 A kérdező kommentje:
Vagy talán azért, mert így az ételek minôségén nemigen változtatnak. Nem egyszer olvastam már itt, hogy ha a kalóriabázisban belefér még a csoki, süti, torta stb. akkor azt is megeszik fogyókúra alatt, gondolván, hogy akkor az úgy oké.... ja, súlymegtartásnál talán, de nem fogyókúránál.
2015. júl. 26. 17:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Én aztán bármivel fogynék, csak deficit legyen, viszont deficitet nem akármivel érek el. Szerintem a legtöbben azért rájönnek, hogy nem mindegy, mit esznek. Én évekkel azelőtt váltottam életmódot s fogytam tizensok kilót, hogy csatlakoztam volna a kalóriabázishoz, nekem ez nem volt nagy felismerés, de azért még volt mit finomítani. Na azóta nem sokat fogytam, de erről az tehet, hogy az utolsó kilókhoz nehéz elég keveset ennem (de sokat mozogni még nehezebb, hiába célom, nem a fogyás miatt). Mert számolni és keveset enni az kettő, nyilván nem fogok éhezni, inkább eszem. De nem is panaszkodom, inkább utakat keresek, s most már meg is van.

De ha annyit ennék, amennyit a kalóriabázis ajánl heti fél kilós fogyáshoz, jártányi erőm se lenne (már az én kevés mozgásommal). Úgyhogy azért ilyen probléma is lehet egyeseknél. S ha valaki kis súlyú, semmit se mozog és úgy akar gyorsan fogyni, az már durva koplalás, ami ha hat, ha nem, nagy gondokat tud okozni.

2015. júl. 26. 18:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem olvastam még tudományos igényű magyarázatot arra, miért ne lehetne torta- vagy hamburgerevéssel lefogyni, ha keveset eszik belőle az ember.

Szerinted ha az ember csak napi fél tábla csokit vagy fél zacskó chipset eszik meg, talán nem hal éhen? Dehogynem. Úgy éhen hal, mint a sicc.

Én 12 kilót fogytam kalóriaszámlálással 3 hónap alatt, és ettem mindent, csokit, tortát, sós rágcsákat, amihez csak kedvem volt, a kalóriakereten belül.

Aki nem fogy kalóriabázissal, ott inkább azzal lehet a baj, hogy vagy az ételek kalóriatartalmát viszi fel rosszul (ahogy előttem is írták), vagy az életmódját állítja túl aktívra és ezáltal az alap kalóriaszükségletét túl magasra. Dunát lehet rekeszteni a háziasszonyokkal pl., akik meg vannak győződve róla, hogy a mosogatás meg a teregetés az sporttevékenységnek számít.

2015. júl. 26. 18:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, ez is igaz, de az efféle oldalak is túl szokták becsülni az ülőmunka meg a mindenféle kis tornák, ezek-azok kalóriaégetését. A rutinosak már azt mondják, az extrém aktívak kivételével mindenki ülőmunkát adjon meg s 70%-kal számoljuk a mozgást (én nem számolom sehogy, egyrészt nem sokat mozgok, ami persze baj, másrészt fogalmam sem lehet, hogy mennyi, oké, hegynek föl gyaloglás ez, gyorsan az, de hogy amit én nyomok, az mennyire gyors és a hegymenet hány fokos lejtőt jelent, s még ott vannak az enyéni jellemzők... értitek, gyaloglok hegyen 2 órát, fogalmam sincs, az hány kalória :D).

De már az alap kalóriaégetés is csak becslés... Az embernek magának kell kitapasztalnia, mivel fogy.

2015. júl. 26. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj nincs a kalóriabázissal , én 63 kilóval kezdtem és most 52 vagyok , két hónap alatt fogytam le ennyire úgy hogy 300 kalória volt a keretem DE minden nap 1000 kalóriát ettem és annyit mozogtam hogy az beleférjen a keretbe , az olajat meg ilyesmiket meg tényleg hozzá kell számolni
2015. júl. 27. 09:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor én vagyok itt az egyetlen szerencsétlen, aki sima kalóriaszámlálással nem tud fogyni? :(

Ha tartom az étrendemet (magas fehérje, kevés szénhidrát) és eszek egy kis cukros valamit, már borul az egész... pech :(

2015. júl. 27. 16:58
 9/9 anonim ***** válasza:
8as, nem, nem te vagy az egyetlen. 900-1000kcal közt eszek, abonettkenyér, felvágott, néha tojás, sok zöldség, a főttkajából meg maroknyi, de azt is olivaolajjal készítve, stb. Makrók stimmelnek, kereten belül vagyok, mégsem fogyok, pedig van bőven feleslegem... 160/85 vagyok... szedek pm-re gyógyszert, de úgy tűnik, kevés...
2015. júl. 31. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!