A csemegeuborkában van cukor?
Nem feltétlenül beteges. Lehet,hogy kicsit maximalista, ha már számol, pontos akar lenni. Ami egyébként lehetetlen, mert pl. megeszik egy gyümölcsöt? Fogalma sem lehet róla, pontosan mennyi cukor van benne, mert az függ a fajtától, érettségtől, attól, mennyit esett az eső vagy mennyit aszalódott a zöldségesnél...
A hús is lehet vizesebb vagy zsírosabb.
Grammra kimérem a cuccot, még a tojást is, hisz kicsit sem egyformák (ráadásul a nagyobb tojásnak inkább a fehérjéje több, így a súly szerinti szorzás sokat téved)? Ha edényben keverem össze, ráragad egy kevés vagy galuskánál több, amit elmosogatok, nem fogyasztom el, máris borult a mérés egy kicsit.. Rengeteget lehet tévedni, kedvencem a sütőtök, ami éretlen állapotban állítólag hetedannyi szénhidrátot tartalmaz, úgyhogy még a viszonylag érettek között is nagy különbség lehet...
A házi kókusztejem végképp kérdőjeles, a kókusz OK, de miből mennyi kerül bele a vízbe? Senki nem tudhatja, merőben változó is a dolog.
Az főleg nem beteges, ha valakit a szénhidrát érdekel. Egy csomó ételnél a kalória oly kevés, de a szénhidrát rengeteg, az én szénhidrátszegény étrendemhez képest.
De tény, hogy egy ponton meg kell állni. Van az érdeklődés, amikor akár aprócska elvi dolgok is érdekelnek minket, bár az életünket kicsit sem befolyásolják. De az ételek kalória- és cukortartalmába s egyéb táplálkozási kérdésekbe elég jól bele lehet bolondulni... Vagy gyk-függővé lehet válni s biztosíthatok mindenkit, az borzalmas.
Nagyon egyetértek! Köszi shiNIN, hogy ezt így leírtad!
Már régóta le akartam írni szinte szóról szóra ugyanezt, csak hát a lustaság...
Kérdező!
Igen, valamennyit magába szív. Én is agyaltam ezen anno, de, ha a levét leöntöd, a beszívott mennyiségnek nincs jelentősége. Az apróbb darabok kevésbé lédúsak, azokban a cukor is kevesebb.
Amikor megadják az adatokat, a Ch bontásánál a hozzáadott cukor nincs külön feltüntetve. Együtt adják meg a zöldségben lévő gyümölcscukrot és a hozzáadott cukrot. Ezért nem lehet pontosan tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!