Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A csemegeuborkában van cukor?

A csemegeuborkában van cukor?

Figyelt kérdés
Vettem egy üveg csemegeuborkát, aminek a levében van cukor. A csemegeuborka kalóriatartalmára 100g/14kcal van írva. Helyes ez az adat? Nem "szyv magába" cukrot az uborka abból a tartósítószeres, cukros léből?

2015. okt. 29. 17:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
hisz ha oda van irva h 100g/14kcal van, akkor nincs szet irva h mennyi abbol a cukor zsír szenhidrat? szet szoktak...
2015. okt. 29. 18:06
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen, de olvastam csomó helyen, hogy a zöldségek/gyümölcsök elvileg magukba szívnak még plussz cukrot. Ez a tápanyagtartalomnál nem derül ki/hibásak az adatok-én ettől "félek"
2015. okt. 29. 18:10
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Nehogy már a csemegeuborka cukortartalma miatt érezd veszélyben a fogyásodat!
2015. okt. 29. 18:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100g uborka (~1,5db) 5-7g cukrot tartalmaz. Elég könnyű belapátolni belőle 15-20g cukrot.
2015. okt. 29. 18:19
 5/14 anonim ***** válasza:
mihez eszed azt a uborkat?
2015. okt. 29. 18:29
 6/14 anonim ***** válasza:
Ez az egyik eset, amikor nem tudhatod, mennyi cukrot eszel. Nagyon szeretem a csemegeuborkát s a cukortartalma a fő ok, hogy nem eszem. Nem baj, annyi mást ehetek.
2015. okt. 29. 19:38
 7/14 anonim ***** válasza:
lol,ez már beteges.
2015. okt. 29. 20:10
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem beteges, csak érdekel.
2015. okt. 29. 23:04
 9/14 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül beteges. Lehet,hogy kicsit maximalista, ha már számol, pontos akar lenni. Ami egyébként lehetetlen, mert pl. megeszik egy gyümölcsöt? Fogalma sem lehet róla, pontosan mennyi cukor van benne, mert az függ a fajtától, érettségtől, attól, mennyit esett az eső vagy mennyit aszalódott a zöldségesnél...

A hús is lehet vizesebb vagy zsírosabb.

Grammra kimérem a cuccot, még a tojást is, hisz kicsit sem egyformák (ráadásul a nagyobb tojásnak inkább a fehérjéje több, így a súly szerinti szorzás sokat téved)? Ha edényben keverem össze, ráragad egy kevés vagy galuskánál több, amit elmosogatok, nem fogyasztom el, máris borult a mérés egy kicsit.. Rengeteget lehet tévedni, kedvencem a sütőtök, ami éretlen állapotban állítólag hetedannyi szénhidrátot tartalmaz, úgyhogy még a viszonylag érettek között is nagy különbség lehet...

A házi kókusztejem végképp kérdőjeles, a kókusz OK, de miből mennyi kerül bele a vízbe? Senki nem tudhatja, merőben változó is a dolog.

Az főleg nem beteges, ha valakit a szénhidrát érdekel. Egy csomó ételnél a kalória oly kevés, de a szénhidrát rengeteg, az én szénhidrátszegény étrendemhez képest.

De tény, hogy egy ponton meg kell állni. Van az érdeklődés, amikor akár aprócska elvi dolgok is érdekelnek minket, bár az életünket kicsit sem befolyásolják. De az ételek kalória- és cukortartalmába s egyéb táplálkozási kérdésekbe elég jól bele lehet bolondulni... Vagy gyk-függővé lehet válni s biztosíthatok mindenkit, az borzalmas.

2015. okt. 30. 00:05
 10/14 Szintiszoli123 ***** válasza:

Nagyon egyetértek! Köszi shiNIN, hogy ezt így leírtad!

Már régóta le akartam írni szinte szóról szóra ugyanezt, csak hát a lustaság...

Kérdező!

Igen, valamennyit magába szív. Én is agyaltam ezen anno, de, ha a levét leöntöd, a beszívott mennyiségnek nincs jelentősége. Az apróbb darabok kevésbé lédúsak, azokban a cukor is kevesebb.

Amikor megadják az adatokat, a Ch bontásánál a hozzáadott cukor nincs külön feltüntetve. Együtt adják meg a zöldségben lévő gyümölcscukrot és a hozzáadott cukrot. Ezért nem lehet pontosan tudni.

2015. okt. 30. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!