Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha édesség gyanánt Cerbona...

Ha édesség gyanánt Cerbona szeletet eszek 1-et vagy néha kettőt egy nap, az mennyire lesz negatív hatással a fogyókúrámra?

Figyelt kérdés

Íme a kedven Cerbona szeletem összetevői:

Kókuszos müzliszelet

20 g termékre

(egy fogyasztási egység)

Energiatartalom:337 kJ (81 kcal)

Zsír:3,6 g

ebből telített zsírsavak:3,2 g

Szénhidrát:13,4 g

ebből cukrok:2,3 g

ebből poliolok:6,4 g

Élelmi rost :0,6 g

Fehérje:0,9 g

Só:0,11 g

Édesítőszer: maltitszirup 40,7%,

extrudált gabonapelyhek (kukoricadara, rizsliszt, búzadara, cukor, zsírszegény kakaópor, étkezési só, árpamaláta, maltodextrin), kakaós tejbevonómassza 19% [cukor, részben hidrogénezett növényi zsír (pálmamag), tejsavópor, sovány tejpor, zsírszegény kakaópor, emulgeálószerek: szójalecitinek és poliglicerin-poliricinoleát, aromák], kókuszreszelék 9,5%, lapított zabpehely, növényi zsír (pálma), kakaómassza, nedvesítőszer (szorbit), csokoládépor, aroma, emulgeálószer (szójalecitinek), étkezési só. Nyomokban dióféléket, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!

Eddigi életmódom:

- Mindenevő, néha telezabáltam magam, hús, zöldség, gyümölcs, csoki, fagyi. De nem vetettem meg a zsíros ételeket és gyors éttermi kajákat. Mozgásszegény életmód, mozgásom annyiból állt, hogy elmentem vásárolni és hazajöttem.

- Most heti 3-4 alkalommal járok fitness terembe, kenyeret csak ritkán eszek, azt is teljes kiőrlésűt, gyümölcs és zöldség a főmenü, húst csak ritkán eszek, ami csakis hal és csirkemell főzve vagy olíva olajban sütve.

Bocsi, nem értek a kalóriák zsírok és szénhidrátok számolásához.

Köszönöm a segítséget.

2015. jún. 19. 16:25
 1/6 anonim ***** válasza:

26g ch van két szeletben, nem a világ vége, de egy kis akaraterővel el is lehet hagyni és akkor gyorsabb, sikeresebb lesz a diétád.

Oliva olajban amúgy tilos sütni! Azt salátára vagy pizzára öntetként, nyersen használják fel, felhevítve erősen rákkeltő.

2015. jún. 19. 17:32
 2/6 anonim ***** válasza:

Van sütésre gyártott olívaolaj, úgy tudom, de a legtöbbet tényleg jobb nem hőkezelni.

Nos, nyilván lehet fogyni a Cerbona szeletekkel is, alapvetően az a kalóriadeficiten múlik. Azt sem tudom, mennyire kavarhat be Nálad, mivel szénhidrátot úgyis nem rendesen (nem sokat, de nem pici mértékben) eszel a leírás alapján, gyorsakat is. Bár a gyümölcsben legalább nincs glutén, ezt mondjuk nagy előnynek tartom, de glutént is eszel...

A hidrogénezett növényi zsírt kerülném, igaz, a tejport is, a bolti kész cuccok zöme szerintem nem annyira célszerű táplálék. De azt Neked kell eldöntened, meddig mész el, mi fér bele és mennyire fontos a Cerbona szelet.

2015. jún. 19. 20:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Simán belefér napi 1-2 cerbona, sokkal jobb, mintha csokit ennél, ne aggódj ezen. :) Nincs benne semmi kiugróan egészségtelen, és nem is sok kalória. Vannak emberek, akiknek kell a napi édességadag, jó étvágyat hozzá. :D
2015. jún. 19. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Miért lenne jobb a csokinál? Abban nincs glutén, szerintem hidrogénezett növényi zsír sem, cukor mindkettőben van, a kakaópor és a kakaóvaj pedig értelmes dolgok, különböző tápanyagokkal (a cerbonában is nyilván van tápanyag, persze). Nem értem, miért utálják a csokit, főleg a rendes étcsokit, amiből elég egy kevés és oké, beviszünk vele pár gramm cukrot, én sem szoktam enni, de azért nem tartom vészesnek sem...
2015. jún. 19. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:
A glutén nem egészségtelen, 1 cerbona szelet pedig kevesebb kalória, mint pl egy mars csoki, a kérdező pedig fogyózik, ennyi a dolog nyitja.
2015. jún. 20. 00:37
 6/6 anonim válasza:
A Mars csoki egy "candybar" vagyis edésségszelet iszonyat mennyiségű hozzáadott cukorral karamellel (ami tiszta égetett cukor), további kukoricasziruppal stb. Csokiszerű izével bevonva de ez nem csoki. A cerbona szelet teljesen felesleges cukorbevitel. A háromszor drégább protein szeletek is feleslegesek. Inkább egy szendvics jó minőségű sonkával, vajjal és nem fehér kenyérrel. Másik megoldás a tojásrántotta szendvics. Az igazi csokoládé 50% feletti kakaóval kezdődik, rengeteg jó fajta van. Cerbona szelet sajnos a reggelizőpelyhek cukros legalja. Annyi ipari szemét van benne hogy minden, csak nem egészséges, sőt! Edesség gyanánt nem javaslom bár egyszerű megvenni magi a pénztárnál ácsorogsz. Próbáld ki a mazsolával dióval töltött sült almát. Kiszeded 6 almának a belét telerakod az üreget dióval mazsolával és 30 percig sütöd 150 fokon.Semmi cukor. Az alma kiereszti a levét ettől lesz édes, a dió és mazsi további rost és protein. Legjobb fogyókúrás édesség a világon, munkahelyre is vihető másnap ha arról van szó.
2023. dec. 14. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!