Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért ingadozok naponta egy...

Miért ingadozok naponta egy két kilóval?

Figyelt kérdés
Tegnap még 79 kg voltam,ma ismét 80.. És ez megy már hetek óta. Minden nap tornázok 30 percet, és napi 1200 kalóriát eszem, amit a kaloriabázisban írok. Szeptember elején kezdtem az életmódváltást, es azóta csak 2-3 kg ment le. Mit csinálok rosszul? 10 kilót szeretnék leadni minimum. Az bezavarhat, ha még szoptatom a 21 hós lányom? Neten azt olvastam, hogy a szoptatás is égeti a kalóriát.
2015. okt. 8. 12:18
 1/7 anonim ***** válasza:

1-2 kg nem számit, lehet folyadék, salakanyag, mensi...stb.

Nem nézegesd magad ilyen sűrűn, mert megbolondulsz.

Elég hetente-kéthetente 1x.

Mindenkinek ingadozik a súlya akér 2 kg-ot is egy nap alatt.

2015. okt. 8. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Szoptatás alatt nem lenne szabad fogyóznod, vagy csak nagyon óvatosan. Viszont egy 21 hónapos gyereknek már semmi szüksége anyatejre. Anélkül, hogy ismerném az alkatodat, nem lehet megmondani hogy az 1200 kcal naponta mennyire kevés. Meg aztán lehet, hogy az 1200 nem is 1200. Amúgy szeptember eleje óta a 2-3 kg fogyás teljesen normális. Havonta nagyjából 2 kilót tudsz leadni, az ennél gyorsabb fogyáshoz már drasztikus diéta kell.
2015. okt. 8. 12:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Hú, akkor egy picit megnyugodtam. :) a lányomat nem tudom leszoktatni, próbáltam már... Viszont tarthatatlan a kinézetem! 170/80. Sosem voltam 80 kg.
2015. okt. 8. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
170 centivel szerintem fogynod kell napi 1200 kalóriával. Ha 155 lennél, akkor azt mondanám, hogy esetleg próbálkozhatsz 1000-rel, de így jó lesz. És ahogy írta a másik válaszoló, ne méregesd magad naponta, nincs értelme. A "nehéz napokon" például kicsit nehezebbek a nők, de ennek semmi köze a valódi fogyáshoz.
2015. okt. 8. 13:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Havi 2-3 kg nem is rossz, bár 1200 kcal mellett többet várnék, főleg szoptatás mellett. A Te súlyoddal, igen kevés mozgással és jópár centivel alacsonyabban 2000 kcal-lal s kilengésekkel fogytam, ha nem is gyorsan. Oké, van, akinek lassabb az anyagcseréje és kevesebbet kell ennie, de azért mégis. 1200 szoptatás mellett kevésnek tűnik.

De ha jól érzed magad így, akkor szerintem maradhatsz a jelenlegi szinten (persze én nem értek hozzá, nem vagyok orvos, dietetikus, meg semmi, bár ők se mind oly hozzáértők). Ha 1200-zal nagyon gyorsan fogynál, akkor gond lenne, de a fogyási tempód okés s Te tudod, érzed, nem én, hogy mennyivel vagy el.

2015. okt. 8. 14:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Vigyázz, mert lehet, hogy lassul az anyagcseréd a fogyás miatt. Egyél még több rostot, legyél aktív (napi 30 perc séta min.) és igyál zöld teát! ez felpörgeti az anyagcseréd (elvileg, nekem legalábbis bevállt). Legyél türelmes!
2015. okt. 8. 15:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha megiszol 1 liter vizet, az plusz 1 kiló. Pedig a víz nem hizlal :). Amint kiürül a szervezetből eltűnik a plusz. Tehát ilyen alapon a napi 1-2 kiló ingadozás +-ban teljesen normális.
2015. okt. 8. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!