Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tojás, túró milyen mennyiségbe...

Tojás, túró milyen mennyiségbe mehet naponta az étrendembe?

Figyelt kérdés
65 kg vagyok. 158 cm.

2015. máj. 15. 05:50
 1/6 anonim ***** válasza:
Amennyi belefér a kalóriakeretedbe. Ezek nem túl sok kcal-t tartamaznak, egészséges ételek, nyugodtan edd, ha jól esik.
2015. máj. 15. 07:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Bocs, mégegyszer írok: azért csak ezeket nem célszerü fogyasztani, ha fogyni akarsz, akkor sok zöldséget is érdemes fogyasztani, mert azok laktatnak, kevés kcal van bennük, sok vitamint meg ásványi anyagot tartalmaznak. Amit lehetöleg kerülni kell, az a túlzott zsírfogyasztás.

A kalóriabáris.hu-n tudod a napi kcal-bevitelt is kontrollálni, és ott a fehérj, zsír, szénhidrát mennyiségét is látod. A vél az kellene, hogy legyen, hogy a megadott kereteken belül maradj ezekkel is.

2015. máj. 15. 08:03
 3/6 anonim ***** válasza:

A túróhoz nem szólok hozzá és nem eszem és sokak szerint nem jó, mert tejtermék, inzulinválasz, ésatöbbi. Nekem nem is esik jól, de ha Neked iden és szereted, én tuti nem beszéllek leróla.

Tojásból szerintem nincs határ, a kalória- és makrotápanyag kereten belül, ha az ember jól érzi magát vele. Nagyok az egyéni különbségek.

Ma 8 tojásból tervezek rántottát vagy tükörtojást enni :) Máskor csak 5 tojás körül eszem egy nap s ilyesmire sose mertem vetemedni, de most már jól tojnak a tyúkok a házaknál, ahonnan vesszük a tojást. Jó cucc. Komplett fehérje s amúgyis szinte minden fontos tápanyag megvan benne. A C-vitamin pont nem, de az sokak szerint amúgyis pótolandó. A koleszterines tévhit is elég rég megdőlt...

Én 8 fölé nem nagyon mehetek, túl sok lenne a fehérje és a kalóriamennyiség (mivel tojásonként plusz fél deka zsír is bejön) s bizonyára egy pici egyebet is akarok enni. A zöldség alapvető számomra, de az nagyon kevés kalóriát jelent, főleg ekkora rántottával, úgyhogy még némi gyümölcs is lazán befér. Jó nap lesz (ízes s ha így nem fogyok, akkor sehogy), de máskor majd több lesz a zöldség és valamivel kevesebb a tojás.

De kinek mi a jó. Nekem ez.

A Te kalóriaigényedet nem tudhatom, kérdező. A sajátomról is csak sejtéseim vannak s persze a mozgás is befolyásolja.

2015. máj. 15. 12:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Háromas válaszoló!

Te csak 8 db tojást eszel és zöldségeket egész nap?

2015. máj. 15. 12:42
 5/6 anonim ***** válasza:

8 tojás az valószínűleg csak a reggelije.

Amúgy a tojás az mértékkel teljesen rendben van, a féhérjéje nagyon jó, gyorsan felszívódó protein, a sárgájában viszont van koleszterin, zsír, így ésszel kell beleszámolni a napi étrendbe, ha valaki 8 tojásból készít rántottát, általában az is úgy szokta, hogy 3 sárgája, 8 fehérje, 5 sárgájának meg búcsút int/felkínálja másoknak.

A túró viszont nagy inzulinválasza miatt tényleg nem ideális, leszámítva egyetlen esetet - az alvást. Elsősorban szálkásítás alatt, de tömegnövelés alatt (tehát inkább azoknak hasznos, akik kondiznak / sportolnak) is hasznos, mivel a kazein egy nagyon jó fehérje, valamint lassan is birkózik meg a túróval a szervezet, így estére folyamatosan aktívan tartja az anyagcserét, a hosszú koplalás alatt (pl. 22-től 7-ig) így kisebb eséllyel nyúl a szervezet az izmokhoz energiaforrásként a katabolizmus során. De ez is csak 200-250g.

Amúgy meg még ha sovány túró is, akkor magas a szénhidráttartalma, aminek szinte az egésze cukor, így mint kifejezetten "eszem a túrót, mert jó", kiegészítve a már említett inzulinválasszal: napközben semmiképpen nem ajánlott.

2015. máj. 15. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez egyetlen ilyen nap, többnyire zöldségételeket eszem és tojást, plusz olajos magvakat és gyümölcsöt.

De ma határozottan 8 tojás, némi zöldség és egy málnás-banános teaturmix volt a cél. Most az egyik tojásból zsírtej készült, de amúgy tartom magam a tervhez.

Nem egész nap, csak kora délután. Pár napja egyszer eszem naponta, mert szeretek jóllakni, de fogyni is akarok s igazán sokat nem sikerül mozognom. Most kísérletezem, hogy ha nem édességezek folyton (max. kávézom) és az olajos mag se sok, akkor vajon elég lesz-e 1600 kcal a jóllakáshoz. Van rá esély, szerintem a tojás+ (főleg nyers) zöldség lesz a megoldás... A zöldség térfogatos, a tojás fehérje és zsír, ennél jobb kombót nem tudok. Illetve gyakran szórok az ételeimre lent, mandulát, diót, feldobják őket, főleg a nyersvegán zöldségételeimet, amiket laktatóbbá és jobbá tesz.

De persze tojást egészen más étrendben is lehet bőven fogyasztani :) Csak a kifejezetten zsírszegényekbe nem fér, legalábbis a sárgájával együtt. A tojás roppant sokoldalú. Néha fehérjére van szükségem (legalábbis az aznapi étkezésem alapján s kicsit paranoid vagyok e téren, szeretem naponta biztosítani a megfelelő mennyiséget), kevés kalóriában, akkor kerül előtérbe a tojásfehérje.

2015. máj. 15. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!