Ha éhes vagyok, az azt jelenti, hogy még ma nem ettem meg annyi kalóriát, amennyit lehetne?
Nem. Az éhség egyeseknél sokszor nem jelent semmit, ahogy a hiánya sem. Nálam jelzés, hogy egyek, de bizonyos (szénhidrátdús) étrend mellett olykor 3000 kcal betolása után is képes vagyok éhes lenni, nem olyan kegyetlenül, de azért éhes. Extrém szénhidrátszegény s eléggé fehérjeszegény, nem tartható étrend esetében 1000 kcal is alapos jóllakást jelenthet.
Normál esetben azért érezni szoktam, hogy mikor van meg a súlytartó szint, úgyhogy ha nem figyelek az étkezésemre, akkor stagnálok (ha figyelek, akkor is, de ez más kérdés). De ebbe bejátszik az, hogy én elég tág határok közt ehetek a stagnáláshoz.
Viszont van, aki nem veszi észre, hogy 600 kcallal jóllakott s van, aki éhség elviselése nélkül nem tud kalóriadeficitbe kerülni...
Nem. Ha éhes vagy azt jelenti, hogy nem megfelelő minőségű ételt ettél.
Ha a napi kalóriabeviteled mondjuk 1600 kcal, de ezt reggel eszed meg 2 szelet pizza és egy somlói galuska formájában evidens, hogy délben, délután megint éhes leszel. Ha a tápanyag minőségét nem is kezdjük el taglalni elég pusztán a tény, hogy józan paraszti ésszel felfogja az ember ez gyakorlatilag napi egy étkezés volt a kalóriakeret megtartásával.
Az 1600 kalóriát tehát úgy kell felépíteni, hogy minőségi, lassan felszívódó szénhidrátot, fehérjét és kellő mennyiségű zsírt tartalmazzon. Ha mindezt figyelembe veszed és napi 5 étkezésre lebontod, maximum 3 órás szünettel két étkezés között akkor nem leszel tartósan éhes, ezt garantálom.
A diéta kezdetén a legjobb étrend mellett is jelentkezhet éhségérzet, addig amíg az agyad át nem áll a kisebb adagokra. Ez 2-3 nap.
#6: De, én éhes lennék s a párom is. Van, aki nagyon éhes lesz az 5 kis étkezéstől, szinte akármilyenek is legyenek azok. (Nekem nagyon közel kéne lenniük, illetve a több, mint 90% zsírtartalmúaktól sem éheznék meg, amennyiben jóllakottanm enném őket. Amúgy igen.)
Sokfélék vagyunk.
De abban persze igazad van, hogy ha rossz ételt, rossz időzítésben eszik az ember, akkor sok kalóriától is éhes lehet a nap nagy részében.
na itt két dolog van, az egyik, hogy az anyagcseréd pörög és attól vagy egyik evés után a másikra éhes, /ez a jobbik és optimális eset/, illetve lehet elégtelen kalóriabevitel, vagy rendszertelen és rosszul időzített tápanyagbevitel miatt is.
Ami még szóba jöhet, hogy a kalóriafelhasználása a testednek lényegesen magasabb, mint a kalóriabevitel, ezért a tested jelzi, hogy még kéne üzemanyag.
hogy melyik azt Neked kell tudnod.
#9: Nem, nem tuti. Tapasztalat. Rengetegféleképpen ettem már s a jóllakottságot mindig a nagy étkezések adták, kicsikkel sosem laktam jól. Van, akinél az összetétel is sokat számít e téren, van, akinek mindegy, gyors szénhidráttal is tartósan jóllakik, csak sok legyen.
Egy normális szervezetnek üzemanyag kell, kalóriával működik, egy keveset eloszthatsz akárhányfelé, akkor sem lesz elég. Összetétellel általában kicsit át lehet verni, de ennek megvannak a korlátai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!