Nem tudom tartani a rendszeres kalória keretemet, más is van így ezzel?
Tegnap 1408 kcalt ettem.
Minden nap tejeskávéval indítom a napomat.
90 gramm rántott csirkeszárny (csonttal együtt mérve)
150 gramm krumplipüré
fél liter zöldbab leves tejfeles habarással.
2 dl tejeskávé nappal is.
100 gramm csirkeszárny és 200 gramm krumplipüré.
Ma eddig ettem :tejeskávé.
1 szelet tea vajas kenyér
1 szelet kolbász zsíros kenyér
20 gramm rántott csirkeszárny.
100 gramm krumplipüré
zöldbab leves.
estére fogok enni 200 gramm túrót és 50 gramm tejfellel keverve.
158 cm és 65 kg vagyok jelenleg.
De tudom hogy 1500 Kcal körül csak 1 hétig bírom utána megeszek 2 napon át 2500-2800 kcal-t és ugrott az egész heti számolásom.
1800 kalóriával még nem próbáltam tartósan mert ha sokat eszem ha nem mindig beugrik a 2000 feletti étkezések hetente legalább 1 alkalommal.
Súlyt azt úgy tartok hogy vagy nagyon sokat eszek napokon át vagy nagyon keveset és így kiegészíti a 2 egymást.
Hát alig eszel. Ez tényleg sok kalória?
A tejeskávé nem reggeli.
Persze, hogy éhes vagy, ha eleve nem reggelizel, már éhesen kezded a napodat.
De szerintem ezek nincsenek is annyi kalóriák, mint amit kiszámoltál. Nekem iszonyatosan kevésnek tűnik.
De amint változtathatsz. Ne krumpli legyen mindig a hús mellé, hanem zöldség saláta. Az sokkal kevesebb kalóriában is. Többet lehet belőle enni.
Ne igyál tejeskávét, hanem reggelizzél.
Minden nap kb. ugyanakkor egyél, minden nap ugyanannyi számú étkezésed legyen. Alakíts ki valamilyen rendszert.
Ne mondj le teljesen dolgokról. Pl. ha szereted a sütit, akkor legyen az a szabályod, hogy csak hétvégén eszel, hét közben semmi ilyennel nem tömöd magad. De hétvégén sem nagy mennyiségben, csak 1-2 szelet.
Egyébként ha 2000 kalóriát eszel egy nap, az sem sok egyáltalán.
Kedves Kérdező !
TISZTELETTEL kérdezem :
Szerinted az normális hogy mérlegelve, meg kalkulálva kell élni ?
Előző hozzászólónak jó ötletei vannak, én annyit fűznék hozzájuk, hogy ha súlyproblémáid vannak, akkor kezdj el lúgosítani a számolgatás helyett és esetleg napi 20 perc félóra sétálás beiktatása is sokat segíthet.
A lúgosítást azért mondom, mert sokan nem tudják :
az elhízás mögött legtöbbször a máj túlterheltsége rejlik.
(a máj úgy tesz mint a túlterhelt irodai dolgozó- a sürgős dolgokat előre, a többit félreteszi-zsírokba ágyazva !) A májtisztító kúrák is segíthetnek a fogyásban.
Napjaink étrendje és szokásai nagyon kedveznek a savasodásnak ( édességek, mű-ételek vagy csak jólkinéző de silány tartalmú alapanyagok). A szervezet a biokémiai egyensúly fenntartása érdekében kompenzál, sokszor a csontokból vett Calciummal ( ezért lett széleskörű jelenség a nem-időskori csontritkulás), és egy idő után nem engedi tovább savasodni magát, ekkor félreteszi a problémákat, hogy időt nyerjen.
"Súlyt azt úgy tartok hogy vagy nagyon sokat eszek napokon át vagy nagyon keveset és így kiegészíti a 2 egymást. "
Ezzel kapcsolatban pedig jó ha tudod, hogy a szervezet a kiegyensúlyozott rendszeres étkezéshez tud alkalmazkodni.
A fenti esethez NEM tud.
Amikor az arányosnál KEVESEBBET eszel azt a szervezet egyfajta stresszként éli meg és önvédelemből a legközelebbi adandó alkalommal mikor kicsit is többet eszel TARTALÉKot fog képezni.
Ighen, én is vagyopk így ezzel. 1400 és 2800 kcal is előfordul :) Azért tipikusan 1600-2000, csak néha vannak durvább időszakok, ha elkezdek szénhidrátot enni nagyobb mennyiségben (de most végetért a körteszezon a kertben, most megint OK lesz). Nálam egyértelműen ez a fő ok, a szénhidráttól éhes leszek, az édességtől pedig édességet kívánok. Jobb nem elkezdeni ezt a kört, főleg, hogy sokkal jobban érzem magam a normális étrendemen, amiben sok a zsír és kevés a szénhidrát :)
Azért sokunknak az sem mindegy, milyen az időzítés (nekem pl. az időszakos böjt a természetes, szinte egész nap pompásan jóllakott vagyok s nem kell evéssel foglalkoznom. amikor megéhezem, akkor persze alaposan eszem. van, akinek egészen máshogy jó), az adagok s persze a konkrét ételek... Még ha a testünket nem is lehet becsapni kalóriaszegény, rostos ételekkel (az enyémnek azonnal lejön, hogy 2 kg szénhidrátszegény zöldség az szánalmas mennyiség és abba se hagyja az éhségjelek adását, hiába vagyok tele. ez nekem igen logikus, sok üzemanyag kell neki, nem víz és rost), akkor is lehet enni úgy, hogy azonos mennyiségű kalóriával jóllakjunk, illetve éhen maradjunk. Max. egyeseknél kisebb a mozgástér, azoknak még fontosabb a mozgás, ami úgyis kell.
S ugyebár, ha túl keveset eszel a tested szerint, akkor se várd, hogy tartani tudod. Évekig próbáltam 2000 kcal alatt enni (illetve nem, csak olyan keveset enni, amennyit csak bírtam :P), sikertelenül. Alatta éhes voltam és kész. S ha ki is bírtam volna 1-2 napig, tuti bepótolta volna a testem, ő ilyen. Ha sokat eszem egy nap, akkor pedig másnap kevésbé vagyok éhes, úgyhogy kiegyensúlyozódnak a dolgok :) Ez jó, a testem dolga, hogy szóljon s ne kelljen számolnom, csak mert eszem és nem akarok elhízni. Ilyen hullámokkor (sok evés, majd kevesebb vagy normál) sosem hízom, inkább fogyok picit.
S a 2000 kcalhoz is kemény szénhidrátmegszorítás kellett, jegyzem meg. Szénhidrátosan (mondjuk napi 100-150g) jönnek a 2800-as napok, bár ebben az étvágy is benne van, nemcsak a megnövekedett éhség.
Úgyhogy én nem csodálom, hogy valaki nem bírja tartani az 1500 kcalt. Az egyen többet, max. mozogjon többet, ha ez így jól jön ki nála (mert biztos van, aki nagyon éhes lesz a mozgástól).
S elolvasva, hogy mit eszel... Nos, nekem is kevésnek tűnik. Lehet, hogy a kenyér miatt sok kalória, de kevés étel lenne nekem. A kenyérnél sokkal jobb és laktatóbb ételek vannak, fogyáskor különösen értelmetlen azzal tölteni a kalóriakeretet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!