Mi történik akkor, ha elértem az ideális súlyt, de folytatom a pl.1500 kcal-os diétát?
Tehát lelassulhat az anyagcsere, vagy izmot bonthat vagy tovább éget zsírt? Gondolom ha megvan a minimális zsír, az alá normál diétával nem lehet kerülni, maradnak más opciók.
1500 kcal-lal lementem 85-ről 73- ra, a kérdés, mi van ha folytatom a minimális testzsírnál ugyanezt. Vagy akkor mindenképpen vissza kell állni normál étkezésre.
30/f
Mamám, ez nagyon beteg!
1500 kcal-os diéta egy 30 éves férfinek? Ennyi ésszel szabadlábon! Egy rakás fos lehetsz a BMR alatti koplalásoddal!
lassul az anyagcseréd, raktározni fog a tested és végül fizikai aktivitás sebességével arányosan a sovány izomtömegedből fogsz fogyni,
mit értesz normál étkezés alatt?
a kérdésedre overall a válaszom: ezért nincs fogyókúra (kúrának vége, és aztán?! életmódváltás van, ami sírig tart)
Láttam már nagyon, nagyon kövér férfiakat is ennyi kalóriával fogyni, na azt már én sem értem, de a kérdező oltogatását főleg nem. Biztos combos deficitet akart, joga van hozzá, jelent némi kockázatot, de sokan bevállalják, olyan sokat azért nem szokás veszteni vele. Illetve attól függ, mennyi a kalóriaigénye. Ha egy totál izomtalan, egész nap üldögélő, lassabb anyagcseréjű alacsony emberről van szó (ez nem is kell mind), akkor teljesen jó lehet ez az érték fogyáskor. De van, akinek ez már erős koplalás.
Érdekes a kérdés, de aki nem akar fogyni, az miért eszik határozottan deficitben? Nincs értelme. Logikus, hogy továbbra is fogyni fog az ember. Ha már nem igazán van miből, akkor nehezebben, hogy zsírból vagy izomból, az több dologtól függ. Egy ponton túl problémák jelentkezhetnek, a vége lehet halál vagy egy olyan test, aminek 1500 kcal is elég, elvégre ez nem olyan pici kalóriamennyiség, hogy ne lehessen elérni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!