Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Most akkor hogy van ez?

Most akkor hogy van ez?

Figyelt kérdés
Több oldalon is megnéztem, az 'alapjárat kalóriaszükségletem' 1200 kcal. (15 éves lány vagyok.) Azt olvastam hogy a fogyáshoz ebből 300-500 kalóriát lehet levonni. Én levontam 300-at, tehát már egy ideje úgy csinálom, hogy 900kcalt eszek. Viszont sok helyen azt írták, hogy ez kevés, minimum 1000-1200-at meg kéne enni. De ha nekem az alap 1200, akkor ha 1200at eszek, nem fogok fogyni. Vagy rosszul értelmezem?
2015. júl. 18. 00:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem, az alapjárat alá nem illik menni... Az az a becsült érték, amit akkor is elhasználsz, ha csak fekszel egész nap.

A teljes kalóriaégetésből (az extra mozgáson kívül, azzt most nem ecsetelem, azt ki leeszi félig-meddig, ki nem) szokás levonni az 500-at, amiben benne van az aktivitásodnak megfelelő mozgás. Ha nem edzel, akkor is elhasználsz egy kupac kalóriát azzal, hogy nem csak fekszel, hanem állsz, gyalogolsz, házimunkát végzel, miegymás.

2015. júl. 18. 01:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
De ha fekszel, azzal is egetsz kaloriat, mert ébren kell lenned stb. Szoval nálad az 1200 az a bmr, nem pedig a napi kcal szükséglet.
2015. júl. 18. 07:12
 3/4 Krisz85 ***** válasza:

jól írják előttem, egyébént rájössz majd hogy akár 1600 at is bevihetsz és annál hatékonyabb lesz a fogyás /zsírból, ami nem egyenlő a testsúlycsökkenéssel!!!/, minél több edzést végzel, akkor pedig majd eljutsz arra a szinte, hogy érzed majd ,hogy a bevitt kalória és tápanyag kevés: honnan?

- éhes vagy két étkezés között

- falási rohamok

- könnyen megbetegszel, nehezen regenerálódsz edzés után,

- könnyebben leszel beteg, megfázás stb egy intenzívebb edzést követően

Érezni kell ezt, de nyilván számolni is a bevitt kaját és úgy van értelme, tehát nem a bevitt tápanyagot kéne csökkenteni, hanem a kalóriadeficitet mozgási energia által előidézni, milliószor hatékonyabb, ennek fiziológiai okai is vannak, most hadd ne vezessem ezt le.

2015. júl. 18. 08:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Rosszul értelmezed, a ROSSZ INFORMÁCIÓKAT.

Ezen gondolkodj el.

Valójában:

1. nem 1200 kcal az alapjárat kalóriaszükségleted. Senki sem tudja mennyi.

2. ha tudnád mennyi az alap, akkor arra még rájön a mozgásod energiaszükséglete az elmélet szerint. Te az alap alatt ennél. Nem durván alulevés lenne ez?

3. nem tudhatom, hogy jó-e neked vagy rossz 900 kcal-t enni, nem csak a testeden múlik, hanem azon is, mennyire eszel értelmes és értékes ételeket. Szemétből még 2000 kcal sem kielégítő, viszont lehet hízni tőle.

Ha 1200 kcal-t eszel, miért ne fogynál? Még a kalóriamérleg egyenletedet sem tudod kiszámolni, szerintem hagyd a varázslást és a vetítést. Kalóriaszámlálás, olyanról beszélünk ami fikció, nincs hozzá semmilyen adatunk. De azért beszélünk róla. Minek?

2015. júl. 18. 09:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!