Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Meddig lesz ez így hogy...

Meddig lesz ez így hogy amióta nem eszem cukrosat azóta sokkal több ételt eszek?

Figyelt kérdés

A fogyáshoz csak 1400 kalóriát szabadna ennem de én így hogy kiiktattam a cukrot az étrendemből így 2000-2700 kcal-t eszek meg.

Sokkal nagyobb lett az étvágyam.

Igaz még csak a 4-dik napja nem eszem cukrosat de ahhoz képest már annyira nem is kívánom az első 2 napot alig tudtam túl élni nélküle.

Sajnos mindig estére jön meg az étvágyam, pedig este már enni se kéne.

Bár ahhoz képest ma eszem elsőre, nem volt időm csak 1 tejeskávét inni reggel.

Lehet hogy ma már be fogok férni a keretembe.

Ez rajtam múlik hogy mennyire tudom kordában tartani magam?

2015. júl. 16. 12:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez érdekes, nekem pont fordítva van, cukor nélkül kisebb az étvágyam (azért 1400 kcal elképzelhetetlen, az szinte semmi számomra), s ebben van is logika. Lehet, hogy annyira hiányzik Neked, akár tudatalatt, hogy megpróbálod pótolni, de nem megy...

Miket eszel "helyette"? Mert vannak nasik s egyéb ételek, amik nem laktatnak és könnyű túlenni magad belőlük...

Lehet, hogy majd rendeződik a helyzet, hirtelen váltáskor azért nehéz.

Miért gondolod, hogy lehet, hogy ma bele fogsz férni a keretedbe? Nincs még itt az este. Persze lehet, hogy ismered magad. Én egyetlen étkezéssel lazán be tudom vinni a súlytartó mennyiséget, nagy igyekezet mellett is.

Az, hogy mennyit eszel, nyilván rajtad múlik, hacsak nem kényszerítenek evésre... Te fogod meg az ételt s eszed meg.

Persze bizonyos körülmények között roppant nehéz megállni, van nagyon erős étvágy, éhség, hiány, irritáltság... nem mindenki tud kevesebbet enni és kész. Én évek óta nem, csak a legdrasztikusabb életmódváltások értek el némi eredményt, de a fogyás azért többnyire nem történik meg... Éhes vagyok, senki sem várhatja, hogy éhezzek. A puszta étvágy sokkal könnyebben kezelhető, bár ott is van, hogy az ember belefáradt az évekbe és már nem tud folyamatosan gondosan figyelni és visszafogni magát.

Sokszor érdemes megkönnyíteni ezt, jobb étrenddel. Ugyanannyi kalória jelenthet egy nem laktató nasit és egy bőséges, laktató ebédet is...

2015. júl. 16. 13:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Most ettem meg 6 dl húslevest.

De 2 adagban, nem egyszerre 1 órán belül.

Nemsokára eszek hajdinát csirkeszárny pörkölttel.

20 dkg főtt hajdina és 3 db csirkeszárny felső a húsosabbik része.

Ma délután még szeretnék enni 20 dkg sós túrót.

Késő délután 2 db tükörtojást.

Mai tervben ennyi van.

Ez kb 992 kcal.

Este már nem szeretnék vacsorázni.

Maximum ha nagyon éhes leszek 6-7 fele akkor eszek még 2 tükörtojást.

Amúgy fél 10 fele szoktam lefeküdni aludni.

Korábban sosem.

2015. júl. 16. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez kevés, arról nem is beszélve, hogy lefekvés előtt túl sokáig nem eszel, így még szép, hogy megéhezel estére.
2015. júl. 16. 14:39
 4/5 anonim ***** válasza:

No, a napközbeni kevés evés pont növeli az esti nagy éhség esélyét sok ember esetében. Nekem nagyon nem szabad keveset ennem napközben (nem mintha meg tudnám tenni :) de néha lefoglal valami, nem is érzek éhséget), mert akkor este elszabadul a pokol. Bár ha előző nap sokat eszem, akkor nincs gond a kevéssel, lehet, hogy Te is kompenzálni próbálsz ezzel a nappal s lehet, hogy sikerül.

A tükörtojás nálam eléggé laktató cucc, nem rossz ötletnek tartom azzal próbálkozni esti éhség esetén.

Én lefekvés előtt 8-10 órán át nem eszem, ez önmagában nem gond, sőt egyeseknek szükséges is. Az a fő, hogy ne feküdjön le éhesen és tápanyaghiányosan az ember.

2015. júl. 16. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:

hallottam, hogy létező dolog a cukorfüggőség. és hogy nagyon kemény az elvonási tünete, pont úgy, mint az alkoholnak vagy a drognak (vagy a ciginek, de ez azért zárójeles, mert én leszoktam, és meg se kottyant)

szóval azt ajánlotta a tv-ben a szakember, hogy a cukorfüggőséget zsírbevitellel, állati fehérjével lehet a leginkább kompenzálni.

tehát elvileg normális, ha elhagyod a cukrot, jobban kívánod a húst, szalonnát, feldolgozott húsféléket, és nem is baj.

figyelj, ha ez az ára, hogy "leszokjál" a cukorról, akkor addig hagyd magad kicsit elkanészodni.

de ne úgy,hogy hízol.

hajrá :)

2015. júl. 17. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!