Miért nem lehet enni liszteset és cukrosat amikor fogyni akarsz?
Ez nem úgy van ha eszel mindent mértékkel és megtanulod hol a határ ?
Az elébb tornáztam végig egy 30 perces Norbi tornát videóra Norbival és a végén mondta hogy tilos a lisztes és a cukor fogyasztása diéta alatt.!
De ha nem ennénk utána vissza is híznánk nem a hiány miadt, elvégre nem akarom megvonni magamtól végleg a lisztes cukros ételt.
Én kalóriát számolok a torna mellett egész jó mert átlagban a 800 kalória minusznál tartok az az napi 800 kalóriával kevesebbet viszek be mint ami kell a szervezetnek.
Szóval olyan 1000-1200 kalóriákat eszem naponta.
Azért nem lehet, mert ezek gyorsan felszívódó szénhidrátok, azaz hirtelen megemelik a vércukor szintet és így az inzulin termelést. Az inzulin felelős azért, hogy ezt a hirtelen jött sok energiát elraktározza, azaz már megy is be szépen zsírba. Utána viszont ezt az elrakott zsírt sokkal nehezebb felhasználnia a szervezetnek, mint ahogy azt elraktározta oda. A vércukor szint szépen lecsökken, te rövid időn belül újra megéhezel, és megint eszed az ilyen szemetet, akkor kezdődik előlről.
Ha hosszú távon nem korlátorot a liszt és cukor evését, akkor vissza fogsz hízni, és hiába dolgoztál ennyit azon, hogy egészséges és szép legyél.
"a hirtelen jött sok energiát elraktározza, azaz már megy is be szépen zsírba."
Ilyen nincs. Azért ajánlják, hogy se liszt, se cukor, mert hamar felszívódik, felmegy a vércukroszinted, majd hamar le is megy.
Ettől függetlenül én is eszek mindent, csak számolok, szépen fogyok. Persze nem orrba-szájjba péksütit meg csokit :D
A gyorsan felszívódó szénhidrátokkal az a baj, hogy nem laktatnak, hamar megéhez, pedig valójában nincs is szüksége a testednek több tápanyagra, csak a hirtelen csökkenésre reagál.
Amióta az itthoni lángost lassan felszívódó szénhidráttal készítjük (nem ezen élünk, csak ilyenkor nyáron néha van), alig kell párat kisütni, mivel hosszú órákra eltelít.
"Az inzulin inzulinreceptorokon keresztül kötni tud a test egyes sejtjeihez (máj-, izom- és zsírsejtek) és kis pórusokat nyit a sejtmembránon, amin keresztül sejtek a glükózt fel tudják venni. A sejtek a glükózt energiaforrásként használják valamint egyes sejtek (máj és izom) ezen kívül képesek a glükóz tárolására is szénhidrát (glikogén) formájában."
"Ezen kívül van az inzulinnak még egy hatása: ez az egyetlen hormon, mely a zsírtartalékok felépítését végzi a zsírszövetben és azt támogatja, hogy a zsír a raktárakban maradjon."
A glikogén raktározási kapacitás korlátos, ami oda nem fér el, az megy zsírba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!