Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Így tudok fogyni?

Így tudok fogyni?

Figyelt kérdés

25 éves, 165/65/nő, könnyű fizikai munka.

1500 kcal nagyjából egy nap.

Ch 150

F 100

Zs 50

2014. jún. 26. 05:20
 1/6 anonim válasza:
26%

Szia!

Na figyelj!

Az első ami kell, az az elhatározás!

Ehhez pedig alapvetően akaraterő kell. Ha ez nincs meg, akkor felejtsük is el az egészet, mert nem fog menni!

Szóval először gondold végig, hogy ez megvan-e.

Aztán.

Valójában az az egésznek a lényege, hogy kalória deficitet kell létrehozni.

Ez annyit jelent, hogy kevesebb kalóriát kell bevinned a szervezetedben, mint amire annak szüksége lenne. Ennek következtében pedig felhasználja a zsírokat, és már készen is vagyunk.

Mivel ez mindennek az alapja, ezért először az étkezést kell megreformálni.

A legnagyobb gond az embereknél ilyenkor, hogy rendszertelenül esznek, vagyis össze-vissza amikor csak eszükbe jut, vagy amit éppen megkívánnak, és persze mindenből fölöslegesen nagy mennyiségeket.

Szóval első lépésként, le kell mondani mindenről, ami fölösleges!

Itt gondolok mindenféle édességre és üdítőre! Ezeket el kell felejtened ha iszol!

Ha ez nem megy, akkor megint nincs értelme tovább folytatni!

Viszont ha ez megy, akkor jöhet a rendszer.

Egy embernek egy nap elég három étkezés. Vagyis valamit reggel, mondjuk 8kor aztán valamit pont délben vagyis 12:00-kor aztán megint valamit 18:00-kor, és kész.

Ez megint csak alapvető, de valójában minden az amit írok! :)

Szóval annyi lenne a lényeg, vagyis ELSŐ LÉPÉS, hogy ezt a rendszert beállítsd!

Ezt akár már holnap el is kezdheted, hogy ne veszíts időt.

Szóval reggelizz 8kor, aztán ebédelj délben 12:00-kor és végül egyél este 18:00-kor, és kész!

Na persze ez nem azt jelenti, hogy éhen kell halni. Ez azt jelenti, hogy ezekben az időpontokban egyél amit akarsz, de persze ne fölöslegesen sokat!

Előfordulhat, hogy elkap közben az éhség, mondjuk valamikor délelőtt, vagy délután, de azzal ne foglalkozz! Vagyis a leírt időpontok között ne egyél semmit!!!

Ha nagyon éhes vagy, akkor igyál vizet, akár sokat is, mert az csökkenti az éhségérzetet!

A megfelelő mennyiségű folyadék amúgy szintén nagyon fontos! Vagyis mivel nyár van, ezért igyál minimum 3liter vizet egy nap.

Igen, vizet! Semmiképpen se valami üdítőt, mert azokban rengeteg a cukor!!!

Ilyen alapon mondjuk azzal is segítesz magadnak, ha nem raksz cukrot a teába se!

Ennyi körülbelül elég lesz kezdésnek!

Még annyit hogy, tornászni és mozogni is szokás..Főleg aerob tornákat szoktak alkalmazni.A futást nem ajánlom mert ha a normális technikáját nem tudod megtanulni akkor többet ártasz magadnak mint hogy segítenél.

2014. jún. 26. 07:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én pedig azt mondom, egyél naponta legalább ötször. A tápanyagok számolása, mérése jó alap, de a CH mondjuk ne cukor meg péksüti legyen, hanem inkább zabpehely, barnarizs, vagy zöldség. A zöldségek, rostok fontosak, ne hagyd ki őket. Igyél napi 3 liter vizet. Aerob edzés sem árhat. Azt, hogy így tudsz-e fogyni, akkor tudod meg, ha kipróbálod. Ha nem fogysz, csökkents a CH-n. A fehérjén szerintem akár még emelhetnél is, általában 2,5g /tskg-ot ajánlanak.
2014. jún. 26. 07:52
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

3 fő étkezés és 2 kis étkezés (csak annyi hogy kibírd a következő étkezésig).

Ch nagyon sok, mert ha zabpelyhet eszel reggelire (30g ch) és egy barackot délelőtt (10 g ch) és egy adag zöldséges barnarizst a hús mellé (40-50 g ch). Az így is csak 80-90 g. Ennél többre nincs szükséged.

2014. jún. 26. 08:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Első, igaz nem tudhatod... de pl ha vki a szex témában feltesz 1 kérdést, az nem az jelenti, hogy szűzként kell kezelni, lehet túl van már egy házasságon. Köszi a válaszod, de semmi újat nem mondtál.

Amúgy csak hideget tudok enni, nincs konyhám, nem tudok főzni így.

Mozgás: amíg otthon voltam volt időm, szobabicikliztem, tornaztam. Főzni is tudtam. Jelen helyzetben egy sem kivitelezhető. Leadtam anno 18 kgot. Feltettem 1 kérdést, és senk nem arra válaszol

..

2014. jún. 26. 10:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Én mondtam, próbáld ki, ha fogysz jó, hanem változtass a kaján. Mindenki más. Ha annak idején így sikerült fogynod 18 kg-ot, akkor valószínűleg most is menni fog.

A főzés biztos, hogy abszolut kivitelezhetetlen? Ha van egy konnektorod, akkor lehet venni egy rezsót, vagy mini sütőt. Főzés nélkül sajnos nehéz normálisan kajálni, hacsak nem tudsz valahol venni normális kaját. Bolti készételekből diétázni nem a legjobb szerintem.

2014. jún. 26. 11:00
 6/6 A kérdező kommentje:

Bocs nem rád értettem :)

Kb 1 hónap és költözöm akkor már tudok.addig marad a sajt, joghurt, cukormentes muzli, update kremturo, stb.

Unom már de addig kihuzom vhogy. A hús rohadtul hiányzik :/

2014. jún. 26. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!