Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hozzáértő emberek?

Hozzáértő emberek?

Figyelt kérdés
Valaki írna egy helyes diétàs étrendet egy napra? Kivàncsi lennék h szerintetek mi megfelelő ;) Köszi :) [kb 1350 kaloriahoz kellene]
2015. júl. 12. 21:09
1 2
 1/12 Krisz85 ***** válasza:

1350 kalória nagyon kevés, hacsak nem 45 kg os 15 éves lány vagy....

na de akkor:

reggel: fél liter víz éhgyomorra, /nagyon fontos!/

reggeli: 100 g sokmagvas műzli , fél adag protein shake

tízórai: 1 alma 20 g különböző olajból /lenmeg, halolja, tökmag/ olajkeverék,/ igen, megiszom egyben/

12:30 100 g telj kiörl, tészta 50 g tonhal, 100 g paradicsom, + fűszerek olivabogyó pár db

15:30 ugyanaz mint az ebéd

17:00 edzés, bringa, nem eszem közben, kivéve ha nehéz terhelés van, akkor megy iso és műzli, vagy energiaszelet, inténzitástól és hossztól függően

19-20 óra között valamikor: 1 db 200 g alma + fél adag protein shake

22:00 250 g sovány zsírszegény túró

5 és fél liter vízet iszom egy nap legalább

+ multivitamin megy

1850 kcal,

75 kg vagyok 30 éves heti 12 órát edzem, de pucol rendesen -8,5 kg két hónap alatt főleg zsírból.

ez amit fentebb írtam:

250 g szénhidrát

120 g fehérje

45 g zsír

az állóképességi sportolóknak nem kell annyi fehérje, de ha valaki súlyzós edzést végez vagy erősportokat, ott indokolt a magasabb fehérjebevitel.

2015. júl. 12. 23:04
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi szénhidrát csak állóképességi sporthoz kell, amúgy bőven nem kell ennyi. Én pl 88 kilósan simán elvagyok napi 70-80 gramm szénhidráttal,de már ez is sok szerintem, mondjuk elviselem mert nagyon sok a zöldség benne.
2015. júl. 12. 23:08
 3/12 Krisz85 ***** válasza:
szia, így van ezért is írtam a fehérjét is, ha nem sportolsz nincs ennyire szükséged, de az alapanyagcsere értéket kalóriaszinten be kell vinni, miért? a nevében benne van, alapanyagcsere = az a kalóriamennyiség amit fekve 24 óra alatt szobhőmérsékleten a szervezeted saját életfunkciói /légzés, látás, emésztés keringés stb/ fenntartása során elhasznál. aki ezt tudja az nem gondolkozik 1000 és 1200 kal diétában, mert abból zsírból fogyás soha a bűbánatba nem lesz.
2015. júl. 12. 23:14
 4/12 A kérdező kommentje:

Koszi :) Utolso vàlaszolo kalkulator ezt irta:

Fogyàshoz:

Energia: 1372 kcal/nap

Fehérje: 51 g/nap (15%)

Zsír: 46 g/nap (30%)

Most h igy mondtad megneztem az alapszuksegletet es 1550 kaloriat ir..csak ugy az ossz 1850 es hondolom abbol vont le 500at mert azt szoktak ajanlani

Szénhidrát: 189 g/nap (55%)

2015. júl. 13. 12:44
 5/12 Krisz85 ***** válasza:
szia, a koncepció nem rossz, de a kalkulátor tudja, hogy mennyi rajtad az izom? mennyi a napi aktivitási szinted? esetleg mennyire sok energiát és milyen hatásfokkal használ a szervezeted? hát nem. Viszont tényleg számít a nem, életkor, és a testsúly is, illetve a testzsír %, igazából egy dolog még pontosabban megmondja hogy mennyi az alapanyagcseréd, nem kell ehhez kalkulátor, ráállsz egy jól megtervezett étrendre, és adott edzésmennyiség mellett figyeled, hogy jönnek-e falási rohamok, vagy éhes vagy-e két étkezés között, ha igen, akkor szinte biztos lehetsz benne hogy nem viszel be elég kalóriát, még alapanyagcsere fenntartáshoz sem, ami azért nem jó, mert csak raktározásra ösztökéli a kis tested, maga a diéta gyakorlatilag egy borotvaélen táncolás két végpont között , az egyik a túlzott kalóriadeficit és a túlzott bevitel, vagy nem elégséges kalóriadeficit, a kettő között pedig az anyagcseréd áll, ami erre reagál/nyilván nem csak erre, pl a tesmozgástól nő, vagy a sovány izomtömegtől is nő/,
2015. júl. 13. 13:12
 6/12 anonim ***** válasza:

Mérés nélkül lövésünk sincs mennyi kalóriát kellene enned. Kalkulátorok semmit sem tudnak, bár mivel semmit sem tudunk, simán lehet hogy kb. értelmes értéket ír.

Én sok zsírt írnék az étrendedbe, kb. 100g szénhidrátot sok zöldséggel, kevés keményítővel. Akár teljesen csak zöldségekből. Mondjuk 50g felszívódó szénhidrát, akkor a fel nem szívódó (rostok) lehet több is.

Fehérjét 1-2 g/ttkg mennyiség között tartanám. Senki sem tudja mennyi a jó, vagy hogy neked mennyi lenne a jó.

Zöldségeket, húsféléket, belsőségeket ajánlanék az étrendedbe.

Pontos arányokról és mennyiségekről majdnem értelmetlen lenne beszélni, mert senki sem tudja, neked mi lenne a jó. Ha valaki nagyon benne van ebben, s nem a hagyományos dietetika baromságai nyomán van benne, akkor együtt dolgozva kihozhattok egy számodra tényleg nem rossz étrendet.

Általánosságban sokkal többet nem lehet írni.. nem ismerjük az érzékenységeidet, én elővigyázatosságból a gabonákat, főleg a gluténtartalmúakat mindenképpen kerülném, tejtermékeket is mint a paleósok, hüvelyes zöldségekkel óvatos lennék.

De ezek csak alapok, ezek miatt maradnak a zöldségek (többsége) és a húsok, belsőségek, hal, tojás.

Sokkal jobbakat ezeknél nem lehet enni, kérdés még, hogy ki mekkora hangsúlyt, arányt fektet a növényi és az állati táplálékokra. De itt sincs határozottan király út. Növényen belül is kérdés, zöldségek/gyümölcsök aránya?

Van aki tök sok gyümölcsöt szeret és bír enni, de sokaknak ez nem jó.

2015. júl. 13. 17:14
 7/12 anonim ***** válasza:

2. vagyok, én nem mondtam hogy kevesebbet egyen mint az alapanyagcsere szükséglete, csak azt mondtam szerintem sok a szénhidrát, 40-50 grammal is simán ellehet lenni, ami csak zöldség.

Az meg hogy aki az alapanyagcsere szint alatt eszik annak baja lesz, szerintem ez hülyeség. Ezt mindenkinek magának kell tudnia, ha én elég zöldséget eszek, és sok vitamint, lehet ez 800 kalória is, de közben mellette van energiám nem vagyok depis, lehet hogy nem fogok futkározni, de ettől még fogyhatok, majd hozzányúl a zsírhoz a szervezet.

Sokan szerintem azért rontják el a koplalást, mert koplalás közben is szart esznek, amiben persze semmi hasznos nincs. A másik meg, hogy nem bírják elég hosszan csinálni, ha koplalsz 3 napig nem fog beindulni a zsírból fogyás ez tény, csináld 3 hónapig, rengeteg zsír lemegy majd rólad ( és izom is). Ha megfelelő vitaminok ásványi anyagok bejutnak akkor nincs nagy gáz. Az meg hogy kire mennyi izom kell, döntse el mindenki magának.

2015. júl. 13. 20:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, hogy az említett dologra igazából, különböző emberek hogyan reagálnak.

Főleg, hogy nem ismerek olyat aki alacsony kalórián evett, de értelmes ételeket és nem szart.

Biztos, hogy az alacsony kalóriabeviteltől való túlzott félelem ilyen fitnesz-divat baromság, aminek az alapjait simán adhatják az ócska hulladékot fogyasztó koplalók, akik aztán persze fel is hizlalják magukat, csak hogy minden legendának tápot adjanak (jojó hatás, izomvesztés stb.)

Talán annyi, hogy a zsírégetés amúgy beindul egészséges emberekben. Minden nap. Csak 3 nap alatt ez nem olyan mennyiség mint hónapok alatt.. csak egy észrevétel.

2015. júl. 13. 21:08
 9/12 Krisz85 ***** válasza:

"2. vagyok, én nem mondtam hogy kevesebbet egyen mint az alapanyagcsere szükséglete, csak azt mondtam szerintem sok a szénhidrát, 40-50 grammal is simán ellehet lenni, ami csak zöldség.

Az meg hogy aki az alapanyagcsere szint alatt eszik annak baja lesz, szerintem ez hülyeség. Ezt mindenkinek magának kell tudnia, ha én elég zöldséget eszek, és sok vitamint, lehet ez 800 kalória is, de közben mellette van energiám nem vagyok depis, lehet hogy nem fogok futkározni, de ettől még fogyhatok, majd hozzányúl a zsírhoz a szervezet.

Sokan szerintem azért rontják el a koplalást, mert koplalás közben is szart esznek, amiben persze semmi hasznos nincs. A másik meg, hogy nem bírják elég hosszan csinálni, ha koplalsz 3 napig nem fog beindulni a zsírból fogyás ez tény, csináld 3 hónapig, rengeteg zsír lemegy majd rólad ( és izom is). Ha megfelelő vitaminok ásványi anyagok bejutnak akkor nincs nagy gáz. Az meg hogy kire mennyi izom kell, döntse el mindenki magának"

Nekem ezzel semmi bajom nincs, sőt!, viszont megnézném ha mondjuk heti 15-25 órát edzenél + fizikai munka akkor is ez lenne-e a véleményed és a tapasztaltod? Mint már említtem a kalóriabevitelt mindig az aktivitáshoz kell mérni, egy profi tour bringás 6500 kcal-t eszik versenynapon és örül ha nem csökken a súlya, na akkor el lehet gondolkozni, hogy számít-e a bevitt kalória?

Ha nagy az igénybevétel és még az alapanyagcserét sem viszed be, akkor legyengülsz és könnyebben megbetegszel, hiszen a tested a saját létfenntartásához szükséges energiát sem kapja meg /immunrendszer gyengülése/, nemhogy még fedezze a testmozgáshoz szükséges megnövekedett energiaigényt.

De ha szerinted hülyeség, akkor biztos, hogy fals információkat tanítottak nekem az edzőképzésen...., jah és a sporttudomány és edzéselmélet is csak áltudomány, semmi köze a valósághoz...

2015. júl. 13. 22:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Sporttudomány, edzéstudomány, ezekre hivatkozva iskolapadban szinte biztos, hogy sok fals infót (írjuk már le: baromságot) tanítanak az embernek.

VAGY lehet simogatni az egót: jó helyen, jó dolgokat tanultunk, sok mindent tudunk a világról, a tudásunk értékes emberré tesz minket.. :)

Egyébként mindkettő válaszolóval egyetértek.

A képzett válaszoló szerintem tök igaz dolgokat írt, ha tanult is fals dolgokat, nem itt mutatkozik meg.

Másfelől az alacsony kalóriás válaszoló nem komoly sportolásról írt alacsony kalória mellett sőt, mintha említett is volna valamit komolyabb fizikai megterhelés kapcsán. Vagy csak haluztam és nem említett.

Szerintem nem mondanak különböző dolgot a válaszolók, csak más aspektusból közelítik a dolgot.

Mint az irodai dolgozó és a verseny biciklista esete, kellőképp eltérő életmód eltérő táplálkozási igénnyel.

2015. júl. 13. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!