Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kalóriabázisba minden este...

A kalóriabázisba minden este az jön ki h heti fél kg fogyás várható, ehhez képest 2 hónapja egy dekát nem fogytam?

Figyelt kérdés
1300-1500 kcalt eszem, átlagos ételek, 30 éves nő vagyok, 60 kg és 167 cm. nem sportolok. lehet ez a baj? de a kalóriám nem túl sok.
2015. jún. 15. 13:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
46%
Az étrendedbe ami biztosan nem jó,hogy vacsorára kenyeret eszel. Az maximum délig jó, akkor is keveset és teljes kiőrlésűt. Vacsorára már csak húst, halat, tojást, salátát, zöldségeket szabadna enni, tésztát, kenyérfélét, cukros dolgokat nem.
2015. jún. 15. 17:49
 12/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, akkor próbálok kicsit alakítani az étrenden.
2015. jún. 16. 13:37
 13/22 anonim ***** válasza:
Teljesen normálisan étkezel kérdező, ne aggódj. Semmi baj a kenyérrel, gyümölcsöt, zöldséget enni kifejezetten jó dolog, tejterméket szintén (nem tudom honnan jött, hogy nem az, tele van könnyen emészthető fehérjékkel és zsírokkal). Viszont az egyik probléma valószínűleg az, hogy nem jól dokumentálod, hogy mennyit ettél és nem jók a felvitt kalóriaértékek, és lehet, hogy túl is értékeli a portál az alapanyagcseréd. Egyébként szerintem inkább próbálj sportolni valamit, bár tudom, hogy ezt három gyerek mellett nem könnyű megoldani, de nem hiszem, hogy ilyen "paraméterekkel" nagyon koplalnod kéne, inkább feszesíteni :)
2015. jún. 18. 18:03
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig sokaknak nem esik jól a laktóz és a glutén s ez alatt nem kifejezetten érzékenységet értek, én is bírom őket, de attól még lenyomnak, jobban érzem magam nélkülük. Ez most már a cukorra is igaz, ami a gyümölcsökben van...

Sokan nem bírják jól a tejet, de isszák. S a legtöbb embernek fogalma sincs, milyen érzés máshogyan étkezni, hiszen sosem próbálta. Pedig néha érdemes lenne.

A fogyás még egy külön szint, abba a fentiek lazán be tudnak kavarni egyeseknél. Nekem csak annyiban, hogy sokkal több étellel lakom jól szénhidrátdús étrend mellett, van, akinél komolyabb a dolog.

2015. jún. 18. 19:58
 15/22 anonim ***** válasza:
Én nem tudok olyan táplálkozásbiokémiai okról, ami indokolttá tenné a laktóz, a glutén vagy a fruktóz mellőzését az étrendből, ha egyébként nem áll fent érzékenység. Nekem inkább úgy tűnik, hogy valaki kitalálta, hogy ezek rosszak, még véletlenül sem azért, hogy megéljen belőle, majd elkezdte nagy hanggal terjeszteni, az emberek meg elhiszik, mert az iskolákban 12 év verselemzés helyett nem tanítanak másfél percnyi alapvető élettant és biokémiát sem, hogy tényleg megértsék, amit olvasnak. (Lásd pl foodbabe) Ha te jobban érzed tőle magad, hát akkor ne egyél gyümölcsöket, de azért ne beszéljük már le a kérdezőt egy teljesen egészséges, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag tápanyagból álló élelmiszertípusról... Egyébként a zöldségekben is ugyanaz a fruktóz van, mint a gyümölcsökben, és engem őszintén nem érdekel, hogy milyen internethuszár találta ki először, hogy a fruktóz rossz, de hogy az a táplálkozás nem egészséges és kiegyensúlyozott, amiben nincsenek sem zöldségek, sem pedig gyümölcsök, az biztos.
2015. jún. 19. 21:53
 16/22 anonim ***** válasza:
28%

Nekem meg ugy tunik, hogy neked lovesed sincs mirol beszelsz es az alapjan alkotsz velemenyt amit hinni akarsz, mert konnyebb azt hinni, hogy a fornetti egeszseges mint masra cserelni a reggelit.

A testunknek semmilyen formaban nincs szuksege cukorra, hivjak azt fruktoznak, glukoznak vagy laktoznak a zoldseg meg pont nincs tele fruktozzal ezert idealis rostforras ellentetben a gyumolccsel, ami nem azt jelenti, hogy ha megeszel egy almat rogton elhizol, hanem hogy nem csak vegletek leteznek es elkene felejteni az a tevhitet, hogy a gyumolcs az elet elixirje. Az ember feherje es zsir bevitelre van kitalalva, ezt 90% ban szenhidrattal helyettesiteni nem eppen szerencses.

Persze lehet igazad van es ezt valaki azert terjeszti, hogy jol jarjon vele, az ember es elodei csak veletlenul taplalkoznak igy kb 7 millio eve.

Az meg, hogy a gyumolcs gazdag vitamin forras egy szot sem erdemel.

2015. jún. 20. 13:02
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Légyszi ne vitázzatok. Igazából azon az állásponton vagyok, h nem hiszem h a gyümölcs egészségtelen lenne, vagy felesleges.

Kiszorítok vmi sportot az időmbe és igyekszem fejleszteni magam.

2015. jún. 20. 14:19
 18/22 anonim válasza:
szia.én most vagyok szülés után 5héttel.nekem bevált.heti fél kg minusz de az elsö két héten szinte semmi nem ment le.én a napi calóriámat 1000re szoritottam mert az elapjáratut vettem figyelembe.tehát azt amikor semmit nem mozgok égetek el 1500at.én nem eszek kenyeret csak abonettett rozsosat mert az könnyen emésztheö.a kész ételekkel csak csinnyán!nem is hinné az ember,hogy két kanál meggyszósz vagy pl egy darab kakaos nápolyi mennyi caloria egy kávé amit én iszom fél dl kávé másfel dl 1.5százalékos tej 2 kocka cukor pl máris 100-110al.vigyázz mit eszel.este ne egyél kenyeret!én nem eszem csak salátát .sok sikert!
2015. jún. 23. 11:56
 19/22 anonim ***** válasza:
Kedves 16-os, nagyon kíváncsi lennék, hogy te mit tanultál, amire ezt a hihetetlen észosztást alapozod, mert én öt évet tanultam a műegyetemen és a sotén biokémiát, szerves kémiát, táplálkozásbiokémiát, élettant, élelmiszerkémiát, anatómiát, patobiokémiát és még folytathatnám a sort, de nem teszem, úgyhogy nem érzem, hogy fogalmam sem lenne a témáról. Persze itt mindenkiről kiderül, hogy egyszerre végezte az orvosit, a gyógyszerészit és a dietetikust, majd olyan hülyeségeket állít, mint hogy a gyümölcsök rosszak. :D Ahhoz hasonlítani a mai étkezést, hogy mit ettek az ősemberek teljesen felesleges, mert egyrészt más körülmények között éltek, másrészt tudjuk, hogy aki 30-40 évig elélt, annak már a csodájára jártak. Én egy szóval sem mondtam, hogy a fornetti egészséges, sem azt, hogy a te szavaiddal éljek a gyümölcs az élet elixírje, csupán azt mondtam, hogy nem kéne olyannal tömni a kérdező fejét, hogy akár a tejtermékek, akár a gyümölcscukor, akár a glutén egészségtelenek. Te miből fedezed a napi szénhidrátszükségletedet? Vagy a vitaminokat? Mert feltételezem nem szedsz táplálékkiegészítőket, hiszen az ősembereknek sem volt. Az pedig pláne érdekelne, hogy azt honnan szeded, hogy az ember fehérje és zsírbevitelre van kitalálva, nyilván ezért van minden sejtünknek szüksége glükózra, hiszen csak abból tudunk energiát előállítani. A glikolízis és a glükoneogenezis a legfontosabb biokémiai útvonalak közé tartoznak, mindezt azért, hogy mindig megfelelő legyen a szervezet glükózellátottsága. És a gyümölcsök kiváló, mikroelem, antioxidáns és vitaminforrások, illetve számtalan olyan színanyag (pl flavonoidok) és szénhidrátféle (pl pektin) van bennük, amik jótékony hatásúak az emberek számára. Azt pedig egy szóval sem állítottam, hogy a zöldségekben ugyanannyi cukor van, mint a gyümölcsökben, de ha a gyümölcsökben levő gyümölcscukor zavar, akkor pl a sárgarépa miért nem. De felőlem ne egyél gyümölcsöket, se tejterméket, se gabonát, se tojást, se állati eredetű zsírokat, és a húst is csak nyersen, mert az ősemberek sokáig nem ismerték a tüzet, és túl sok grillező oroszlánt sem láttam eddig, egészségedre váljék.
2015. jún. 23. 18:49
 20/22 anonim ***** válasza:
Arra pedig amúgy kifejezetten kíváncsi lennék, hogy pl a laktóz és a glutén miért egészségtelen. De rendes biokémiai és élettani reakciókkal alátámasztva, nem azzal, hogy "én és a szomszéd józsi és a sanyi a neten jobban érzi magát tőle"
2015. jún. 23. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!