Így mennyi idő után várható eredmény?
162cm magas vagyok, 30 éves nő. Jelenleg 60 kg vagyok, szeretnék visszafogyni 50-52 kg-ra, de már 53 k-gal is elégedett lennék.
Heti 3x konditermi edzés ( 50 perc kardio + súlyzózás, edzés gépeken kb. 40 perc, + heti 1x trambulinos intervall edzés (30 perc), + heti 1x súlyzózás és tornázás otthon(41 perc).
Étkezésnél példa egy napra:
reggeli: 2 tojás, 2 szelet sonka, 1 papadicsom, uborka,
paprika
ebéd: zöldsaláta+csirkemellfilé
uzsonna: 1 db. gyümölcs
vacsora: körözött + 1 db. abonett
Így lesz eredmény? Kb mennyi fogyás várható így hetente?
Nem ismerem a szervezeted anyagcseréjét, hormonális egészségedet, metabolikus egészségedet így arra nem tudok válaszolni, hogy mennyit fogynál hetente, de gondolom így fogynál.
Viszont hogy ilyen kevésnek tűnő étellel hogy laksz jól, hogyan viszel be elég mikrotápanyagot, hogyan lesz energiád úgy általánosságban, azt nem tudom, de tisztelem ha valaki kevés étellel is jól üzemel, ügyesen fogy stb.!
Esetleg ha kiegészítem az ebédet salátán kívül más körettel?
Pl köles, barnarizs, kuszkusz?
Igazából nagyon sok szemetet összettem-ittam az elmúlt 1-2 évben, plusz 10 hónapja abbahagytam a cigit, így jöttek fel a kilók.
Szerencsére a gyümölcsöket, zöldségeket imádom, és most tavasszal, nyáron könnyű lesz ilyeneket enni úgy érzem, a piac is közel van.
Csak kérdés, hogy ez a terv jó-e egyáltalán?Hozzáértők válaszát szívesen veszem.
Miért mindig tavasszal jönnek ezek a kérdések?? Érdekes ,hogy télen senki sem kérdez ilyet.. Tavasszal akar mindenki marha gyorsan jól kinézni előtte meg sz4art az egészre.. Ne haragudj kedves kérdező.. Honnan tudjuk h mennyi fogyást fogsz elérni hetente?? Mennyi kalóriát viszel be ? Milyen minőségű szénhidrátot viszel be ? Pihensz eleget? Fogyasztasz napi 4-5 liter vizet? Tisztában vagy a kalória igényeddel? Tisztában vagy azzal a fogalommal, hogy kalóriadeficit? Kiakaszt az ilyen.. Én majd 30 kilót fogytam, és érdekes módon ide egy sz4ros kérdést nem írtam ki, ha valóban egészségesebb szeretnél lenni olvass ... rengeteget... és találd ki mi működik neked. Ne az itteni emberektől várj olyan tanácsot ami neked működni fog.. Ahány ember annyi fajta anyagcsere stb..
Az étrend amit leírtál rossz.. Az nincsen 800 kalória.. 800 kalóriával tudod mire fogsz menni?? Leég rólad az összes izom, a zsír meg rajtad marad mind. Az edzés amit leírtál nem tűnik rossznak. De akkor azt tedd oda rendesen, és dolgozz rendesen.. Sok lány a konditeremben ellötyög egy két órát , és még csak a lihegést sem éri el annyit nem emelkedik a pulzusszáma.. Ha gondolod írj privátban és segítek neked.. 5 kiló nem nagy cucc leadni. 2 hónap maximum..
Nem tudom, miért nem lehet normálisan válaszolni, amikor valaki teljesen normálisan kérdez valamit.
Igen, most szántam el magam, és akkor mi van? Legalább elhatároztam magam. Eddig nem engedték az életkörülményeim és az orvosom, hogy sportoljak és fogyókúrázzak. Most már lehet. Nem tudom, miért kell bunkóskodni, azt hiszed ezzel több, jobb vagy?
Engem meg az akaszt ki, hogy te nem vagy képes normális hangnemben válaszolni. Nem 2 hét alatt akarok lefogyni 20 kilót, de tájékozódni csak leeht, hogy amit összeírtam magamnak, az rossz-e vagy jó?
Nyilván ha tudnám, nem kérdezném. Nem mindenki olyan mester, hogy egyből tudja, hogy jó-e, ahogy próbálkozik.
Írtam,hogy segítek neked. Írj privátban. Nem akartam bunkó lenni. Ha életmódot szeretnél váltani, akkor minden elismerésem, és ha igényled legjobb tudásom szerint fogok segíteni.
Azt hittem egy vagy a "nyárrajólakarokkinézni" gyökerek körül. Utólag is sorry.
"Esetleg ha kiegészítem az ebédet salátán kívül más körettel?
Pl köles, barnarizs, kuszkusz? "
Megpróbálhatod, ha ez jólesik. Csak ezeknek semmi értékes tápanyag tartalmuk nincs, pusztán keményítőt tartalmaznak. Formálisan fölöslegesek. Akkor már (egyéni ízlés szerint) célszerűbb több zsírt fogyasztani, ez legalább hosszú távú energiát ad, a te ötleteid bár hagyományos köretnek számítanak és finomak, de szerintem csak vércukorszint ingadozást okoznak, bár kis mennyiségben (és ha bírod a búza glutént) akkor azért fogyásban nem kellene, hogy zavarjanak.
Zöldségekkel viszont hasznosabb mikrotápanyagokhoz, vitaminokhoz is hozzá lehetne jutni, én ezekre voksolok + zsírra a kalória miatt.
Szerintem amúgy én indulok is pár kiló kókuszzsírért + szűz kókuszolajért, egyszerűen ez kell :)
Nagyon kevés tápanyagot veszel magadhoz, főleg ilyen intezításnál.Egyébként hosszúakat edzel ennyit egy konditerembe nem kell tölteni bőven elég 15 perc kardio aztán jöhet a súlyzós edzés de ebbe nem is szólnék bele. Itt alapvetően az étkezéseddel van a gond.
Amit javasolnék az az hogy több fehérjére lenne szükséged mint amennyit beviszel ez így nem jó.Pláne súlyzós edzésnél. A reggelit okés-nak tartom de egyél tízórait is ami lehet egy kefír, yoghurt, müzliszelet, zabpehely, ebéd is okés amennyiben a zöldségköret brokkoli s párolt, ezenkivül mehet a barnarizs, basmati rizs is.
Ami fontos hogy edzések előtt 1-másfél órával tolj be egy fehérjeshaket vagy fehérjeszeletet főleg súlyzós edzésnél s edzés után is 30 percen belül.Később otthon mehet úgyszintén csirkemell zöldkörettel, vagy hallal esetleg a minimális szénhidrát miatt pici rizs megengedhető mivel edzés során a glikogén raktárak kimerülnek s a lefekvés előtti órában vegyél magadhoz sovány túrót a casein miatt. A fontos hogy esti órákban már ne vegyél magadhoz szénhidrátokat egyátalán még abonettet se. Csak színtiszta fehérjét s zöldséget. Ha esetleg a túrót nem tudod magába megenni ízesítheted update cukormentes szörppel, vagy ha van fehérjeporod azt bele keverhetsz egy kicsit, nagyon finom íze lesz. Ha nem szeretnél fehérjeport szedni akkor viszont meg kell emelned sokkal többre a fehérjebeviteledet reggel, délelőtt, délután s este is. csirke, hal, túró tojásfehérje, kefír, natur zsírszegény joghurt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!