Elosztanátok a napi zsír-, CH- és fehérjebevitelem 5 étkezésre?
Grammokban gondolom.
CH: 250, zsír: 85, fehérje:130 gramm
64 kiló vagyok
Nap közben irodai ülőmunka. A 4 és 5. étkezés között 1 óra kerti munka.
Étkezések 3 óránként, az első reggel 7-kor.
#9: Dehogynem :) Ilyen szinten, hogy 250 grammos szénhidrátbevitel, még nem is olyan nehéz. Persze ez ember- és zöldségfüggő. Nekem hosszútávon már szokatlan lenne, de megoldanám, ha kellene. 100g még egészen szénhidrátszegényekből is megy, de ha van közte szénhidrátdúsabb, nagyon el tud velem szaladni a ló, ha nem vigyázok. S azért jön szénhidrát másból is, sok ételben van legalább egy kevés.
S én nem eszem igazán sok zöldséget, van, aki sokkal intenzívebben fogyasztja őket. Én csak olykor, akkor is megállok úgy 2 kilónál.
Hoppá. Akkor hol segít a zsír? Miért hat az inzulinra ch-val együtt jobban s miért ütközik az én olvasmányaimmal? Ilyenkor baj, hogy ugye nem vagyok szakértő, tudós, a kémiához semmit sem értek, de a test belső működéséhez sem sokat. Eh.
A legjobb az, ha csak zsírt eszel, ez egyértelmű :) Már az inzulin szempontjából. Csak éppen akkor elmaradsz a tápanyagokkal, habár a zsíros krumpli sem egy remek gondolat e szempontból.
Én igazán megteszek mindent az inzulinnal kapcsolatban, nem annyira direkt, csak így alakul, így jó, főleg, ha fogyni akarok, de a maradékot kezelnie kell a testemnek, azért tartom. Valamit, ugye, enni kell... S az se jó, ha közben beleőrülök :)
Én azt nem értem, hogy a jelenlegi felosztás miért nem jó.
Én sem értek hozzá, de én úgy tudom, hogy a zsír a glükagon szekréciót növeli, ergo csökkenti az inzulinszintet!
Utolsó köszönöm.
Próbáltam utána járni annak, amit írtál és adaptálni az elméletembe, de nem jutottam sokra. Nem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!