Mit tegyek ha leállt a fogyás?
14 éves lány vagyok, és három hónap alatt sikerült 91 kg-ról 78 kg-ra lemennem. Ez rettentő sikerélmény nekem, csak most egy kicsit csalódott vagyok, mert már kb 1 hete egy dekát nem fogytam, pedig betartottam az 1000 kalóriás étrendem. Amikor elkezdtem a fogyókúrámban, akkor hallottam erről, de igazából most vált fontossá. Azt olvastam hogy a zöldtea jó erre. Mit egyek/igyak ahhoz hogy ismét fogyjak? Vagy esetleg sportoljak többet?
Nagyon köszönöm a válaszokat előre is! :)
Sportolsz is?
Csak mert ha igen... érdemes magad centiben is körbemérni olykor. Előfordul, hogy a zsírégetés mellett építesz kis izmot. És az izom nehezebb, mint a háj. :)
Tehát ha a centi változik, akkor megvan a további motiváció. :)
Viszont: először is nagy grat az elért eredményhez, de: annak ellenére, hogy jelentős túlsúllyal indultál, és szép eredményt értél el, nem igazán ajánlanám a te korodban az 1000 kalóriás étrendet. Ez az a bevitel, amit ha egy felnőttek muszáj követni, akkor is kórházi ellenőrzés mellett végzik. Nem véletlenül. A szervezetednek szüksége van tápanyagokra! Emellett ráadásul fejlődésben vagy, most érnek be azok a belső nemi szervek, amik 10-20 év múlva szükségesek lesznek ahhoz hogy gyereket vállalj!
Nem írtad, milyen magas vagy, de szerintem elegendő lenne, ha odafigyelnél a helyes táplálkozásra (arra is, hogy a szükséges tápanyagokat megkapja a szervezeted) és sportolnál mellette. Akkor is ugyanúgy fogynál, ráadásul az elkövetkező évben még várhatóan nőni fogsz, ami szintén alakít a formádon. Nem kritika, csak egy tanács az egészséged érdekében!
Csatlakozom, még mozgás nélkül is vajmi kevés lenne 1000 kalória, mozgás mellett pedig még több kell.
1 hét alatt még nem látszik a stagnálás (a testsúlyingadozás lazán elfedheti a fogyást rövidtávon), de abban sincs semmi, előfordul. Ha jól csinálja az ember, folytassa, kitartás. Én inkább többet ennék, de erről már regéltem. Remélem, legalább az összetétel jó, mert a legszükségesebbeket azért be lehet vinni ennyi kalóriában is (persze attól még a túlzott kalóriadeficit kockázatai ott vannak), de ahhoz megfelelően kell táplálkozni, felesleges tápanyagszegény cuccok nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!