Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Elmagyaráznátook? Én nem értem.

Elmagyaráznátook? Én nem értem.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék fogyni kb 3 kilót.

Először is azt szertném megkérdezni, hogy kb mennyi kalóriát kell bevinnie egy 14 éves lánynak? Tudom, hogy ilyen korba nem kéne fogyókőrázni stb. , de én nagyon szertnék leadni 3-4 kilót.

A másik, hogy az étel csomagolásán a kalóriamennyiségnél pl ezt írja: 1457 kJ/348 kcal. A kérdésem az, hogy az a, "1457 kJ" mit jelent? Mert nem tudom és így a tudatlanságommal nem tudom számolni a napi kalóriabevitelemet. Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. jún. 4. 15:22
 1/3 anonim ***** válasza:

kj=kilojoule. Fizikaórád még sose volt?

14 éves lány lehet 175 cm magas és 155 cm magas is, lehet 120 kg és 45 kg is.

Testtömegindex mond vmit? Nézz utána, gugli a barátod.

A BMI-től függ, hogy mennyi energiára van szüksége a szervezetednek, illetve attól is függ, hogy mennyit sportolsz, mennyit mozogsz egy nap.

kalóriabázis.hu oldalt olvasd el

2015. jún. 4. 15:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Kicsit mogorva vagy, de igazad van. Köszi! :D
2015. jún. 4. 16:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Válts életmódot s mozogj többet, ha eddig az kevés volt, semmi drasztikusat ne tégy, de az 14 évesen is jó, ha egészségesebben eszel s élsz :)
2015. jún. 4. 16:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!