Jó alternatívának számít a kenyér és pékáruk helyett a puffasztott rizs?
A rizs a jobb. Nincs benne glutén és bár ugyanolyan szénhidrátbomba, jóval kevesebbet szokás belőle enni puffasztott formában, de lehet, hogy még főzve is, a sok levegő, a főzöttnél pedig a víz segít valamit. Így többnek hat.
Az ebéded persze azért legyen kalóriadúsabb és fehérje és zsír is legyen benne, gondolom a felsorolt szendvicseknél a felvágott csak dekoráció, úgy értem, pár szelet, amiben nem sok akad.
#2: Nem, rengeteget számít a sűrűség... Sok ember ugyanúgy tudja pufirizsen enni a szendvicsfeltétjeit, mint kenyéren s a rizses verzió kalóriatartalma jóval kevesebb így. (Most csak azt nézem, hogy "lelkileg" és térfogatilag egy szelet valami, mert amúgy kevesebb kalóriával nem lakik úgy jól az ember.)
A kérdező is ilyesmit ír, 3-4 szelet pufirizst eszik sez napi több alkalom. Gondolom, nem 1/4 kiflit cserél le egy szelettel... Úgyhogy van kalóriacsökkenés, miközben nem tart kevesebb ideig az evés, sőt. S még humorosan ropog is (szeretem a ropogós cuccokat, nekem magropogósom van, megunhatatlan számomra).
Ettem már életemben kenyeret és pufirizst is. Nagyságrendekkel könnyebb és gyorsabb a kenyeret enni. Míg 1 deka pufirizs egy csomó és elvagyok vele, 1 deka kenyeret meg se látok. Ez rengeteget tud számítani.
Az egybepufirizs szerintem borzalmas, így abból eleve nem vinnék be semmit, én a szemes barna pufirizst eszem néha, édesen elropogtatva, mézesfűszer, kókusztej, miegymás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!