Napi 40 percet biciklizek, és figyelek az étrendemre is, kb.1400 kcal-át fogyasztok. Szerintetek egy hónap alatt mennyit tudok leadni?
" ez OK, de a súlyzós edzések alig égetnek zsírt, inkább a szénhidrátigényük nagy! "
Ha ez OK, akkor miért ismételgeted a hülyeséget? A metabolizáció sérült izomszövet újjáépítése, ami az igazán energiaigényes. Nem a mozgás, az lószar. Ezért nem szabad csak aerob mozgást végezni...
Vörösdiplomás dietetikus my ass...
"Na meg azt se felejtsük el (teljes mértékben magamból indulok ki), hogy ha valaki komoly túlsúlyt halmoz fel, annak az addigi mozgása, így az erőnléte is a zéróval egyenlő."
és pont ezért hihetetlen a 40 perces "biciklis edzés"
Amúgy meg milyen izmokat emlékezettek? Itt mindenki olyan puding hogy csak na... A szálkásítás egész más helyzetekben kell, nem nektek.
Épp hogy normálisan kéne enni végre, mert ez az elpuhult teleszart buvárruha alak ennek köszönhető.
#11: Jó, tételezzük fel, te vagy a zseni, mindenki más hülye...
Akkor már csak egyet nem értek:
Beírva a szükséges paramétereket, a kalóriabázis oldal a következőt adta ki:
BMI: 35,01
BMR: 1794,29
Alapjárat kcal égetés: 2153
Napi kcal keret: 1500
Majdnem ezzel indultam, ez egy hét után volt, egy kg mínusszal, amikor új célt állítottam be. A cél dátum alapján van meghatározva, így a rendszer kiszámolt nekem heti 0,59 kg tervezett fogyást. Mivel annál többet fogytam eddig, hogy lassítsa, megemelte a kcal bevitelemet 1528-ra, míg az alapjárat kcal égetésem az oldal szerint már csak 2119.
Amikor dolgozok, tartom is ezt az 1.500 körüli kcal bevitelt, természetesen odafigyelek, mit eszek, és a makrók arányait is figyelem.
Heti 3-4 alkalmam van kerékpározni, ilyen napokon kb. 20-40 km-t tekerek le (ez változó), a sebességem kb 13 km/h átlagban, tehát nem versenytempó. 24 nap alatt összesen 287 km-t tekertem le.
Ezeken a napokon a kcal bevitelem 1900 és 2400 közötti, a kerékpározás időintervallumának függvényében.
Tehát amit nem értek: ha a bicikli nem éget zsírt (mert persze nem kell izommunka sem a tekeréshez, sem a kormány egyenesben tartásához, csak felülök, és elteleportálódok gondolom...), akkor mivel a hét felében annyival eszek kevesebbet, mint ami heti 0,59 kg fogyáshoz kell, a hét másik felében meg ennél jóval többet, akkor mégis mi a fenétől fogytam le 3 hét alatt (kedden mértem magam utoljára) 4 kilót??? Leteleportálódott rólam?
Jól beebédeltem, megyek gyorsan fogyni 2 kilót a WCbe... na látod itt hibádzik a BMI meg a kilószámolgatás.
Kormány egyenesben tartása izommunka :)))
Na igen, anno flair-t tudtam BMXen ÉN tudom mit jelent az izommunka biciklin és a kormányt tartani nem az...
De ne egy sportoló testalkatából indulj ki!
Persze, ha valaki tömény izom, és van rajta 2-3 kg felesleg, akkor semmit nem ér a bicikli...
De ahogy egy kisgyermeknek is izommunka az, amikor először megfordul, majd felül, ugyanúgy egy elhízott, mozgáshiányos embernek is komoly izommunka, és komoly zsírégetés letekerni 20 km-t.
Ha valaki évekig csak tespedt, az nem kezdhet el futni, meg súlyzózni, mert azonnal hazavágja a szívét, és az ízületeit. Ahogy egy gyermeknél apránként alakul ki az izomzat, ugyanúgy ilyen esetben is apránként kell felépíteni az edzéstervet.
Ami sétával kezdődik, majd kerékpározás. És ha lemegy rólam annyi zsír, és alakul annyi izom, amennyi kell hozzá, akkor elkezdem a futást, az izomerősítőket, végül a súlyzós edzést.
Tehát ne sportolói szemszögből nézd!
Nekem nem az a cél, hogy szépen felépített izomzatom legyen láthatatlanul a háj alatt!
Nekem - és mindenkinek, akinek legalább 30 kg súlyfeleslege van - elsődlegesen ki kell alakítania egy új táplálkozási szokást, és egy olyan életmódot, aminek a mozgás is része, akármi is legyen ez... utána apránként le kell adni a felesleg nagy részét, és csak utána jön az alakformálás, egyidőben az utolsó 5-10 kg leadásával.
Ja, a WC-s hasonlatról meg annyit, hogy amióta ezt egy "kedves" kollégám is bedobta, direkt WC előtt mérem magam, a napnak mindig ugyanazon szakaszában. Különben is, az én produktumom az életmódváltásom óta csak dekákban, és nem kilókban mérhető.
Egy szóval sem mondtam, hogy csak a súly számít...
Persze hogy az izom nehezebb, mint a háj, ennyit tudok én is.
De akkor sem az a sorrend, hogy izmot építek, max vagy kinyiffanok szívinfarktusban, és tropára teszem az ízületeimet, vagy nem... és aztán zsírt égetek...
Hanem előbb zsírt égetek, és aztán jön az erősítés, alakformálás...
Ne 60 kg-ból indulj ki, hanem 90-100-110 kg-s hájas testből!
Népek! Csak mert valakin van akár 20-30 kiló plusz, nem jelenti azt, hogy mozgáshiányos... Én speciel tényleg nem mozogtam sokat s életemben nem sportoltam, csak teljesítménytúráztam és 2-3 órát jártam munkába naponta szintkülönbséggel és részben cipekedéssel (a hegy aljában volt a zöldséges s mi elég sok zöldséget eszünk), de van, aki kemény fizikai munka mellett rendelkezik ezzel a fölösleggel... Egyszerűen többet eszik, mint amit eléget, nem kell, hogy tespedjen. Sokan nem mozognak, persze, a kövérek és a soványak közt is ez a helyzet...
A bicikli kalóriaégetése amúgy nekem meglepő, mert csak ülök, semmi különös, max. hegymenetben durvább. De az is kalóriát éget, hogy 9 órát mászkálok a hegyen fagyban, pedig az se akkora szám. Tornázni 10 percet, az kemény, ritkán is veszem rá magam, de az nem éget el sokat, mert 10 perc... Hogy a testemre melyik hogyan hat, azt én nem tudom.
Csak mert valami kényelmes, laza, még járhat energiafelhasználással...
Meg ha az elhájasodott szívet, szívkoszorúeret szokatlanul erős terhelésnek teszed ki...
Mondom: NE sportolói testalkatból indulj ki!
Szerinted véletlen, hogy komoly túlsúlynál egy normális doki terheléses ekg-ra küldi a betegét, mielőtt elkezd edzeni?
Komoly túlsúlynál már játszanak koszorúér problémák, elhájasodott szív, cukorproblémák, vérnyomásproblémák...
Még ha nem is jöttek elő addig, ott lappanganak a háttérben. Tehát először az extrém túlsúlyt kell megszüntetni, és csak utána lehet komolyabban terhelni!
Teljesen más a helyzet 10 kg feleslegnél... vagy ahol súlyfelesleg nincs, csak zsír-izom aránytalanság, és megint más a helyzet 30-40 kg súlyfelesleg esetén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!